To wrzucę raport z Krakowskiego niesankcjonowanego Każdy z Każdym.
Tak więc było nas 6, a końcowe standingi wyglądały następująco:
1. Drobne 3-2
1. Kicek 3-2
1. Qzin 3-2
1. Yoyo 3-2
1. Zgredek 3-2
666. Wexegon 0-5
Kolejność alfabetyczna by nikt nie czuł się źle. Niemniej pierwszy raz zdarzyła nam się taka sytuacja by nie dało się normalnymi Tie Breakerami wyłonić kolejności.
Ustaliliśmy że bierzemy po boosterku i szczęśliwi. Wexegon i Zgredek zagrali bez Catcherów i mało brakowało a Zgredek by wygrał turniej, ale jednak Garbodory robią swoje . Ale do rzeczy. Istotna informacja dla przyjezdnych:
Pojawia się nowy Krakowski Tie Breaker. Jeżeli gramy już turniej każdy z każdym i pojawia się zakleszczenie 3 osobowe lub więcej, gdzie mecz bezpośredni nie pomoże, małych punktów nie idzie zróżnicować bo są dokładnie takie same, to następuje:
Osoby które mają jakieś proksy w talii automatycznie lądują PONIŻEJ osób, które grają oryginalnymi kartami. Im mniej proksów tym wyższe miejsce - następnie stosujemy regułę meczów bezpośrednich i dalej normalnie tie breakerami.
Niestety reguła powstała po dzisiejszym turnieju, gdzie niespecjalnie można było ją zastosować (bo nie było powiedziane PRZED turniejem), a więc zacznę może opisywać turniej:
Runda 1 (vs Yoyo)
W ciągu ostatnich 2 miesięcy Yoyo wpakował w talię myślę, że z 500 zł minimum. Może i więcej, ale efekt jaki uzyskał to fakt, że od 3 tygodni nie udało mi się z nim wygrać. Landorus Ex + Lugia Ex to bardzo szybka i bardzo skuteczna talia, ale uznałem, że może powrót do Garbośmieciów pozwoli mi chociaż uchronić się przed Lugią Ex.
I faktycznie meczyk był na dużo bardziej wyrównanym poziomie, nie zakończył się na 2 zabitych pokemonach i pomimo weaknessu na walkę udało się nawiązać równy mecz. N na jedną kartę u Yoya dał mi w pewnym momencie nadgonienia go w nagrodach i gdyby nie to, że dobrał Skylę być może bym i wygrał, bo plan był tylko tury zabrakło . Mecz tygodnia, ale więcej nie powiem bo musiałbym zdradzić co dokładnie w talii gra Yoyo, a on akurat talii nie zmieni przed OTP tak łatwo .
Runda 2 (vs Kicek)?
Nie pamiętam kolejności meczów, więc wrzucam opis gry z Kickiem. Chłopak wreszcie złożył coś w czym się odnalazł. Dostał ode mnie przydomek Kicek Costa, bo talia była BARDZO bliska temu co napotkałem u mistrza świata, a rozwalił mnie w ślicznym stylu robiąc Ultra ball po Raikou ex, Energy Switch, Dynamotor, jedna energia z ręki i snajpując za 100 po ostatnią nagrodę. Wymyślone, starczyło kart, ładnie wygrane.
Może zostanie przy swojej talii, bo wreszcie osiągnął z nią wynik na jaki zasługuje .
Runda 3 (vs Wexegon)
Articuno EX + Dusknoir to jednak nie to samo co Articuno Ex + Garbodor. Nadmiar Keldeło Exów i innych badziewi sprawia, że 100% pewny paraliż to jednak nie jest takie przegięcie jakie było kiedyś. Co smutne trochę. Bo pamiętam jak tłumaczyłem na forum isy wieki temu, dlaczego nigdy nie wypuszczą karty, która daje 100% pewny paraliż - bo była by przegięta.
Za tydzień złoży coś innego zapewne. Niestety odstawał dzisiaj poziomem od reszty graczy głównie przez to. I przez brak Catcherów.
Runda 4 (vs Zgredek)
Jednak RayEeelsy to mój ulubiony match up dla szybkich Darkraiów Ex z użyciem Garbodorów. I chociaż Zgredek potraktował jednego śmiecia Raikou Exem, chwilę wcześniej rzucił Tool Scrappera to w koniec końców udało mi się rozbić jego 2 Exy i 2 węgorze i wygrać grę.
Ten to co tydzień innym deckiem gra, ale cóż... źle mu nie idzie .
Runda 5 (vs Drobne)
Drobne zagrał rogue deckiem, bo karty do innej talii zostawił u kolegi, a więc na swojej drodze moje Darkrai Exy napotkały 2 Kyuremy, 2 Duskulle, 1 Dusknoira i chyba ubiłem mu jeszcze coś z tych malutkich poczków. Na jego nieszczęście dobrze wiedziałem co jest główną bronią w tej talii i na celownik wziąłem Dusknoiry. I choć mecz zakończył się tak, że Drobnemu została 1 nagroda to zwycięstwo było pewne i spokojne, a stan z 3-1 do 1-1 Drobne zmienił tylko dla honorowych nagród.
Tak, on też za tydzień pewnie zagra czym innym, tak więc nie ma co się cieszyć, że napisałem kto czym gra .
2 tygodnie temu grałem Darkrai + Hydreigon z tajnym techem Lugią Ex. Dziś grałem Darkrai + Garbodor [bez walki, nie jak w Arnhem!]. Za tydzień? Definitywnie nie będę trzymał 3 sableye'ów w talii. To już nie hammer time .
7 miejsce ECC 2013
19 miejsce ECC 2014
Więcej grzechów nie pamiętam. Za wszystkie lock decki serdecznie dziękuję.