Odp: Spotkania cotygodniowe we Wrocławiu
Ja Was odbiorę, bo tylko ja wiem, jak tam dotrzeć i i tak muszę być pierwszy, bo żeby wejść na obiekt, trzeba go otworzyć specjalną kartą. Zaraz będzie dla Wrocławian tutorial, jak dojechać na miejsce. Ale po drodze możemy kogoś też zgarnąć koło tej 09:30.
-------------------
Jak dojechać?
Trzeba dotrzeć na przystanek tramwajowy "Zachodnia (stacja kolejowa)". Dojedziemy tam tramwajami nr 3, 10, 20, 31, 32, 33. Jest też przystanek autobusowy o tej samej nazwie, ale jeżdżą tam jedynie autobusy nocne, które nas nie interesują.
Z dworca autobusowego lub głównego można dojechać tam bezpośrednio tramwajem nr 3 (kierunek Pilczyce). - http://www.wroclaw.pl/przystanek-zachod … upek-10408
Po opuszczeniu tramwaju należy przejść na stronę ulicy, po której jest Astra (którą można rozpoznać po wielkim napisie Astra). Tramwaj jechał główną ulicą Legnicką, skręcić należy w Zachodnią. Już po kilku krokach marszu Zachodnią trzeba skręcić w lewo, w Słubicką (TGG na rogu). Idziemy prosto. Już po chwili po lewej stronie będzie (zamknięty) zielony kiosk ruchu. Tuż za nim niewielki parking, garaże, naprzeciwko tory kolejowe. Tam należy skręcić, po lewej stronie będzie budynek, w którym odbędzie się turniej. Na jego bramce jest tabliczka z napisem "Zgorzelecka".
Drzwi są zamknięte, trzeba otworzyć je specjalną kartą. W tym celu należy zadzwonić do mnie - jak ktoś nie ma numeru, to najwyższa pora się o niego spytać - ja wyjdę i zaprowadzę do bardzo ładnej sali konferencyjnej, gdzie zagramy. Będziemy tam jakoś po 10:00, turniej zacznie się koło 11:00.
Zakupiłem dziś 14 boosterów PHF, które to nasz wspaniały sklep zamówił w tym tygodniu, specjalnie na naszą prośbę. Idą one na nagrody, będzie z nich draft. Wpisowe wynosi 15zł, jeden booster od osoby.