Temat: Skarb kolekcjonerów ! Unikatowe boostery
Co sadzicie o moim najnowszym DILU??
Karty Pokémon → Karciane sprawy → Skarb kolekcjonerów ! Unikatowe boostery
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co sadzicie o moim najnowszym DILU??
Jeżeli są z 1st edition i oryginalne to fajnie
1ed niestety nie Ale dorwac taki zestaw 10 lat temu było łatwo ale dziś...niewykonalne prawie
Gratuluję, świetny zestaw
Niewykonalne to nie jest, trzeba tylko zapłacić
Dziękuje. Owszem mi się udało to zdobyć ..po kosztach że tak to nazwę..
Od Hikomikosa?
Swoje zdanie już wypowiedziałem na grupie na fb więc nie chcę się powtarzać, ale może nie wszyscy są tego świadomi. O ile sam chciałbym mieć takie boostery u siebie to nigdy, przenigdy nie kupiłbym ich na sztuki. Boostery z pierwszych setów powinno się tylko kupować jako zafoliowane oryginalnie boxy. W każdym innym przypadku (moim zdaniem) należy je traktować jako zważone wagą jubilerską. Dlatego moim zdaniem, o ile nie mierzysz w jakieś przeciętne rary, to przepłaciłeś.
Edit: Nie napisałem co sądzę o transakcji. Masz jaja
W sumie ciekawe czy jest gdzieś wykaz tego ile ważą poszczególne karty z Base Setu (w szczególności holki) i czy faktycznie cięższe boosterki mają holki, nie mam wagi jubilerskiej więc nie zważę samemu .
W sumie ciekawe czy jest gdzieś wykaz tego ile ważą poszczególne karty z Base Setu (w szczególności holki) i czy faktycznie cięższe boosterki mają holki, nie mam wagi jubilerskiej więc nie zważę samemu .
2 zera po przecinku na skali gramowej i jesteś w stanie znaleźć 90% kart holo w boxie, a obecnie 100% EXów.
Weźcie tylko pod uwagę, że o ile nie są to Base Setowe 1st edition albo Shadowless, to i tak otwierając stare boostery się traci.
Zresztą przy braku polskiego rynku tych kart, to się traci zawsze na ten moment, nawet kupując single w niezłych cenach.
Aż byłem ciekawy i zważyłem. Scythery Jungle. Jest wyraźna różnica:
Dziękuję Ci Kosma za to zdjęcie. Wiedziałem, że jest duża różnica, ale nie sądziłem, że w przypadku kart z tamtego okresu była aż taka. Rozumiem, że to jest 0.65 grama. Obecnie jeśli weźmie się pod uwagę cały booster to różnica jest mniejsza nawet jeśli rozważymy obecność Exa w boosterze.
Poważyłem też trochę innych kart:
Non holo karty ważą 1,75-1,85 gram.
Z kartami holo różnie:
Część 2,20
Część więcej - 2,35-2,40
Ale mam Wigglytuffa Holo Base Set 2 i waży 1,85
Nowych nie poważę bo nie posiadam
Naczytałem się wczoraj o ważeniu boosterków przed pójściem spać. W nocy śniło mi się, że wygrałem booster box'a PHF i wszystko ważyłem, po czym wyciągałem jakie chce karty (Compressory, Grobaty, Seekery i wszystkie EX'y) następnie podmieniałem wyciągnięte karty za jakieś bezużyteczne i zszywałem otwarte boostery. Potem szły na allegro za 4 zł O_o
Poważyłem też trochę innych kart:
Non holo karty ważą 1,75-1,85 gram.
Z kartami holo różnie:
Część 2,20
Część więcej - 2,35-2,40
Ale mam Wigglytuffa Holo Base Set 2 i waży 1,85Nowych nie poważę bo nie posiadam
Nie wiem jak z singlowymi kartami, ale nowe boostery zawierające secret rary ważą mniej więcej 20.05g - 20.10g, te bez secret rarów to już liczby rzędu 19.80-19.95g, tak więc nie ma dużej różnicy. Sprawdza się to mniej więcej dla 70-80% boosterów z tego co kojarzę. To tak w ramach ciekawostki. Nigdy nie próbowałem robić jakiejś statystyki z otwieranych boxów.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → Karciane sprawy → Skarb kolekcjonerów ! Unikatowe boostery
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/