Temat: Hearthstone - Turniej forumowy ONLINE
Wpadłem na pomysł a Adrian poklepał mnie telepatycznie po ramieniu by zrobić turniej Hearthstonea.
Wstępne założenia są takie:
Zapisy - Zgłaszamy w tym temacie(powiedzmy do 20.00 w niedzielę swój 17.08) battletag a na PMkę do mnie lista trzech postaci, którymi będziemy grać(nie decklisty a jedynie same postaci np. Jaina, Hunter, Warlock) tak jak to wygląda na normalnych turniejach. W trakcie trwania turnieju nie można już zmieniać tych postaci.
Forma turnieju - jeszcze nie wiem, w zależności ile osób się zgłosi. Jak będzie nas mało to zagramy każdy z każdym a jak będzie nas dużo to może skleimy jakąś drabinkę.
Jak gramy? - Jak już będzie ogłoszona pierwsza kolejka czy faza turnieju dodajemy się wzajemnie do znajomych i ciskamy. Każdy ma 3 klasy bohaterów(właśnie te podesłane mi na PM) i musi pokonać 3 bohaterów przeciwnika. Jeśli np. przegraliśmy już mecz Hunterem to nie możemy go już użyć do końca tego konkretnego meczu. Innymi słowy mecz do 3 punktów gdzie każdy punkt dostajemy za pokonanie każdej postaci przeciwnika. Po każdej wygranej robimy screena a następnie wrzucamy je tutaj jako dowód wygranej.
Brzmi bardzo chaotycznie pewnie, ale mam nadzieję, że w miarę zrozumiale
Admin i orgianizator - Ja Babidi. (Disbanned#2930)
O co gramy? - O fun i integrację! Nie przewiduję żadnych nagród, bo nawet nie ma jak boostera czy golda przekazać
Kwestie ważne do poruszenia(oczekuję Waszych opinii):
1. Ile czasu na poszczególną fazę/rundę przeznaczyć? 2-3 dni chyba brzmi optymalnie i każdy chyba znajdzie godzinkę żeby zagrać hmm?
2. Powstał pomysł żeby zbanować karty Legendarne by wprowadzić pewien balans. Co o tym myślicie? Wstępnie gramy Legendami, ale chętnie usłyszę co macie na ten temat do powiedzenia.
Najważniejsza na chwilę obecną jest dla mnie potencjalna liczba chętnych + opinie zawarte w ostatnich punktach. Wypowiadać się ludzie!
:::::::::::||:::://:::://::::::\\:::::||:::://:::::||:::||::::\\:::||::::::::::::
:::::::::::||::::\\::://====\\::::||::::\\ ::::||:::||:::://:::||::::::::::::
:::::::::::||__//://::::::::::::\\::||__//:::::||:::||_//:::::||::::::::::::