Temat: Jesienny turniej B-stok
Witam wszystkich,
chciałbym zaprosić wszystkich graczy na listopadowy turniej w Białymstoku.
Byłaby to idealna okazja poznać wszystkich miejscowych graczy, których jest około 20 osób. Spotkanie odbywałoby się w klubie w akademiku Politechniki Białostockiej, sala spora, pomieści 30 osób bez problemu. Nagrodami byłyby boostery z Legendary Treasures i raczej będzie to draft. Wpisowe na turniej wyniesie zapewne 15 zł. Gralibyśmy pewnie 5 rund do dwóch zwycięstw w pojedynku, terminacja po 50 min + top 8. Mamy na granie cały dzień, a zapisy trwałyby od 10 do 11.
Wszystkie ustalenia są na razie wstępne, ale dużych zmian nie przewiduję.
Są też dwa proponowane przez mnie terminy:
-23.11.2013
-30.11.2013
Zapraszam do dyskusji.
Update 29.10.2013
-Oficjalnie jest już wynajęta sala na turniej, data 30.11.2013r., mamy czas w godzinach 10-18, tak więc zapisy będą 10-11, a resztę czasu gramy. Może to się jeszcze zmienić, że zapisy będą trwały 9,30-10.30, ale to będzie zależeć od tego, na którą będę mógł się spodziewać graczy niebiałostockich (prosiłbym o info).
-Turniej raczej nie będzie sankcjonowany, ten 1% niepewności się ziścił, gdyż byłoby wtedy za mało rund swissa.
-Będziemy grać 6 rund swiss bo1 30 min, po tym top 8 bo3.
-Co do zasad, będzie obowiązywać "nowy" catcher oraz flipowanie z zasadą o zaczynaniu (zaczynający gracz w 1. turze nie może atakować).
-W sprawie dojazdu na turniej, proponuję zapytanie kogoś z lokalnych o możliwość zaprowadzenia z dworca, sam też jestem chętny do pomocy.
Niżej w temacie jak coś info o dojeździe samodzielnym można odszukać.
Jeżeli o czymś nie napisałem istotnym, proszę o upominanie się.
update 18.11.2013
Widziałem, że już powoli niektórzy szykują się do przyjazdu, więc napiszę mały harmonogram, jak planuję, aby ten turniej wyglądał:
-10-11 zapisy
-11-14.30 swiss bo1 6 rund
-14.30-15 przerwa na jedzenie (bufet jest naprzeciwko sali)
-15-18/max 19 top8 bo3
Plan może ulec zmianie na prośbę uczestników.