Odp: Informacje o Turniejach w Krakowie
Jingo pisał, że ma na 14, więc musielibyśmy się uwinąć przed 14.
Karty Pokémon → Spotkania w Krakowie → Informacje o Turniejach w Krakowie
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jingo pisał, że ma na 14, więc musielibyśmy się uwinąć przed 14.
Myślę, że przy 3 rundach spokojnie zdążymy.
Chyba, że bo1 każdy z każdym?
Jedyny problem jest taki, że Jingo musi być w pracy na 14 A nie wyjść z Dragonusa o 14. Tak go zrozumiałem.
Powyżej 8 osób 4 rundy to minimum w swissie. Oczywiście, można nie zakładać, że będzie nas powyżej 8 osób i może faktycznie wyrobimy 3 rundy od 11 do 13:30 (po 50 minut każda) i wtedy wszyscy są szczęśliwi, ale plan awaryjny trzeba mieć.
Bo1 każdy z każdym jest teoretycznie najbardziej sprawiedliwe, ale z kolei nie ma czasu na runde (bo każda para graczy musiała by sobie pilnować własnego jak zaczynamy w różnych momentach by szybciej skończyć) i nie wiadomo ile potrwa.
Najfajniej by było zacząć o 11 dla Wexa, skończyć o 13:30 dla Jingo i grać 4 rundy Bo3 dla Adriana, ale obawiam się, że nie pogodzimy tych opcji.
Ja jestem za bo3 3 rundy po 50min tak jak qzin mówił
postaram się przyjść jak najszybciej
Jak będzie nas powyżej 8 osób to najmniejsza ilość rund do rozegrania to 4 . Poważnie, inaczej o zwycięstwie w turnieju zadecydują Tie breakery, a to biedna opcja. A tak ktoś kto wygrywa wszystkie rundy wygrywa i tyle .
Chociaż odkąd są remisy to i tak jest opcja, że tak się stanie, ale kij =P.
No cóż, nie będzie Kicka, będę za to ja, może się uda na styk dokładnie 8 osób?
To ja będę przed 10:30
To ja będę przed 10:30
Wut? Planujesz wstać wcześniej niż zwykle?
JEST PROGRESS
Też będę w okolicach 10 30, myślę, że trzeba po prostu zobaczyć na miejscu ile nas będzie i jak większość chce grać.
Tiebreakery są jak demokracja, wszyscy na to narzekają, ale nic lepszego do tej pory nie wymyślono xD
Ale zgadzam się z tym, że 1st place powinno wyłaniać się bez ich udziału.
Toteż jest pewna minimalna ilość rund jaką należy rozegrać w swissie .
Alternatywny system to system grupowy. Dzielisz ekipę na dwie grupy (randomowo) i grają każdy z każdym, top2 z każdej grupy tworzą top4. I grają 1 miejsce z 2, a potem zwycięzcy finał. Tylko, że w takim systemie będzie problem że za dużo gier też i pewnie też nie wyrobimy .
Ale od 11 do 13:30 są tylko teoretyczne szanse na zagranie 3 rund i nie ma żadnych na zagranie 4.
Tak to prawda, więc może będzie nas mniej niż 9 osób i będziemy grać 3 rundy . Ja nadal jestem chory, nie polazłem na zajęcia, więc może i jutro nie dam rady (chociaż bez jaj wypada mi się już pojawić)
Nie poszedles na zajecia bo jestes chory? Ja myślę, że jesteś chory, ponieważ nie poszedłeś na zajęcia
Jakby kogoś interesowało to będę koło 10.10 i wolałbym zagrać best 2 of 3.
Ósmego marca jest w Krakowie PokeMeet, tutaj szczegóły. Jest inicjatywa, żeby częściowo go połączyć z turniejem w Dragonusie. Także będę. Możliwe, że Aveross też.
Tak, wiem, że jest taka inicjatywa, zaprosiłem na nią BARDZO Hikomikosa (który być może też się pojawi).
Natomiast przy dużej ilości uczestników poke-meetu nie zmieścimy się wszyscy w Dragonusie. To nie jest aż tak duży sklep . [A przynajmniej nie jeśli będą chcieli prowadzić w ten dzień naukę gry w MtG]
Anyway dowiem się co i jak z miejscem za tydzień. Prawdopodobnie powyżej 4 rund swissa i tak nie wyskoczymy, więc pewnie standard: 11-15 4 rundy swissa Bo3
PS. Ma ktoś apkę na telefon, która mierzy czas? Fajnie by było żebysmy wszyscy zaczynali w tym samym momencie i ją uruchamiali po mulliganach itd. tak jak się powinno =P.
Mam minutnik (odlicza od okreslonego czasu w dół do 0 )
Zda się, będziemy sobie sami startować czas rundy, bo nie ma co liczyć na sklep .
Za tydzień pracuję od 14.
Hikomikos ma autobus, który ląduje "planowo" na dworcu 10:30. Wierząc, że nie spóźni się (za bardzo) i widząc, że z Piterrem i Inu będziemy mieć z pewnością ponad 8 osób, to nie wątpię, że będziemy grać do 15.
No jak zaczniecie o 11, to żeby was z Dragonusa nie wyrzucali.
*nie z Inu, tylko z Averossem, ale nie na 100%, możliwe, że sam. Plus możliwe, że np. ktoś z pokemeetu będzie chciał np. zagrać na turnieju? Osobiście mam możliwość pożyczenia chociażby DarkGarba od Inu lub po prostu paru supporterów i złożenia Eeveelucji/BigTex.
Mój autobus przyjeżdża o 10.10 na Małopolski Dworzec Autobusowy. To ponoć blisko? Można liczyć na proste wskazówki, jak dojść lub eskortę, jeśli jest trochę dalej, niż myślę?
Ummm what?! Jest jeden dworzec wg mnie =P Główny Stamtąd schodami ruchomymi na górę (albo łatwiej - górną płytę dworca) i przy szerokiej ulicy cały czas prosto. Polecam google mapsa.
https://maps.google.pl/maps?q=google+ma … mp;iwloc=A
Jak widać jest to niedaleko Z buta jakieś 5 minut. (Ale nie, nie jest to dobra lokacja na OTP, mimo bliskości dworca )
PS. Właśnie HEX się mnie pyta czy nadal chcę robić OTP u nich =P. Wypadałoby mi się zdecydować.
Warszawa się nie odzywa, więc może podejmij jakąś decyzją
Będę musiał się dowiedzieć jak ludzie w stanach patrzą na alkohol na takim turnieju . Bo dla Hexa dość istotna jest jednak opcja, że coś kupimy bo lato i fajnie się gra przy piwku, a jak nam nie zasankcjonują przy piwkach to nie ruszamy ani odrobinę w stronę lepszych premiere eventów.
Cole pewnie też mozna u nich kupic, ale troche masz racji.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → Spotkania w Krakowie → Informacje o Turniejach w Krakowie
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/