Odp: OTP 2015 - pytania do organizatora
Notatki podczas pojedynku są dozwolone jak mniemam?
Karty Pokémon → OTP 2015 → OTP 2015 - pytania do organizatora
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Notatki podczas pojedynku są dozwolone jak mniemam?
Oczywiście, tak samo, jak pozwalają na to oficjalne zasady. Przed każdym meczem musisz mieć jednak czystą kartkę.
Odpowiedź niby oczywista wolałem się upewnic bo w przypadku mojego "ogrania" notatki będą ważne dzięki Adrian za szybką odpowiedź.
Czy runda systemem szwajcarskim i top8 będzie rozgrywana jako jeden pojedynek, czy mecz do 2 wygranych?
Dzięki. Jeszcze techniczne pytanie - o której planowane jest rozpoczęcie i koniec turnieju?
Dokładniej: Swiss do 1 zwycięstwa, Top8 do dwóch zwycięstw.
Szymonie, mamy taką piękną stronę: ptcg.eu/otp
Tam znajdziesz dokładny harmonogram turnieju: http://ptcg.eu/otp/?page=otp2015_plan
Dzięki, odwiedzałem tylko forum, nawet nie wiedziałem o tamtej stronce
http://ptcg.eu/forum/topic/949/otp-2015 … zoksiazce/
W takim razie słabo czytasz forum Ale jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, jak najbardziej zapraszam.
Witam, Jestem Michał i jestem tu nowy chciałbym wziąć udział w turnieju choć chyba nie do końca wiem co i jak
Ostatnimi czasy z moją żoną kpiliśmy trochę kart, żeby było co robić w domu
I tak moje pytanie brzmi, mam w domu 3 talie startowe DP, Trainer KIT XY Sylveon/noivern oraz talie Brilliant Thunder PCD, z których talii można by było skorzystać, i czy z Tali DP trainery można by było wykorzystać?
Jestem z pod Krakowa, i chciałbym wiedzieć jak najprościej ewentualnie dojechać na turniej, oraz kiedy można się i gdzie spotkac pograc, nauczyc sie cos w Krakowie z góry dziękuje za odpowiedź
Jak najbardziej można by skorzystać z kart z trainer Kita z Sylveonem/Noivernem i talii Brilliant Thunder, karty z tych dodatków są legalne.
Listę dopuszczalnych dodatków znajdziesz w tym temacie. Niestety nie ma wśród nich setów DP, ale można wykorzystać trainery, które były wydane w DP a zostały wydrukowane ponownie w setach z linku.
Przykładem takich trainerów są Potion DP lub Switch DP.
Na turniej zapraszam z radością, chociaż same karty z dodatków startowych to może być nieco zbyt mało, żeby rywalizować z najlepszymi. Trzeba jednak powiedzieć, że scena krakowska z radościa przyjmie nowego gracza
Z samymi kartami oraz setami zapoznać się można na stronach ptcg.eu oraz pokebeach.com
W tym dziale znajdziesz więcej informacji o spotkaniach w Krakowie, skontaktuj się też z osobą o nicku adrian.paletko który powie Ci o tym więcej. Ponoć grają tam co sobotę
Postaram się rzucić mapką dojazdową na turniej, chociaż z dworca PKP w każdym wypadku idzie się pieszo, jest bardzo blisko, a dojazd z Krakowa jest możliwy rozlicznymi autobusami. Jeśli będziesz chciał się tego dowiedzieć oraz zdobyć parę kart, zapytaj kogoś z grających
Czasami nawet nie o wygranie a dobra zabawe chodzi. Dopiero zaczynam zbierac talie. Wiec wiem ze jest bardzo slaba. Warto by bylo zobaczyc najlepszych i sie czegos nauczyc. Warto kupowac boostery? Czy lepiej od kogos odkupic karty?
Myślę, że jeżeli chce się złożyć talię na początek zabawy z karcianką, to powinno pytać się graczy o karty, wielu z nas ma kilka kompletów np. kart trenerów i supporterów, które są praktycznie niezbędne do funkcjonowania talii.
Naprawdę jestem bardzo zadowolony, że mamy nowego gracza, ale z powodów praktycznych prosiłbym o przeniesienie tej dyskusji do innego tematu Chętnie udzielimy wszelkich informacji, móżesz nawet założyć nowy temat, jeśli inny Ci nie odpowiada.
Akurat Shellaqdo bardzo mądrze gada.
W dziale "Karciane sprawy" jest mnóstwo tematów w których odpowiadaliśmy początkującym graczom, proponuję je przeczytać i podłączyć się z tą dyskusją do któregoś z nich, w ostateczności założyć nowy. ~ Kakel
Od ilu to lat ? bo mam 10 i mam zamiar się udać . Mam wszystko przygotowane {listę i talię}
Nie ma limitów wieków
Nie mamy ograniczeń wiekowych, zwykle na dużej turniejach są 3 kategorie wiekowe, ale jako, że u nas nie ma zbyt wielu graczy pasujących do tych 2 "młodszych" kategorii nie mamy podziału na OTP. Do brania udziału w OTP jest wymagana jedynie znajomość polskiego języka, talia w obowiązującym formacie, prawidłowo wypełniona lista kart, do złożenia podczas zapisów, tuż przed turniejem i oczywiście znajomość zasad gry. Ale wszystkie te informacje można znaleźć w innych tematach w tym dziale (OTP 2015).
Edit: Konsko mnie uprzedził, muszę poprawić prędkość pisania na klawiaturze
Czy na OTP bedzie jakis "sklepik" ?:) Tzn nie wiem czy ktos sie z ISY na ten event wybiera albo jakiegokolwiek sklepu wybiera wraz ze swoimi rzeczami. Pytam bo nie wiem ile dukatow naszykowac jak w ramach emocji postanowie zakupic pare boosterkow/blisterkow
Tak i nie. Żaden sklep nie bierze udziału to "nasza" impreza, ale jak można przeczytać w jednym z pozostałych tematów w tym dziale (nie pamiętam którym) będzie możliwość zakupu boosterów z roaring skies po korzystnej cenie.
mam trzy boxy, czyli 108 boosterów na nagrody, które wystarczą na 44 osoby - jeśli będzie ich mniej, to będę miał odpowiednio po 5 boosterków do sprzedaży za każde 2 osoby poniżej tej liczby.
Cena: 13,50 zł.
1. Czy można się spodziewać skanów kart turniejowych. Z chęcią umieściłbym je na stronce tak jak w latach ubiegłych.
2. Rozumiem, że OTP 2015 jest turniejem kończącym sezon ELO. Kiedy zostanie opublikowana ostateczna klasyfikacja rankingu?
Możemy się umówić, że w weekend, po powrocie z zawodów, zajmę się tematem,
a) kart turniejowych - zeskanuję je i wyślę Ci je,
b) rankingu ELO - pozbieram do kupy wszystkie wyniki od ostatniej aktualizacji i zamknę sezon.
EDIT: Życie jest nobelon - nie mogłem zrobić tego w ten weekend. Obawiam się, żę trzeba będzie poczekać do następnego.
Nie będzie niespodzianką, że z rankingiem miliard zwycięzcą będzie Adrian Pałetko, ale dla formalności mogę to zrobić Trochę pechowo, że w tym sezonie raportowanie turniejów na forum trochę siadało, więc wyniki mogą być niekompletne.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → OTP 2015 → OTP 2015 - pytania do organizatora
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/