Temat: [BC-on] Hydry po raz enty
Powiecie: wróżki szybsze - zgodzę się. Powiecie: we wróżkach więcej miejsca - zgodzę się. Powiecie: wróżki lepsze - pewnie dużo się nie pomylicie. Ale ja za to zapytam: co z tego? Panie i Panowie, Hydreigonem nadal da się coś ugrać.
Pokemony [18]:
4x Deino LT
2x Zweilous LT
3x Hydreigon LT
1x Hydreigon PHF
2x Yveltal EX
2x Yveltal XY
2x Darkrai EX
1x Keldeo EX
1x Spiritomb LT
Trainery [30]:
4x Juniper
4x N
2x Colress
2x Skyla
2x Lysandre
2x VS Seeker
4x Ultra Ball
3x Rare Candy
2x Max Potion
2x Muscle Band
1x Silver Bangle
1x Startling Megaphone
1x Computer Search
Energie [12]:
9x Dark
3x Rainbow
Taktyka: jak najwcześniej wystawić na stół Yveltala XY, Darkraia EX i jak najwięcej Deino. Priorytetem jest Hydra z Dark Trancem. Ładować małym Yveltalem ile się da po czym zacząć bić Yveltalem EX albo Darkraiem EX, jeśli Yveltal jest w zasięgu nokautu. Hydreigon PHF jest dużo lepszy niż się spodziewałem, nawet bez Dark Trance'a w polu dokładanie jednej mrocznej energii ekstra co turę pozwala błyskawicznie ładować następnych atakerów. Silver Bangle to moja ulubiona karta w Hydreigonach od kiedy wyszedł. Dragonblast za 170 too stronk. Wady talii: nie mieszczą się Fan Cluby, które bardzo by się przydały, nie mieszczą się żadne techy (w rozpisce jest Spiritomb, ale chciałbym w tym samym miejscu grać też Malamara EX i Jirachiego EX), ogólnie mało co się mieści, jest bardzo podatna na Ebolę (w postaci Seismitoada EX), do tego jako talia na Stage 2 ma straszne tendencje do zacinania się. Ale za to bardzo często wychodzi Hydra w T2-T3.
Zachęcam do spróbowania, bardzo miło się tym gra o ile nie odmówi posłuszeństwa .