Temat: Raporty z Białegostoku
Witam jest to mój pierwszy raport i myślę że nie ostatni. Na wczorajszym turnieju (12-06-2013) pojawiło się 12 osób co jest trochę niższą liczbą ponieważ studenci mają sesje a uczniowie szkół niższych poprawiają oceny przed końcem roku, aby mieć czerwony pasek Grałem talią złożona głównie ze startera Ice Shock i Cold Fire z tym że wyciągnąłem większość pokemonów które są po prostu nie przydatne i wstawiłem Mewtwo EX, Articuno EX, Kyurema PLF i kilka trainerów tj. HTL, Colress czy Virbank.
Runda 1 vs Wiktor (Ice Shock)
Tak się składa że Wiktor grał po raz pierwszy w turnieju pokemon i grał starterem. Gra trwała do momentu wystawienia Mewtwo EX.
1-0
Runda 2 vs Mateusz (Keldeo EX)
Razem z Mateuszem gramy praktycznie od powstania białostockiej sceny pokemon. Tak się złożyło że miał on całkiem dobry początek wystawił cryogonala a na benchu miał Keldeo EX. Niestety tym razem nie miałem jakiejś rewelacyjnej ręki zacząłem Mewtwo EX i chyba squirtle na benchu. Zaczynałem, podczepiłem energie do Mewtwo i pas. Mateusz podczepił energie do Keldeo i też oddał mi turę. Ja wyewoluowałem swojego squirtla na wartotla i przeszukałem swoją talię computer searchem po blastoisa niestety blastoise jest na prize więc wziąłem Articuno podczepiłem energie pod Mewtwo i zaatakowałem. Następna tura wyglądała podobnie co poprzednie. W swojej 3 turze Pajmon miał Keldeo z 3 energiami użył jego mocy i zaatakował mnie za 110. Niestety nie miałem zabardzo czym odpowiedziec na jego exa zwłaszcza że poleczył się jeszcze potionem.
1-1
Runda 3 vs Bigos (Keldeo EX)
Kolejny Keldeo jeszcze na dodatek nie zaczynałem. Zacząłem Mewtwo podczepiłem pod niego energie i evolite i oddałem turę. Przeciwnik wystawił cryogonala użył jego ataku call for family i wziął na rękę Keldeo. Dokładaliśmy energie wbijaliśmy jakieś obrażenia i tak toczyła się akcja dopóki Bigos nie wstawił Keldeo. Mój Mewtwo z 90 obrązeniami, HTL i Virbank na ręku, więc będzie dobrze. Używam HTL i rzucamy czy Keldeo będzie spał, udało się Bigos wyrzucił tails jego Keldeo też na 90 nic zabardzo w tej turze nie zrobił zabiłem jego Keldeo i było już praktycznie po grze.
2-1
Runda 4 vs Łukasz (Black Kyurem EX)
Graliśmy przed turniejem ze sobą, wygrałem wtedy więc mówie do niego czy będzie rewanż, niestety nie usłyszałem co odpowiedział ^^ Z tego co pamiętam to nie dobrał swojego dużego Kyurema ja miałem swoje exy chyba też jakiś laser był i dosyć gładko wygrałem. Trochę szkoda mi było Łukasza bo widziałem że był zawiedziony bardzo liczył na to aby być w top4 a pechowo zajął 5 miejsce.
3-1
Niestety nie graliśmy topów bo studenci muszą pisać projekty zająłem 2 miejsce i na pocieszenie przegrałem tylko ze zwycięzcą. Otrzymałem Mew promo całkiem fajnie błyszczy. Za tydzień startuje nowy sezon więc będzie nowa odznaka no i może nowsze promki.