Odp: Karty INNE niż angielskojęzyczne na OTP - Wasze opinie w tej kwestii
Ja jako bardzo młody gracz w obecnym formacie. Kiedyś grający jak tylko do PL wszedł BASE SET wypowiem się w tym temacie tak.
Nie znam kart wszystkich bo jest ich za dużo. Grając z Piterem Schenem Inu i Averosem często biorę karty i czytam tyle ile umiem po Angielsku, a jak nie łapie to dopytuje chłopaków.
Nie stać cię? Nie masz od kogo pożyczyć? Nie graj w karty!
Uzasadnienie, że Computer Search czy Pokemon Cathery są w angielskim języku bardzo drogie i sprowadzam sobie z Korei bo są tańsze jest dla mnie kompletnie błazeński. I tak jak ktoś tam wcześniej powiedział weźmy od razu proksy w angielskiej wersji czarno białe bo tak najtaniej.
Nie stać cię na angielskie 4 kaczery kup sobie 1 lub 2 i nim graj. Ja pojadę na OTP z 5 swoimi kartami a resztę mam nadzieje pożyczą mi chłopaki. Nie będzie to pewnie jakiś super ekstra pro dek ale dla mnie to jest mega zabawa i to się liczy.
Dlaczego karty w językach Polski Węgierski Czeski i jakie inne tam są nie są w kanonie kart LEGALNYCH, a niemieckie angielskie włoskie francuskie i hiszpańskie TAK? Uważam to za jawną dyskryminację dla krajów biedniejszych w europie.
Wniosek z mojej wypowiedzi.
Karty w europejskich językach TAK z referencją w języku angielskim na kartce.
Karty w krzaczastych językach NIE. Bo jakim uzasadnieniem jest to, że są tańsze i na nie mnie stać. Wtedy ja będę oponował, że chcę grać kartami wydrukowanymi z drukarki bo ich wydruk kosztuje bardzo niewiele.
+ dla AgentX za udaną i szybką transakcje.
+ dla McLer za udaną i szybką transakcje.