Bardzo fajny deck i myślę, że możesz wiele tym ugrać. Słabych punktów na główne talie naprawdę niewiele. Boli trochę resistance Yveltali, ale da się to nadrobić nietoperzami.
Na PTCGO rzadko spotykany, ale myślę tylko dlatego bo Landorusy ex są teraz mega drogie. Raz się natknąłem i dostałem po dupie z kretesem, bo rozstawia się to bardzo łatwo.
Co do listy:
Dla mnie bardzo solidnie złożone i zrobiłbym tylko kosmetyczne zmiany.
Za arturomodem dla mnie też teoretycznie lepszym rozwiązaniem będzie:
- 1 Lucario ex
+ 1 Hawlucha
Żaby będą na bank w dużych ilościach a 3 Hawluchy ze wspierającą sztuką Lucario ex powinny wystarczyć. Po co 60 za 2 energie Lucario ex, skoro można to samo osiągnąć Hawluchą za jedną energię i ryzykując stratę tylko jednego priza? To dużo łatwiejsze.
Oczywiście nie uderzymy wtedy 60 w nie exa, ale nie oszukujmy się, że obecnie 80% decków to właśnie są exy. W bonusie łatwość wycofania za friko.
Do rozważenia i wypróbowania
Nie jestem fanem Jirachiego ex, ponieważ w dobie powszechnego grania 2x Lysandre + 2 VS Seeker to niemal pewne 2 prizy dla przeciwnika przy wyłapaniu i byle piardnięciu. Jednakże wedle gustu
Osobiście bym wsadził dodatkowego Landorusa ex za niego, bo 90 przy odpowiednim wzmocnieniu z jedną energią, 30 w ławkę i zwiększeniu obrażeń nietoperzami mówi samo za siebie.
Czyli:
- 1 Jirachi ex
+ 1 Landorus ex
No i jeszcze jedna mała zmiana. Kosztem jednego muscle banda bym wrzucił colresika. Zawsze zwiększona szansa na tasowanie, gdy już wykorzystany zostanie CS z ewentualnej gołej korriny na początku
Tak więc:
- 1 Muscle Band
+ 1 Colress
Rozważyłbym też zmniejszenie decku o jednego switcha. 2x switch 1x escape rope 1x AZ i 3x korrina, która zawsze pozwala zamiennika wyszukać to być może jest za dużo, ale sam grasz, więc wiesz najlepiej.
W zamian rowerek, startling megaphone, HTL dla jeszcze mocniejszego zwiększenia obrażeń, a może czwarty Crobat?
Myślę, że zmniejszenie VS Seekerów do sztuk 2 i wrzucenie czegoś z wyżej wymienionych kart też wchodzi w grę.
Tego sam nie wiem, ale wydaje mi się warte przetestowania
Pozdrawiam, nie życzę Pyroarów i trzymam kciuki