Temat: [news] XY ORAS
Na Virbanku wpadłem na takie coś:
Wygląda na to, że holosy w secie dostają wersje "half art". Być może w ogóle zmieniają wygląd kart, żeby zmieścić większe ilustracje Pokemonów. Co sądzicie?
Karty Pokémon → Ciekawostki i artykuły → [news] XY ORAS
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na Virbanku wpadłem na takie coś:
Wygląda na to, że holosy w secie dostają wersje "half art". Być może w ogóle zmieniają wygląd kart, żeby zmieścić większe ilustracje Pokemonów. Co sądzicie?
Ogólnie ciekawie to wygląda jednak niespecjalnie podoba mi się czysta zieleń karty na dole.
Mam nadzieję, że zrobią później jakąś teksturę czy coś.
To jest FA. Na dole ta zieleń to trawa.
Czyli co, będziemy mieli EXy FA, Trainery FA, złote Mega i do tego zwykłe Pokemony FA? A ja się cieszyłem jak po wielu latach wreszcie zdobyłem komplet Ultra-Rarów z Sandstormu (sześć exów). Są zalety nie bycia już tak bardzo kolekcjonerem.
Więcej info o nowych kartach:
http://collectorviper.livejournal.com/120442.html
Dla mnie wyglądają bardzo fajnie, choć najbardziej z tego newsa cieszę się na wszystkie promki z Pikachu
Postarali się, Swampert to naprawdę grywalny Stage 2.
4-4-4, 4 Rare Candy, 4 Energy Switche i można pograć
Jeżeli Blazikein będzie miał ten bonus(bo to chyba nie są abilitki) co torchic i jakiś sensowny atak to będzie robił miazge. Ogólnie bardzo mi się podobają te karty. Nowa i ciekawa mechanika, dawno tego nie było (nie licząć flare tooli).
A mnie zastanawia czy będzie jakaś kontra na te specjalne bonusy, jak Garbodor na abilitki.
Póki co znamy 10 kart z 160 także ocena może być wyłącznie powierzchowna. Trzeba jednak powiedzieć, że Swampert wygląda bardzo solidnie - w końcu stage 2 dostały reprezentanta który będzie mógł po prostu mocno namieszać. Oczywiście, weakness na grass jest kolejnym powodem dla którego Virgen będzie miał potencjał na kasowanie całego setu seryjnie, ale z kolei niebieski kolor i mechanika ładnie opiera się Pyroarom, które będą mocno pod kreską.
To dobrze, bo taki balans pokazuje że twórcy mają pewien pomysł na wyrównywanie gry i zwiększanie różnorodności mety, który sukcesywnie realizują. A kiedy wychodził Pokemon Catcher a potem Mewtwo EX to było dokładnie odwrotnie...
Jak rozumiem to są karty z następnego dodatku jaki wyjdzie tak?
Tak jest, premiera (angielska) chyba jakoś na początku roku tj. styczeń/luty,
O ile dobrze pamiętam, premiera została zapowiedziana na 5 lutego.
Podobno to fejki, ale arty pewnie zgadzają się z oryginalnymi, więc wrzucam:
Tych nowych "full artów" będzie chyba sporo w najnowszym secie. Ciekaw jestem czy będą zwykłymi rarami, czy czymś rzadszym.
Ja jestem ciekaw podstawki do Aggrona. Bo mega ewolucja wygląda zachęcająco
Jeśli to prawda to mam nadzieję, że Trevenant EX i Wailord EX prezentują najniższy poziom EXów z setu, bo jeśli będą w nim jeszcze gorsze EXy to chyba będę unikał boosterków z tego setu jak ognia. I żółte ramki na tych nowych full-artach wyglądają obrzydliwie.
Wailordy zawsze były słabe i nic się tutaj nie zmieniło. Niemniej jednak, można znależć mu pewne zastosowanie - o czym boleśnie przekonał się Barti w Arnhem No ale w Arnhem nie było Lysandre, więc trzymanie takiej ścianki na aktywie powiedzmy z Hard Charmem może być z góry skazane na porażkę.
Drugi pomysł - Reuniclus DGE mógłby ściągać obrażenia ze Stoutland BC na Wailorda w BW-on. Krytykom odpowiadam: Qzin topkę by zrobił.
@Kakel - Trevenant EX to nieco słabszy EX na poziomie Keldeło z tym, że istnieją dużo większe perspektywy na ładowanie pokemonów trawą niż wodą. No i przy Manectricu EX który wygrywa Citiesy w sumie bez niczyjej pomocy trudno było zaproponować coś lepszego (chociaż 60+ dla takich ataków wydaje się być już minimum przyzwoitości).
Wielokrotnie mówiliśmy, że Aggron jest pewniakiem do Mega EX'a i proszę. Póki co mnie nie zawiódł, ale warto pamiętać, że wszystko wychodzi z podstawki, więc warto na nią poczekać. Ultimate Combo Aggron Spirit Link (,if any), Xerosic PFO (na siebie) + Trick Coin PFO już niedługo (niejaki Legends z Krakowa byłby w stanie po tym wyrzucić 2x Tails i niszczyć meble)!
PS: Half Arty, bo na razie z taką nazwą się zetknąłem, są w założeniu ograniczone ramką. Trudno również zmienić jej kolor, bo może ktoś wygra tym mistrzostwa świata, wyjdzie w deckach z worldsów i dopiero zrobi się zamieszanie...
Ten madicham będzie kręcił chory dmg. 220 z 2 strong, stadionem i bandem. Imo dużo.
W takim razie nie pozwólmy mu mieć toola, energii i stadionu w grze dłużej niż jedną turę
Wyczuwam skok w cenach Enhanced Hammer'a.
Wyczuwam skok w cenach Enhanced Hammer'a.
Nie czuję tego. Młotków po wyjściu Phantom Forces jest milion.
Muszę się z tym zgodzić. Enhanced Hammer wyszedł dawno temu w Dark Explorers, potem był grany więc ludzie raczej się go tak szybko nie pozbyli, wyszedł jako promka ligowa i teraz przedruk. Cena na rynku międzynarodowm nie przekroczy dolara w najcięższych porywach.
To nie zmienia faktu, że karta jest silniejsza niż kosztuje.
-----------
Żeby nie było pustego przebiegu: Dostrzegł ktoś szalenie oryginalnego Blazikena? Pierwszy atak ładowanie, drugi 100 za RC i wyrzuca energie
Łapcie:
"As expected, the remaining two booster packs feature Mega Gardevoir and Mega Aggron, which will be featured in the set."
http://pokebeach.com/2014/12/all-primal … eck-images
Te opakowania są świetne *-* Ale nic jak na razie nie przebijło box'a z Diancie EX'em. Ktoś wie kiedy wychodzi?
A co do Wailorda EX - jakbyście nim grali to wstawialibyście 4 energy switch'e?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → Ciekawostki i artykuły → [news] XY ORAS
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/