Paradox Café 8.IX.2013
Pojawiło się nas pięciu: Ja, Kicek, Amphi, Pelek i McLer. Ostatni z wymienionych kożystał jeszcze ze swojego urlopu, mówiąc, że za tydzień już raczej pojawi się z deckiem
Pelek, Amphi i ja mieliśmy decki NXD-on, a Kicek miał jedynie E.Switch z BW. U mnie rotacja znaczyła jedynie zamienienie SSU i Audino na dodatkowe Max Potiony i przywracarki. Do tego, zmieniłem nieco swój układ supporterów, wywalając Cilana izwiększając ilość Juniperek. Miałem również wywalić Reshirama, ale przed turniejem padały takie słowa jak "Suicune", "Sigilyph" i "Klinklang", więc stwierdziłem, że chyba się przyda.
Graliśmy każdy z każdym, best of 3, 60 min + terminacja.
Round 1 Tojax / vs. Amphi //
1: Victini vs Black Kyurem. Terrakion z energią trafił na bench, Victory Piece na Victiniego i sto. Amphi powoli wystawiał Blastoisa, ale brak Beacha bolał za darmo, szczególnie, że obijałem mu EX'y. Amphi próbował oddawać, lecz udało mi się rozstawić rotujące Terrakiony, w trakcie gdy on nie miał dostępu do black ballisty. A w wymianie, gdzie nie ma OHKO a jeden z graczy ma cztery Max Potiony, chyba wiadomo, kto ma łatwiej
1:0
2: Terrakion na Squirtla. Amphi wystawił kilka squirtly, lecz szybko je zdjąłem. Dostałem nawet z ręcznie ładowanej black balisty. Niestety, powtórzył się scenariusz z poprzedniego meczu, a nawet późny blastoise nie był w stanie go uratować.
2:0
Bilans: 1 - 0
Round 2 Tojax / vs. Pelek //Techs
1: Cóż, Pelek nie był zbyt zachwycony matchupem. Udało mi się odpalić turbo energize, po czym powoli zdejmowałem mu poki. W pewnym momencie musiałem naładować Reshirama przez Sigilypha, co wcale ge nie zadowoliło.
2: Start z Terrakiona, którego musiałem ładować ręcznie. Mecz był o wiele bliższy. W pewnym momencie wolałem zmmarnować catchera na obijanie Hydry, a nie zdjęcie aktywnego Deino z energią. Cóż, błędy może popełnić każdy. Pelek powoli się rozstawiał, lecz w pewnym momenci swtierdził, że dwa z trzech Darkraiów są w prizach. Nawet zdjęcie Victiniego Hydrą mu go nie przyniosło. Ostatnie prize wziąłem z I-Burn na Virizionie, którego już wystawił, by mi walnąć za 100 w Terrakiona
2:0
Bilans: 2 - 0
Round 3 Tojax / vs. Kicek
1: Myślałem, że mecz będzie prosty. Rozstawialiśmy się bezproblemowo: on wywalał Ho-Ohy, ja ładuje Terrakiony. Wszystko szło dobrze, dopóki nie zadeklarowałem mojego ataku. Myślałem, że uderzam za 90, lecz zapomniałem o resistansie ptaków . Dopiero teraz zrozumiałem, czemu Kicek nie przerzucał swoich energii z Ho-Ohów. Cóż, nawalaliśmy się bez końca, dopóki nie doszliśmy do stanu 1-2 dla mnie. U niego naładowany, zdordy Ho-Oh, u mnie Terrakiony (które miał na dwa hity). Na ręce miałem jednak Victiniego z Piecem. uderzyłem za 70, a że nie miał N'a, dokończyłem Victinim.
2: Byłem już mniej nastawiony na zwycięstwo. Victini i Reshiram vs. Shaymin i Keldeo. Kicek sytetyzuje, a ja, jak jakiś głupek, walę za 200. Po tym tool scrapper, i wszystko zaczyna się walić. Kicek bardzo szybko zdejmuje Victiniego i Landorusa, oraz rozstawia ptaki, w czasie, gdy ja ledwo łąduje Terrakiona. Przy stanie 2-2, on miał Ho-Oha, który walił za 120, plus Zekroma i Rayquaze. Wyciągnąłem ją, próbując stallować, lecz Kicek miałjeszcze energie elektryczną. Dokopując się do max potiona byłem zmuszony wystawić Victiniego, którego następnie mi zdjął.
1:1
3: Meczu niestety już nie pamiętam Wiedziałem już, że wygrałęm turniej, więc walka się toczyła tylko o ELO. Kicek miał generalnie zły start, ale ja musiałem chyba łądowaćręcznei Terrakiony. przekroczyliśmy limit czasowy, ale stwierdziliśmy, że gramy dalej. Pamiętam tylko, że on walił z Mewtwo, w czasie gdy ja nie mogłem znaleść Victory Pieca, oraz to, że przez Max Potiony po prostu mie mógł się wyrobić
2:1
Standing:
1: Tojax 3 - 0
2: Amphi 2 - 1
3: Pelek 1 - 2
4: Kicek 0 - 3
Oczywiście, w tygodniu kiedy wygrał Todżaks draftu nie było Byliśmy jednak świadkami okropnego aktu wandalizmu, którego dopuścił się Pelek Aha, i dzieki dla Kicka, że się u nas pojawił Szkoda tylko, że było nas tak mało.
Aha, i jeszcze parowania:
I.
Amphi vs Tojax 0 - 2
Pelek vs Kicek 2 - 0
II.
Kicek vs Amphi 1 - 2
Tojax vs Pelek 2 - 0
III.
Amphi vs Pelek 2 - 0
Tojax vs Kicek 2 - 1