Odp: Większe Grudniowe Warszawskie.
Dzień dobry:D
Chciałem delikatnie zaznaczyć, że prawdopodobnie się pojawię:)
Karty Pokémon → Spotkania w Warszawie → Większe Grudniowe Warszawskie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzień dobry:D
Chciałem delikatnie zaznaczyć, że prawdopodobnie się pojawię:)
Nie ukrywam, że dopinguję was hardo, bo po turnieju w Białymstoku narobiliście ludziom smaka na duży rewanż u siebie Dajcie proszę znać jak tylko czegoś się dowiecie.
Mieszkanie? Pomieścimy się? Z Wrocławia jeszcze napiszę, ile osób będzie jechało, ja na pewno. Tylko chcielibyśmy już bilety zamawiać na Polski Bus, póki płacimy ~50zł w jedną stronę, więc kiedy możemy się spodziewać jakiś szczegółowych informacji?
Mieszkanie? Pomieścimy się? Z Wrocławia jeszcze napiszę, ile osób będzie jechało, ja na pewno. Tylko chcielibyśmy już bilety zamawiać na Polski Bus, póki płacimy ~50zł w jedną stronę, więc kiedy możemy się spodziewać jakiś szczegółowych informacji?
Szczegółowe informacje podam kiedy będą na 100% załatwione krzesła i stoliki. Po prostu chcemy uniknąć grania przez część z nas na podłodze Samo mieszkanie ma ~90m^2, więc będzie ciasno (zakładam obecność ok. 20 osób), ale pomieścimy się jakoś. Na przypale albo wcale
Czekamy, czekamy na info, bo w Białymstoku już się ludzie pakują na wyjazd.
Mam nadzieję, że do piątkowego popołudnia będzie już ugadane wszystko, gdyż w piątek jest liga u mnie i wtedy dobrze byłoby mi wszystkich chętnych zebrać.
Jeszcze mam pytanie, jakie będą nagrody? Czyżby draft z PLB?
Dziś jak tylko Artur i Kakel się pojawią napiszę wstępne ogłoszenie
Data: 14.12.2013
Godzina: Start około godziny 11.00, czekamy na info z innych miast
Lokalizacja: Mieszkanie Artura, 4 przystanki tramwajem od Centralnego linie 7,9,25(kierunek Banacha) wysiadka na przystanku Plac Narutowicza a tam już ktoś będzie czekał.
Format: NxD-on
Limit osób: Tyle ile lokal pomieści, dokładniejsze liczby wkrótce, ale coś koło 20.
Nagrody: Draft z boosterów PLB
Wpisowe: 1 lub 1,5 boostera(czekamy na opinie) od gracza do draftu, boosterki po 12.50~
Sędzia główny: Kakel(brawo ON)
Ważniejsi sędziowie: Babidi(brawo JA)
Forma turnieju(czekamy na opinie):
W grę wchodzą 2 rozwiązania:
- zaproponowane przez Kakela:
swiss 5 w porywach do 6, bo3 60 min na rundę, bez topów
- zaproponowane przez Artura:
swiss 7~, bo1 30 min na rundę + top4 bo3
Jak widać czekamy na kilka opinii od ludzi, KTÓRZY SIĘ POJAWIĄ.
Jeszcze raz przytoczę, że chodzi o:
-czas dojazdu gości na miejsce
-wpisowe
-formę turnieju.
Niech zwycięży demokracja albo rozsądek jak kto woli
Wszelkie pytania pisać tutaj
Ja wolę grę swiss 7 bo1 + top4 bo3. Wpisowe przy liczbie ok. 20 osób 12,50zł to i tak będzie pół boxa, chociaż można np zrobić 20 czy nawet 25 (więcej dobrych nagród po prostu). Jak pamiętam, ostatnio byliśmy w Wawie lekko po 10. Może ktoś zechce też po nas wyjść? Przy dobrych wiatrach będzie koło 8. osób z Białego.
