Temat: Proxy
Yo Panowie! Chciałbym dziś przedyskutować pewną sprawę.
Rozmawiałem z ludźmi CB o tym jak można by zwiększyć ilość grających osób. Jako, że jednym z wielu problemów są kwestie finansowe Adrian zaproponował, aby wprowadzić możliwość gry proxami w większych ilościach, może nawet turniejowo, co o tym sądzicie? Wydaje mi się, że byłby to całkiem niezły pomysł, bo pozwoliłby na grę niektórym z młodszych graczy, którzy nie dostają tyle kasy co ja i wreszcie wszyscy mogliby pograć kompetytywnie. Chyba nie byłaby to zła opcja, aby ściągnąć więcej AKTYWNYCH graczy z Wrocławia? Oczywiście z czasem, można by przejść do gry normalnymi kartami, jednakże ten system sprawiłby, że w końcu każdy miałby równe szanse i rzeczywiście zaczęlibyśmy szlifować swoje umiejętności, bo bądźmy szczerzy, ale aktualnie 4 osoby we Wrocławiu mają złożone rzeczywiście grywalne kompetytywnie talie (nie, Piplupów i Duskulla nie liczę). Myślę, że zachęciłoby to nowych graczy, którzy rzeczywiście mogliby z nami grać i mierzyć się na podobnym poziomie przynajmniej jeśli chodzi o siłę talii, bo chyba nie byłoby dla mnie i Piterra usiąść i złożyć dla kogoś jakąś prostą listę? Co o tym sądzicie panowie, zapraszam do dyskusji. Mam nadzieję, że pomysł przejdzie, bo wtedy mam nawet realne szanse namówić do karcianki paru znajomych, którzy już kiedyś grali.