Temat: Ranking ELO 2016/2017
Myślę o ponownym prowadzeniu rankingu ELO, który będzie widoczny na stronie głównej. Będzie mieć on charakter czysto informacyjny i pomoże graczom znaleźć miejsca, w których często odbywają się turnieje.
1. Spójność nicków
Problem jest z nickami, które nie pokrywają się z raportami umieszczanymi na forum. Nie wiem wtedy, czy mam takiego gracza z kimś połączyć, czy też stworzyć nowego. Dlatego bezwzględnym warunkiem wpisania turnieju do rankingu jest posługiwanie się nickami ze strony ELO. Myślę, że każdy gracz zna swój nick, więc wystarczy o to popytać podczas samego turnieju
W przypadku nowych graczy proszę mi o tym napisać wprost - "to jest nowy zawodnik, trzeba go dodać do systemu". Jeśli w raporcie pojawi się nick, którego nie ma w systemie, to będę was ścigać przez PW.
2. Raportujemy w tym temacie
Drugą przeszkodą jest to, że raporty są porozrzucane po wielu wątkach. Dlatego jeśli chcecie umieścić turniej w rankingu ELO to trzeba podać parowania w dwóch miejscach - tam gdzie zawsze, oraz tutaj. Żeby uniknąć bałaganu, prosiłbym nie pisać tutaj innych postów. Dodatkowo, jeśli raport jest przydługawy, polecam stosować tag "spoiler".
Poza tym obowiązują podobne zasady jak dotychczas - minimum czteroosobowe turnieje, itp.
Mam nadzieję, że pomysł się przyjmie i będzie pojawiać się tutaj wiele raportów, a ranking ELO odżyje.
PODSUMOWUJĄC
minimum 4 os. w turnieju
podajemy kompletne parowania z wynikami
raport umieszczamy w tym temacie
posługujemy się nickami ze strony ELO
jeśli nowy gracz, to o tym wspominamy
pozdraiwam,
keeshii