Temat: Solaris Urbino 18 Hybrid
Decklista:
Poki: 11
4 Deoxys EX
3 Genesect EX
1 Virizion EX
1 Thundurus EX
2 Absol PF
Trainery: 15/18/3 36
4 Professor Juniper
4 N
3 Colress
2 Skyla
1 Caitlin
1 Shadow Triad
3 Pokemon Catcher
3 Switch
3 Colress Machine
2 Ultra Ball
2 Plasma Ball
2 Tool Scrapper
1 Max Potion
1 Town Map
1 G-Booster
3 Skyarrow Bridge
Energy: 13
4 Prism Energy
4 Blend Energy GRPD
4 Plasma Energy
1 Grass Energy
Strategia jak każda inna. Naładować Genesecta i zabijać.
Deoxys i Genesect? lol
Tak, wiem, G-Booster wykręca 200, więc Deoxysy nie potrzebne. Ale, wraz z Deoxysami Genesect wyciąga powyżej 100 swoim Megalo Cannon, co jest pomocne przy zdejmowaniu Kyuremów i Bouffalantów. I EXa też da rade, jak pyknie się go wcześniej Thundurusem przy rozstawie.
Thundurus? lol
Gram stado plasmowych, więc czemu nie. Zawsze jakaś akceleracja.
Caitlin? żal
Caitlin jest w fazie testów, ale już mogę powiedzieć, że działa jak Colress. Albo do dupy, albo wykoksiście. Kilka razy udało mi się pocisnąć Caitlin na 8, kilka razy na 2. Coś za coś.
3 Catchery, bosze, jaki żal
Mam Shadow Triada i 4 Plasmówki do Ability Genesecta
Town Map - ?!?
Wierzcie lub nie, ale uwielbiam tą kartę. W jakiś niewyjaśniony sposób mam sporo miejsca w taliach (pewnie przez wywalanie LaserBanka). Sprizowałeś cokolwiek? Teraz wiesz gdzie to jest.
SAB i Switch
Pewnie przesadziłem, ale lubię mieć mobilność. Skyarrow daje Absolom, Genesectom, Virizionowi i Thundurusowi darmowy retreat. Bosko prawda? Deoxysy niestety wciąż mają, dlatego są też Switche.
Grassówka
Do podczepiania z Emerald Slasha. Chciałbym drugą, ale wolę Town Mapa.
Tak, pewnie jest gorsze od zwykłej Plasmy/zwykłego Genesecta, ale ma znacznie więcej możliwości. Wbudowane Catchery, 200 w jednym ataku, 3 różne akceleracje energii (jeśli policzyć Viriziona...), ochrona przed SC, bicie Absolem. Kosmos.