Temat: Taki trochę Accelegor
Cześć. Notka biograficzna o mnie jest do kolejnego akapitu. Jestem tu nowy ale w pokemon tcg gram już od jakiegoś czasu. Nie chce skladać decku z obawy o to że nie będe miał z kim grać gdyż mało się słyszy o Kielcach w pokemon tcg.
Przechodząc do decku. To Manectriki. Nie jakze potężne Manectric EX PFO i M Manectric EX PFO a Manectric PCL. Dając mu jedną enrgie innego typu niż elektryczny Możemy uzyskać paraliż i 70 dmg za dwie energie do discardu. Tutaj wchodzą Eelektrik NVktóre mogą go ładować. Jednak nie to jest najskuteczniejszą częścią decku. Jest nią mew ex. Jest on w stanue uderzyć atakiem manectrika za DCE z dimension valley. Z FFB uderzy 2 razy po 80 czyli 160. Nie zabije większości. Iwtedy wchodzi pierwszy atak Mnectrika. Zmieniamy mew na tanka lub pokemona blokującego np stoutlanda, trevenanta lub wailorda z float stonem. I znów. A jakby skonczyly sie DCE lub mew to do ładowania manectrikoów w energie inną niż elektryczną będzie jeden Smeargle BKT. Chciałbym też umieścić tam Alolan Muka który ma ability blokujące ability basiców. Nie będziemy mogli atakować mew ale jak wyjdzie nam keldeo z float stonem to tool scrapery które gramy na garbodory mogą sobie nie poradzić. Gramy go też na megarny-ex , viriziony-ex. O i co myślicie o Bronzongu uniemożliwiającym leczenie?
Rozpiska:
Pokemansy
3-3 Manectrik
4 mew
2-2 Elektrik
1-1 Alolan Muk
1 Smeargle
1 Wailord-EX ?
1-1 Bronzong
1 Oranguru
Supporterzy
4xSycamore
3xNie wiem czy N będą odpowiednie muszę to zbadać na dłuższą metę.
2xLysandre
2xSkyla
4xVs seeker
1xSpecial Charge
3xLevel Ball
1xUltra ball
2xBC
1xSwitch
3xFFB
3xFloat Stone
4xDCE
5xLightning Energy
3xPsychic Energy
To chyba wszystko. Dziękuje za wszystkie porady. Wydaje mi sie że jest talia która ma potencjał.