Temat: Kielce
Pojawiło się tu ostatnio kilku graczy ze Świętokrzyskiego i okolic, więc zakładam temat. Nie jest wykluczone, że po jednej/dwóch stronach sprawa umrze z braku zainteresowania, ale jak nie spróbujemy, to się nie dowiemy.
Zatem: na shoutboxie padła propozycja, aby zobaczyć się 20 lub 21 grudnia. Od razu mówię: nie wiem, czy będę - postaram się do wtedy już wrócić z Warszawy, ale na 100% będę wiedział dopiero w piątek (19), czyli jednak trochę późno. Pomijając tę niedogodność, obie daty są dla mnie póki co akceptowalne.
Ponadto należy wybrać miejsce. Przyznam, że nie znam żadnego karciankowego sklepu ani baru ani niczego w tym guście (może ktoś ma jakąś propozycję?), dlatego naturalnym wyborem zostają galerie. Z dwóch, które w Kielcach są - Echo i Korona - wolałbym chyba tę drugą. Lokalizacja bliżej dworca i możliwość dojścia do niej z buta to główny plus, ale nie bez znaczenia jest też mniejszy tłum. Co prawda ostatni raz byłem w Koronie ponad rok temu, ale zapamiętałem z niej głównie to, że świeciła pustkami. Echo w środku tygodnia o jedenastej jest zawalone ludźmi, a planujemy się zobaczyć w przedświąteczny weekend, więc no sami rozumiecie.
To tyle na początek. Kielecki/świętokrzyski/okoliczny graczu - przyjdziesz?