Temat: [BW-on] Cradily Box
Version 1.0
Pokemony: 16 6/10
4 Lileep PB
2 Cradily PB
1 Dusknoir BC
1 Reuniclus BW
1 Magnezone (Plasma) PS
1 Gallade PS
2 Virizion EX PB
2 Mewtwo EX NXD
2 Genesect EX PB
Trainery: 31 14/17
4 Professor Juniper
3 N
3 Caitlin
2 Skyla
2 Colress
4 Root Fossil
4 Ultra Ball
1 Pokemon Communication
3 Pokemon Catcher
3 Switch
2 Max Potion
1 ACE SPEC
Energy: 12
4 Double Colorless Energy
8 Grass Energy
Alee ossso chozzi??
Najlepiej w T1 wychodzi Lileep na pole. Jedynym sposobem na to jest Root Fossil, ale są wspomagacze - Caitlin i Ultra Ball/Juniper/ACE SPEC który odrzuca karty, jeśli takowy będzie grany (Lileep ma bardzo fajne Ability, ale działające dopiero w discardzie). W T2 ma wyjść Cradily, który to Wybuchnie Życiem i zapełni nam ławkę Bench Sitterami. Alternatywnym rozwiązaniem jest Virizion EX, który w T2 zarzuci Emerald Slashem do Cradily.
Jako wielki fan fossili (Rampardos [']) nie mógłbym tym nie zagrać. Dopiero co zmontowane, tak więc lista jest daleka od ideału. Czemu tacy attackerzy? Nie chciałem mieszać w energiach, tak więc jest dużo Grassowych. DCE wyjątkowo dobrze pasuje do Cradily, a przy tym do Mewtwo. W prototypie miałem 2 Keldeo i 2 Float Stony za Switche i Communicationa, ale nie podobają mi się tylko 2 Floaty. Może 1 Keldeo, a 3 Float Stony?
Stage 2 jest naprawdę od groma. Ja wybrałem tylko 4, ale to się może zmienić. Magnezone przydaje się do rozstawu, więc nie widzę powodu, żeby go nie grać. Dusknoir i Reuniclus zamieniają counterki, a Gallade okazjonalnie atakuje. Rozważam też Serperiora BW, bo skoro mam Reuniclusa, to czemu nie. W dodatku jest Grassowy i przeniesie zbędne energie od Cradily, jeśli ten przeżyje. Również Mr. Mime byłby fajny, ale przy tylu basicach chyba za często bym nim startował.
Co tu mówić, czekam na propozycje. Możliwości jest tyle, że samemu ciężko ogarnąć