15 czerwca 2013
Nie-liga w Morionie, bo nie było wystarczającej liczby osób.
4 grających: ja, kosko, Kakel, Amphi. Do tego McLer, który przyszedł po odznakę i kupił nam boostera do draftu(Wielki Człowiek) za co serdeczne podziękowania, i pelek jako spóźniony obserwator.
Mój dzisiejszy deck to jakiś dziwny miszmasz Plasmy i BigBasica(wrzucam decklistę cobyście mogli linczować):
Pokemon 10
2 Lugia EX
2 Landorus EX
2 Mewtwo EX(miał być 1, ale Shun nie przybył)
1 Tornadus EX DE
1 Tornadus EX PLF(miało być 2, ale Shun nie przybył)
1 Snorlax PLS
1 Bouffalant DRX
Energie 13
4 DCE
4 Plasma
5 Fighting(pewnie powinny być prismy, ale w początkowym zamyśle mewtwo wogóle nie było, więc w/e)
Supporter 13
4 Juni
3 N
3 Skyla
2 Colress
1 Shadow Triad(polecam w takich ubogich plasmach /Adam Małysz)
Item 24
4 Colress Machine
4 Pokemon Catcher
4 Switch
3 Plasma Badge
2 Frozen City
2 Ultra Ball
2 Plasma Ball
2 Recycle(polecam recycle na Scramble Switcha oraz Recycle na Recycle /Adam Małysz)
1 Scramble Switch
Mój deck oceniałem na 3-3 w porywach do 4-2 i tak też się stało. 4-2 jak się okazało wystarczyło.
Zagraliśmy każdy z każdym po 2 mecze(w zamyśle była zmiana przeciwnika co mecz, ale nie wyszło). W skrócie:
1. vs Konsko gra nr.1(ThunDeo z 1 Deo) WIN
Szybko zabił mi Lugią Landorusa, po czym zabił drugiego Landorusa Keldeo, po czym mój Agro Mewtwo z 5 energiami zabił Keldeo EX i Lugię EX. W międzyczasie konsko dostał N na 1 a ja z prizów dociągnąłem Snorlaxa, którego zescrambleswitchowałem(bardzo trudne słowo) i walnąłem
za 90. Konsko nie mógł się wycofać. GG.
2. vs Amphi gra nr.1(Blastoise/Keldeo/BlackKyurem) WIN
Poprostu lepiej się rozstawiłem niż Amphi i do tego wjechało Frozen City nakładając z 12 counterków na jego polu.
3. vs Amphi gra nr.2 WIN
Amphi znów miał problemy z wystawieniem Blastka a ja coś tam sobie dokładałem. Zrobiłem 1 poważny missplay. Użyłem Recycle na catchera, ale zapomniałem przedtem użyć Colress Machine , którego użyć musiałem. Musiałem przetasować deck a z Juni nie doszedł Catcher. Jakbym dobrze zagrał Amphi straciłby jedynego Squirtle z pola i mecz nie rozkręciłby się prawdopodobnie.
4. vs Kakel gra nr.1(Empolgor czy Acceleon?/Empoleon/Accelgor) LOSS
Start Mewtwo z 2 Energiami, odpowiedź od MewEXa X-Ballem i tyle ciekawego w tym meczu. Kakel się rozstawił a ja "troszkę" gorzej. N na 1 też nie pomaga
5. vs Kakel gra nr.2 WIN
Epicki mecz. Zaczynam. Straciłem cały hand(calutki, do 0) żeby użyć Windfalla Tornadusem(z DCE). W T2 idzie SS i 2x Colress Machine, catcher na Piplupa, Plasma Gale. W T3 idzie energia z ręki, catcher na Prinplupa, Plasma Gale. W T4 idzie catcher na Shelmeta, Juniper, Plasmówka z ręki, Plasma Gale.
LugiaEX to zbalansowany Pokemon.
6. vs konsko gra nr.2 LOSS
Start solo Lugią na Thundurusa EX. Mam typowo-plasmowy hand : 2 Colress Machine 2 Plasma Energy 1 Plasma Badge 1 Shadow Triad 1 DCE. Dostaję za 60(?), oddaję za 120 w 1 swojej turze, konsko oddaje za 80 + Htl(oczywiście śpię, bo tak bym 3 prizy wziął), z topdecku Skyla na jakąś piłkę i tak dalej i tak dalej aż w końcu zabił mi miłosiernie te 3 exy.
Klasyfikacja końcowa:
1. Babidi 4-2
2. Amphi 3-3(bo wygrał z konsko 2-0)
3. konsko 3-3
4. Kakel 2-4
W drafcie z 5 boosterów(znów podziękowania dla McLera): Deoxys EX, Metagross RH, Plasma Badge, Weavile, Shadow Triad itd.
Wziąłem Deoxysa, jakieś podstawki do Exeggcute/Weavile i parę kodów.
Pozdrawiam
Oshawott
babidi
Ja
:::::::::::||"""\\::::://""\\ ::::::||"""\\.::::||:::||""\\ ::::|| :::::::::::
:::::::::::||:::://:::://::::::\\:::::||:::://:::::||:::||::::\\:::||::::::::::::
:::::::::::||::::\\::://====\\::::||::::\\ ::::||:::||:::://:::||::::::::::::
:::::::::::||__//://::::::::::::\\::||__//:::::||:::||_//:::::||::::::::::::