Temat: Dwa turnieje KRAKON 27 lipca 2013
Tak jak mówiłem wstępne informacje mogę już tutaj podać. Bo czemu by nie?
Turniej odbywać się będzie na konwencie http://rsquad.org/krakon/ w sobotę w ramach bloku Pokemon. Do dyspozycji będziemy mieć salę dla siebie w planach jest coś małego [Sala lekcyjna], ale za to cichego. Tak więc spokojnie powinno się zmieścić 30 grających jak nic.
Turniej będzie sankcjonowany (I zaraz go zarejestruję na stronie internetowej), dlatego obowiązują WSZYSTKIE zasady POP. Wejściówka jednodniowa na turniej wynosi 15zł. Format BW-on. Proszę o wcześniejsze zapisy imieniem, nazwiskiem oraz numerem POP ID (jeżeli nie posiadasz, dostaniesz na miejscu). Jeżeli ktoś łapie się w inne kategorie wiekowe niż masters proszę o wcześniejsze info, będę musiał przemyśleć co z wami zrobić (bo być może być takich osób na tyle dużo, że będzie więcej niż jeden turniej w tym samym czasie, chodzi mi tylko o rozkład nagród dla reszty poza masters ). Z kolei jeśli będzie nas 8 osób [w co wątpię, bo z goścmi spokojnie mamy z 12-14], to zagramy Swiss3, ale 60 minut na trzy gry.
Plan turnieju:
12:00 - 16:00 Turniej BW-on (constructed - własnymi taliami)
16:00 - 18:00 DRAFT (miejsce dla 8 osób)
I teraz kilka słów o drafcie. Dostajemy po 4 boosterki z DP1, bierzemy jedną kartę, podajemy otwarty booster w lewą stronę, odbieramy booster od innej podającej nam osoby, bierzemy kolejną kartę itd. itd. Nagrody na draft będą z normalnych dodatków [Plasma Freeze], turniej draftowy może odbędzie się więcej niż jeden (o ile zapisze się powyżej 8 chętnych na niego odpowiednio wcześniej lub nawet jeden ale 16 osobowy).
Budżet na nagrody poznam dzisiaj. Myślę, że im więcej nas będzie tym lepiej. Pamiętajcie, żeby poza zapisaniem się u mnie przez PW/na gg (1086861) zrobić sobie akredytację na jeden dzień na krakon . [aczkolwiek z tym można jeszcze poczekać]
Godziny mogą lekko ulec zmianie gdyby nie było tak dostępnej sali, ale wstępny plan jest taki
---- edit ----
Godziny raczej nie ulegną zmianie. Zapisy powinny mieć format: Imie nazwisko pop id (lub przydzielę nowy numer komuś) oraz data urodzenia (nie wiek!). Można się zapisywać na forum. Zapisy pozwolą LEPIEJ dobrać ilość nagród do ilości użytkowników (nie będzie ZA MAŁO nagród). Draft ma limit 8 miejsc.
19 miejsce ECC 2014
Więcej grzechów nie pamiętam. Za wszystkie lock decki serdecznie dziękuję.