Kuba nie widzę problemu żeby ktoś po Was na Centralny wyjechał. Zdzwonimy się
JA jestem za jak najwyższym wpisowym i rozwiązaniem z Top4. Jeszcze tylko zadam pytanie, o której planujecie skończyć?
Będę, jako jedyny Wrocławiak. Bus przyjeżdża o 7.30, co do powrotu to mam kilka do wyboru, ale powiedzmy, że ten o 19.00?
Jestem za graniem Swissa BO3 bez topów.
Mi to jedno. O 17:25 mam pociąg powrotny, więc oba systemy powinny mi spasować o ile nikt nie będzie się opieprzać z grą.
Marlena prawie na pewno odpada, sklepu raczej nie zamknie, a poza tym nikt nie chce się wymienić na kyuremy
Ja być może skuszę się, jak zainwestuje w zimówki, odpalę kaszlaka i jadę, nie lubie pociagów
więc start dla mnie obojętny,
format j.w.
Swiss bo3, jeszcze tego nie miałem okazji grać.
Ja głosuję za wersją Artura, czyli:
"swiss 7~, bo1 30 min na rundę + top4 bo3"
/gdyby była np. trzecia wersja - tylko swiss - to bym głosował za nią, no ale takiej nie proponujecie/
Pozostałe sprawy - dostosuję się, niech inni (a zwłaszcza Goście) o nich zadecydują.
Kuź.a Własnie się zorientowałem, że mam wtedy wolny WEEKEND
Ale poobliczałem ważne i ważniejsze wydatki i niestety moja PENSINA nie wystarczy ... Ahhhh szkoda ;P
Skoro liczba miesjc jest ograniczona, to może zróbmy jakieś zapisy? Bo ciekawie byłoby gdyby ktoś uszłyszał nie grasz
Godzina: Start około godziny 11.00, czekamy na info z innych miast
A czy można by tak z godzinę/pół później zacząć? Jeden autobus mam na 07.30, to 3,5h bym musiał się gdzieś podziać, a drugi o 10.50 (ew. jakieś opóźnienie) mam następny i to znacznie tańszy. Ew. od której godziny dom Artura byłby otwarty dla przyjezdnych?
Skoro liczba miesjc jest ograniczona, to może zróbmy jakieś zapisy? Bo ciekawie byłoby gdyby ktoś uszłyszał nie grasz
Chyba na razie nie ma takiej potrzeby, od biedy zmieści się 20+ osób.
Piterr - jak nie będziesz miał co ze sobą zrobić, to możesz przyjść wcześniej. Pewnie będę tam nocował z piątku na sobotę. Godzinę 11 uważam za ostateczną jeśli chodzi o rozpoczęcie turnieju - Adrian musi się wyrobić na pociąg, a ekipa z Białegostoku też pewnie by wolała wrócić do siebie wcześniej niż później.
Mam już bilet na busa, przyjeżdża o 7:30 na Młociny. Teraz pytanie, czy dojadę metrem gdzieś blisko miejsca turnieju? Mogę stamtąd liczyć na to, że po mnie wyjdziesz, Artur? Jeśli tak, to o której najwcześniej? Można prosić nr telefonu na PM?
Piterr dojedź metrem do Centrum a stamtąd już ktoś Cię odbierze
Ja pewnie będę u Artura już baaaaardzo wcześnie to może nawet ja się przejadę po Ciebie. Telefon zaraz na Pw podeślę.
Dozobaczenia za tydzień
Białystok się zjawi i Warszawa na pewno chyba jeszcze maślak i Piterr będzie ciekawie
W sumie zmieniam zdanie: Nie jest mi obojętny system rozgrywek.
Jeśli jest to nadal w kwestii rzeczy "do ustalenia" głosuję za wersją Artura, tj top 7 BO1 30 min + top 4 BO3
Sądzę, że będzie tylu ciekawych i dawno (nigdy) niewidzianych ludzi, że nawet w trakcie topów będzie co robić
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → Spotkania w Warszawie → Większe Grudniowe Warszawskie.
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/