226

Odp: Spotkania cotygodniowe we Wrocławiu

Jutro turniej u mnie. Chęć przybycia wyraził Aveross, Maślak i być może Inumaru (niepewne). Jeśli będzie nas czwórka, można by zrobić wpisowe booster za każde dwie osoby (2 boostery do draftu). Jakby ktoś miał czas, to może kupić dwa boosterki PLF (chyba, że zamówili nam Plasma Blast), albo poczekamy i draft zrobimy na spotkaniu w tygodniu. Możecie przychodzić od 12.00, nie wcześniej. Mam jakieś planszówki, a i na DSach można pograć. Jest możliwość przenocowania, gdyby ktoś chciał (całe mieszkanie puste).
Adres Wam podeślę przez gadu.
-----------------------------

Aveross zaproponował zrobienie booster draftu z Plasma Blast. Ja jestem na to bardzo chętny, jak tylko dostaniemy boosterki do Wrocławia (ew. zawsze można z ISY zamówić).

Obecna liczba Patratów: prawie 600 chyba, potem policzę

227

Ja mam jutro utrudniony powrót do wrocławia... musze się od dziewczy dostac na leśnicę a stamtąd tramwajem do domu...

Maślak ;P -> Tak poprostu wink Od lat big_smile
+ dla AgentX za udaną i szybką transakcje.
+ dla McLer za udaną i szybką transakcje.

228

PANOWIE!!!!!!

GRAMY COŚ DZISIAJ???????

229

Dziś późno robotę kończę i ogólnie przez cały tydzień po robocie się do konwentu szykuję, więc za bardzo czasu nie mam, ale w czwartek postaram się być.

P.S.
Sorka Maślak, że nie odpisuję na kom, ale brak mi kasy na koncie, a jestem zbyt leniwy by doładować x)

230

Ok w takim razie odpuszczamy. Aczkolwiek panowie jak dla mnie to czwartek to za mało wink spotkał bym się jeszcze przed ;P... Czy wie ktoś czy w naszym Feniksie mają PLASMA BLAST i ten jakże magiczny THEME DECK? Czy muszę brać z ISY?

231 (edytowany przez xmaslakx 2013-08-20 22:24:30)

UWAGA UWAGA

Czwartek 22.08.2013 godzina 17.00 FENIKS

Aktualna lista osób które zobowiązały się do przyjścia

SCHEN
MAŚLAK
INUMARU

Czekamy tylko na odpowiedź AVEROSA?

232

Witam wszystkich !
Chciałbym się zapytać czy mógłbym dołączyć się do waszych cotygodniowych spotkań od początku roku szkolnego?

233 (edytowany przez xmaslakx 2013-08-22 10:40:27)

Ogólnie to nawet jeśli chcesz to zapraszamy już dziś ;")

Ależ oczywiście czemu nie każdy chętnie mile widziany jest wink.

Zasób kart na odsprzedaż/pożyczenie jest jeśli nie masz swojego.

234

Witamy ^^

Oczywiście, że możesz, każdy nowy gracz jest bardzo mile widziany w naszym gronie wink

235

Bardzo się cieszę...  big_smile

Natomiast jeżeli chodzi o karty to nie mam ich zbyt wiele. Trochę polskich kart i Theme Deck z Glaceonem.

W sumie to najbardziej zależy mi na tym, aby poznać kogoś kto umie grać w te karty, gdyż w moich okolicach ciężko o takie osoby.

236

Witaj, Sebku.
Talię na spokojnie jakąś zrobimy na pożyczenie. Ogólnie spotkania mamy zazwyczaj w czwartki w feniksie lub w inne dni tygodnia w KFC koło Rynku. A skąd dokładnie jesteś? O których godzinach byłbyś w stanie dotrzeć w tygodniu na miejsce (a może tylko weekendy wchodzą w grę?).

No, no, rozwija nam się to ładnie, naprawdę. Z graczem z czasów Base Setu też udało się nawiązać kontakt na PV, niedługo ma być we Wrocławiu. To już siódemka, teraz dodajmy do tego Nataku i mamy ósemkę graczy - wtedy spokojnie można by robić sankcjonowane, może np. Katowice by się kiedyś pokusiły na wyjazd, kto wie?

Także, ten. Nieźle.

//Ja jeszcze jestem na wyjeździe, wracam w sobotę wieczorem/niedzielę rano.//

237

Pany w sobote i niedziele nie dam rady. Natomiast poniedziałek wtorek mam na 5 do 13:20 środa czwatrtek wolne (czwartek pewnie na serwis będę musiał pójść) piątek sobota na 5 do 13:20.

Są wakacje także w końcu byśmy coś zagrali POZA CZWARTKIEM.

Teraz ogółem już od ręki możemy z INUMARU Sklepać KELDEO BLAST dla nowego gracza.

238

Moja propozycja na spotkanie w tygodniu 26-31.08.2013
Poniedziałek od 15
Wtorek od 15
Środa od dowolnej godziny
Czwartek od dowolnej godziny
Piątek od 15
Sobota od 15

AAAAAAAA Dodam w Feniksie dostępne są
Boosterki:
PLASMA FREEZE w cenie 14zł
PLASMA BLAST w cenie 14zł
Theme Decki
PLASMA FREEZE w cenie 40zł
PLASMA STORM w cenie 45zł

239

Jako, że zbliża się ostatni tydzień wakacji, mogę grać kiedy tylko będziecie mieli ochotę, choćby codziennie. big_smile O, mamy już boosterki nowe? No to proponuję turniej do ELO zrobić, może z wpisowym booster od osoby, hmm? smile

200 post

240

Nie będzie SCHENA i Averos wali w... Niepowiem co tongue Z przychodzeniem. Mówi że będzie, a go nie ma.

