Temat: Jak kupić boostery i mieć na 100% EX

Więc niewiem czy tylko ja to zauwarzyłem, ale oglądając różne filmiki na youtube dostrzegłem pewną zależność w secie Plasma Blast. A chodzi tu głównie oto, że większość EXów znajduje się po prawej stronie boxa, a szczegulnie w boosterach z Porygonem-Z. Co wy o tym myślicie? Czy to może być prawda?

Narazie nie dam wam żadnych linków, ale proponuje obejrzeć  szuste pudełko otwierane przez pokemon247(wyjaśnia on tam dokładnie tą sprawę) i zobaczcie na moim kanale drugą część boxa(chyba ostatnie cztery boostery).

2

Odp: Jak kupić boostery i mieć na 100% EX

Przytoczę anegdotkę.

Kiedy McLer jako główny organizator OTP 2013 rozdawał po boosterku z Plasma Freeze, który zasadniczo uznawany jest za set "śmieciowy" (3-4 exy, trainery 1-2 kyuremy, 1-2 absole i boxa można podsumować) za miejsca 17-36, ludzie nie omieszkali po kolei ich ważyć, oglądać z każdej strony, porównywać wagą wbudowaną w palce itp.

Byli wśród nich eksperci od ważenia, porównywania, wypatrywania exów, kart shiny, full-art itp. W końcu wszystkie boostery zostały rozdane - prócz jednego.

Zaciekawiony McLer aż zdecydował się go otworzyć.

Thundurus EX.

Kurtyna big_smile

adriank1's Strona

Podziękowali za posta: Tojax, Shun

3

Odp: Jak kupić boostery i mieć na 100% EX

Próbowałem zbadać zależność LVX na podstawie serii DP2 gdzie kupiłem ok 3 case (18 boxów)

Z tego co mi wyszło wszystkie boosterki są pakowane wg konkretnej zasady

zawsze jest 12 holo w tym ileś lvX - na podstawie wyliczanki po odpakowaniu ok. 20 boosterków można mieć je wszystkie big_smile

w boxach można znaleźć 0 / 1 / 2 / 3 / 4 ultra rare (w secie były 3x LV i 1X SR) skrajne przypadki występują okropnie rzadko

Największe prawdopodobieństwo na X w środku boxa. 
ale np. jeśli na początku 1 strony coś się trafiło to po 2giej od końca jest większa szansa na 2giego.

Dodatkowo istnieją powiązania między nadrukiem na boosterze a kartami w środku - kilka razy przyglądając się folijce i konkretnemu wycięciu / zgrzaniu / a nawet zarysowaniu na boosterku można było przewidzieć w których pozostałych są holo lub X

Jeśli np. w boosterku z charizardem trafisz na Holo to w innym o takiej samej folijce trafisz także holo - Szukaj szczegółów wyróżniających booster / nadruk / plamka / zgrzanie / krzywo ucięte brzegi itd.

Czasem uda przewidzieć a czasem nie ale ogólnie wychodziłem tym na +

www.Hikomikos.pl Kolekcjoner PTCG. Gracz dla zabawy ^^