Odp: Arnhem 2014 (14-15 luty)
Betonowy? Inu? Piterr? Barti?
Online Tournaments Organizator
Karty Pokémon → Spotkania pozostałe → Arnhem 2014 (14-15 luty)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Betonowy? Inu? Piterr? Barti?
Ja i Inu 13.40, 20 minut po Warszawie/Katowicach.
To lajtowo to poczekamy do tej 13:40 myślę . Zwłaszcza że wszyscy jakoś podobnie jesteśmy .
No my ok 12.30. Poszukamy ajs ti
29 dni do wyjazdu!
Organizacyjnie:
Kraków (tj. Kicek, Qzin, Jingo, Matilol) przylatuje do Eindhoven o 12:15;
Katowice (tj. Barti, Betonowy) o 13:20;
Warszawa (tj. Kakel, Yabol) o 13:20;
Wrocław (tj. Piterr, Inu) 0 13:40.
Wynika z tego, że poczekamy na resztę i razem dotrzemy do Arnhem.
Co do pociągów z Eindhoven do Arnhem to:
14:53 -> 16:26
I tak co ~30 min
Każdy ma cenę za bilet: 15.60 Euro.
Powrotny w poniedziałek w tej samej cenie. Od 11:04 co ~30 min.
Dojście z lotniska do stacji Eindhoven Beukenlaan zajmuje według googla 1:13 min na piechotę.
To samo powrotnie
W Arnhem ze stacji do hotelu mamy linię 231 lub na nogach 2,7 km.
Z hotelu do miejsca turnieju mamy dojazd komunikacją miejską z przesiadką przy dworcu.
Google maps jest dobre
To taki wstępny plan podróży. Musimy ogarnąć dokładnie co i jak.
Drogi na Beukenlaan nie znam, za to jestem prawie pewny, że lepiej podjechać na centralny i stamtąd ekspresem Nie jest to jakiś wielki problem, ani olbrzymia odległość . I sorry ale pociąg do Arnhem to bym jechał 14:23 jak nie jakimś wcześniejszym (z 2 przesiadkami nawet), bo za przesiadki się tutaj nie płaci, a pociągi zatrzymują się na tych samych peronach zwykle jak masz przesiadki gdzieś .
Kicku nie szalejmy, nie róbmy paniki .
Powrotny w poniedziałek w tej samej cenie. Od 11:04 co ~30 min.
To mnie z Yabolem średnio urządza biorąc pod uwagę, że o 11:04 nasz samolot będzie już w Warszawie . Więc my pewnie będziemy jechać jakimś pociągiem o 6-7 rano.
@Kakel
Nie obraź się, ale nie odwiozę Cie na lotnisko na powrotny ;D. Pośpię do końca doby hotelowej, a potem się zbierzemy najwyżej .
Ale i tak chłopaki nawet w nocy macie pociągi często. To jest piękne w tym kraju. 16? jesteś wszędzie szybko i solidnie. Pewnie można jeździć autem... tylko po co? :<
Wygląda na to, że my mamy powrotny samolot o 21 (ja + Wrocław). Chyba sobie pozwiedzamy Eindhoven lub Arnhem z chłopakami, bo będziemy mieli trochę czasu. O jakiej godzinie wracają pozostali?
Kraków koło 17 ma powrotny Nie pamiętam dokładnie, ale też popołudnie, więc też połazimy. Stąd nie wiem czy będę brał laptopa ze sobą.
Po co Ci laptop? Lepiej zostaw sobie kg na boxy
No to nasz też jest o dziewiątej, ale rano ;p . Myślę, że we dwóch się ogarniemy, ale dzięki za troskę .
Słuchajcie mam jeszcze jeden pomysł, który będzie wymagał od niektórych odrobiny wolontariatu.
Pociąg z Eindhoven do Amsterdamu kosztuje tyle co z Arnhem do Amsterdamu czy Eindhoven do Arnhem.