241

Maślaku, Aveross wali w masterballe tongue. A dokładniej to jest w nie łapany przez dziewoje a dobrze wiemy, że wydostanie się przy takich argumentach jest niemożliwe big_smile. Ale nadchodzący tydzień na luzie więc smsy/gg z treścią kiedy, gdzie i o której i się stawiam bez większych problemów.

242

Więc normalnie to mieszkam na małej wiosce koło Obornik Śląskich, około godziny drogi do Wrocławia. Z początkiem roku szkolnego będę mieszkał w tygodniu we Wrocławiu a na weekendy będę wracał . Więc od poniedziałku do czwartku raczej będę mógł przychodzić a jeżeli chodzi o resztę dni to się jeszcze zobaczy jeżeli będzie takowa potrzeba... tongue
A godzina to chyba najlepsza byłaby 17:00.

243

Spoko czyli czwarki FENIKS nic się nie zmienia smile Godzina też może być pierwotnie na 17 bo szen to wiadomo jak ma z pracą albo na 17 albo później, ja albo na 17 albo wcale. A chłopakom to będzie zależeć od PLANU LEKCJI

244

Panowie informacja z Fenixa - przybyły materiały na ligę - liga startuje w następny czwartek.
Są metalowe blaszki (może to odznaki, nie wiem x)), karty turniejowe na pieczątki zbierane za każdy rozegrany mecz, jakieś bonusy do PTCGO i Pop ID.

Teraz co ważne: jak chcemy by to wyglądało?
Propozycja sklepu: wpisowe 14zł, booster od osoby, co czwartek do draftu, za każdę grę pieczątka na karcie, po zebraniu iluś tam pieczątek bonusowe rzeczy, typu blaszki. Do tego prowadzony ranking przez dany okres (myślę, że możemy prowadzić go systemem ELO, albo jakieś propozycje bym prosił), którym ja bym się zajmował i umieszczał go tu na stronie. Dunno co ja jeszcze mogę napisać tongue O, spotkania rozgrywki ligowe będą bez wymogu 8 osób. Omówcie tu kwestię wpisowego, jeśli ktoś chce to może jeszcze zajść do Fenia się dopytać o jakieś rzeczy. Zapomniałem się dowiedzieć o tym czy coś jest planowane dla zwycięzcy rankingu - czy jakieś propozycje macie? albo ktoś może skoczyć się dopytać. Mnie do późnego poniedziałku nie ma, więc chwilowo dogadujcie się między sobą, ewentualnie dopytujcie w sklepie. Wszelkie propozycje jak to miałoby u nas wyglądać mile widziane, bo mamy dość sporą dowolność wink

Mam nadzieję, że wiadomość Was ucieszy wink

245

Napiszę w skrócie, bo przed chwilą napisałem bardzo ładny post i się nie wysłał:
- 14zł na tydzień to za dużo, proponuję jeden turniej w tygodniu z 28zł wpisowego, reszta jako spotkania.
- Ranking  brzmi ok, tylko ile czasu by trwał? Jeśli byłyby te comiesięczne turnieje, to można by podnieść wpisowe do 30zł i z tych dodatkowych dwóch złotych co miesiąc od każdego kupujemy boostery dla zwycięzcy, hm?
- Czy odznaki, ew. jakieś promki będą nas coś kosztowały? W Warszawie chyba za to płacili?
- Proponuję turniej w KFC w środę, 1 booster do draftu od osoby, przejdziemy się całym składem do sklepu, uzgodnimy z nimi wszystko, kupimy boosterki na nagrody, przyniosę w końcu ten plakat (środa, bo szef jest no i maślakowi chyba nie pasuje czwartek?).

246

Hmm... powinienem chyba częściej wchodzić na forum, bo dużo rzeście tu napisali... Propozycja Piterra bardzo mi się podoba, nie widzi mi się wydawać 80 zł miesięcznie na boosterki, kiedy zamierzam teraz tylko skompletować jedną talię i grać nią do większych rotacji.

"Dawid mimo wszystko pokonał Goliata. Tylko, że oni grali Bo1, a nie Bo3." - słynne słowa przed ćwierćfinałem Gyarados vs Volcanion.

247

Turniej raz na MIESIĄC a pozostałe dni to zwykłe spotkania. Ciężko mi powiedzieć, które dni mi pasują. Gdyż prace mam jaką mam. Albo będę albo nie będzie mnie w cale w dany dzień jeśli będę miał zmiane od 12:40 do 21.

Jestem teraz rozerwany Międy Dom Prace Dziewczyne i karty także niech młodociani koledzy uzgodnią, a ja się dostosuje. Ewentualnie jeszcze może wyskoczę z takim pomysłem. No może zamiast jednego turnieju DWA w miesiącu (do oceny i kalkulacji dla was) Uzgadniane indywidualnie pod niechaj już będą te czwartki ale z moim grafikiem i możliwościami szena i innych?

248

Gramy cos jutro? Tzn w poniedzialek? Pracuje do 13.20 wiec na 15 byl bym gotowy.

249

Możemy zagrać. KFC, 15.00. Tylko przynajmniej 3 osoby by musiały być pewne.

250

Ja averos bedziemy piter wiec dawaj wpadaj tez.