Temat: Silver Mirror vs Chatot

Witam wszystkich,
ostatnio na lidze w Białymstoku powstała mała kontrowersja, którą chciałbym ostatecznie rozwikłać.

Jest sytuacja:
-jeden gracz ma aktywnego pokemona z Silver Mirror
-drugi gracz gra pierwszy atak Chatot'a (Misinformation)

Dla mnie sprawa wydaje się jasna, gdyż Silver Mirror chroni tylko przed atakami które jakkolwiek działają na Pokemona, któremu jest dołączony, a Misinformation działa tylko na Pokemon Toole.
Wniosek taki, że Silver Mirror idzie do kosza ( a w przypadku Sigilyph PLB nawet 4 tool'e), jednak prosiłbym o zdanie bardziej doświadczonych graczy.  smile

2

Odp: Silver Mirror vs Chatot

Chatot PLB (Team Plasma):
Misinformation - Discard all Pokémon Tool cards attached to each of your opponent's Pokémon.

Silver mirror PLB:
Prevent all effects of attacks, including damage, done to the Pokémon this card is attached to (excluding Pokémon-EX) by your opponent's Team Plasma Pokémon.

Właśnie nie idzie do kosza wink Discardowanie kart spod Pokemona to efekt ataku, który jest prewentowany. Podobnie jak discardowanie energii, switchowanie, specjalne kondycje, czy nawet nakładanie obrażeń (put damage counters).

3

Właśnie przez tę kartę ludzie zaczęli na poważnie myśleć nad graniem Zebstrika/Silver Mirror, bo po atakowaniu Zebstraiką tool scrapper ani Chatot nie są w stanie jej nic zrobić, i tak ma autowin z plasmą. big_smile

I TYLE XD

4

Więc jednak się myliłem. tongue
Dzięki za szybką odpowiedź, panowie.

5

No i zebstrike plus silver mirror jak dla mnie => Overpower

Maślak ;P -> Tak poprostu wink Od lat big_smile
+ dla AgentX za udaną i szybką transakcje.
+ dla McLer za udaną i szybką transakcje.