Innymi słowy jeśli ktoś w piątek po przylocie oddałby bagaż reszcie chłopaków i dał kasę na pokój, może jechać do Amsterdamu pociągiem (i byłby na koło 16stej), mógłby trochę pozwiedzać i dojechać do nas na 20-21 do pokoju. Czyli 3 godziny zwiedzania Amsterdamu za mniej niż 16?. Jeżeli w niedziele z kolei ktoś by chciał jechać do Amsterdamu, to jest to już koszt pociągu w dwie strony czyli 31?, 15? różnicy, niby mała kwota, a jednak 60 zeta.
Tak więc ja się deklaruje, jeden bagaż więcej (lekki) mogę ze sobą zabrać z Eindhoven do Arnhem, bo ja Amsterdam mogę zwiedzić kiedy chcę, więc nie muszę w tym roku . O ile byłaby grupa 2-3 osób chętnych na piątkowe zwiedzanie. Prawda jest taka, że wszyscy sobie tak pojechać nie możemy, pokoje trzeba odebrać, bagaże zostawić.
Druga wada to taka, że takie osoby musiałyby same trafić potem do hostelu też .
Od razu mówię: Pierwszeństwo mają u mnie osoby, które chcą zostać na prerelease w niedziele i nie mają jak pojechać zwiedzać wtedy .
Ja byłem niedawno w Amsterdamie, więc bym jechał prosto do Arnhem.
W Sao Paulo w Brazylii gość wygrał Cities moim doge deckiem. T T Co prawda raportów nie ma w internecie, bo cities były na 40-50 osób, ale deck ma potencjał. I mam nadzieję, że do ECC pozostanie jako sekret. Ale panika jest, bo nie chciałbym by więcej ludzi nim pojechało na ECC :S
To co ja mam powiedzieć, skoro mój deck wygrał regionalsy w Doswell (Virginia, USA) i został już opublikowany na najbardziej poczytnej stronie o karciance na świecie?
Możemy liczyć na dwie rzeczy, sekrety albo wartość dodaną. Osobiście wolę wypracowywać scora na tym drugim.
Qzin wie, że przy braku skilla pozostaje mu tylko zaskoczenie
Zbliża się termin Turnieju w Arnhem Jak na stronie informacja już jest, że za około 6 dni i 18 godzin się zaczyna Co do przyjazdu Kraków (z Matilolem) będzie za ok 5 dni i 21 godzin Już się nie mogę doczekać.
Co do dojazdu mam spisane (wraz z wydrukiem) jak dojedziemy w sobotę rano i niedzielę (Ci co dostaną się do topek mają spacer 2.7 km, a to dlatego, że jak by się chciało z okolicy hotelu dojechać komunikacją to jest się na 8:30 teoretycznie na miejscu turnieju, a o tej zaczynają się rundy swissa, więc lepiej nie ryzykować).
Powrotnym chyba nie będziemy się martwić bo to kwestia jak się skończy
Ktoś coś myśli jeszcze organizacyjnie?
Ja myślę, jak o piątej rano w poniedziałek dostaniemy się z Yabolem na dworzec w Arnhem. Ale myślę, że to przy okazji testowania w tygodniu coś wymyślimy.
Z buta, to tylko 20 minut piechotą.
9797.nl polecam podrukować mapki z różnymi godzinami odjazdów/przyjazdów.
Wielkie odlicznie! 4 dni 22h 14 minut do wylotu z Krakowa
Już chcę lecieć
Wszyscy gotowi? Talie złożone? Moje pytanie: sprzeda mi ktoś Max Potiona? Potrzebuję 2 sztuki. I jak tak to za ile?
Mogę Ci pożyczyć, mam w segregatorze .
Be wery wdzięczny
Ja mam M. Potiony na puszczenie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → Spotkania pozostałe → Arnhem 2014 (14-15 luty)
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/