Temat: Adrenalash, Mew EX i Phantom Gate.
Więc w jednej turze Mew EX LT używa Adrenalasha Ursaring (Plasma) PLB, a w następnej zaczyna Phantom Gate Gengar EX PFO. Czy atak, który uzyskamy z Phantom Gate, będzie zboostowany o te 50 DMG z Adrenalasha?
Karty Pokémon → Pytania związane z zasadami → Adrenalash, Mew EX i Phantom Gate.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Więc w jednej turze Mew EX LT używa Adrenalasha Ursaring (Plasma) PLB, a w następnej zaczyna Phantom Gate Gengar EX PFO. Czy atak, który uzyskamy z Phantom Gate, będzie zboostowany o te 50 DMG z Adrenalasha?
Wydaje mi się, że nie, gdyż swego czasu był podobny temat, czy Mew EX używając ataku Darkari'a EX z przypiętym Dark Claw'em zada 110 dmg zamiast 90 dmg i odpowiedź brzmiała, że nie, a opisana przez Ciebie sytuacja wydaje się podobna. 

Po prostu jest napisane, że "this Pokemon'a attacks", a to odnosi się tylko do Ursaring'a.
Nie Kuba, "this Pokemon" odnosi się do Pokemona używającego atak, czyli w tym przypadku Mew EXa. Moim zdaniem +50 będzie aplikowane, z technicznego punktu widzenia bonus jest taki jak w przypadku Muscle Band XY, a w tym przypadku chyba wszyscy byśmy się zgodzili, że Mew EX zrobiłby więcej obrażeń.
Warto sprawdzić na PTCGO (Jeśli ma się owe karty) ![]()
Dzięki Kakel, przypomniałem sobie tamten temat i wszystko stało się jasne i klarowne.
Właśnie sprawdzałem - +50 damage jest aplikowane nawet przez Phantom Gate.
Tylko to, co jest najgorsze, to to, że i self-damage jest +50. A na Mew to jest równoznaczne np. samobójstwu przez Magikarpia.
Warto sprawdzić na PTCGO (Jeśli ma się owe karty)
Na PTCGO jest tyle bugów, że czasem można się pomylić. Ale masz rację, warto porównać ruling z PTCGO żeby nie wprowadzać innych w błąd.
Moim zdaniem jest tak jak mówi Kakel, atak Ursaringa mówi "this pokemon", a Mew EX jakby dopisuje jego atak do swojej listy razem z tego tekstem - czyli tak długo, jak drugi atak zadaje bazowy dmg, będzie powiększony o bonus.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → Pytania związane z zasadami → Adrenalash, Mew EX i Phantom Gate.
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/