Temat: Unreleased Mew2 DONK

Dzisiejsza pogawędka z Piterrem natchnęła mnie na przywrócenie dawnego blasku jakim lśnił deck CMT. Otóż, niebawem MewTwo Ex odzyska swój potencjał donkerski, a to za sprawą pewnej karty, która jeszcze się w formacie nie pojawiła.

Pokemony:

4x Mew2 Ex
2x Tornadus Ex
2x Bouffalant

TSSy:

4x Juniper
1x Skyla
2x N
1x Bianca
3x Bicycle

4x Colress Machine
4x Ultra Ball
4x Hypnotoxic Laser
3x Catcher
3x Ether
2x Pokedex
1x Scramble Switch

2x Virbank City Gym

Energie:

4x DCE
4x Plasma Energy
6x [P] (przypominam, że Mew2 ma drugi atak smile)...

.. i wisienka na torcie: 4x Plasma Badge

Właśnie ta karta umożliwia poczciwemu Mew2 przyjmowanie akceleracji z CMów. Nie brzmi fajnie? big_smile Co Wy myślicie o takim decku? I przede wszystkim, co byście poprawili? Pisałem decklistę pospiesznie, pod naporem emocji.

[10:31] Shellaqdo: Cześć, tu Shellaqdo. Nie wylogowałem się z forum i teraz jestem gejem.
[10:31] Shellaqdo: Także Amphi, pilnuj dupala :*
[10:32] Jameaz666: O rany, Shell jest gejem.
[10:32] Jameaz666: Kto by pomyślał?

2 (edytowany przez adriank1 2013-04-11 19:40:54)

Odp: Unreleased Mew2 DONK

Nie przekonuje mnie to o tyle, że nawet Mewtwo z miliardem energii pada od mewtwo z dwoma.

Drugi argument jest taki, że jak grałem z Klinklangami Piterra to dając mewtwo OSIEM energii nie miałem większości pokemonów na hita i niestety po dwóch trafionych Gear Shiftach przegrałem grę o włos. W drugiej grze już nie popełniłem tego błędu i wpakowałem do niego jedenaście energii, co pozwalało mi zabijać dość bezpiecznie jego kolorowe exy.

Aggro Mewtwo przestał być siłą samą w sobie. Teraz trzeba mieć pomysł na rozegranie go. I nauczyć się rozdzielać energie po stole. Może po prostu Mewtwo/Tornadus/Bouffalant? Zostawić Etherdexa, nie bawić się plazmą, dać jakieś Musharny i można grać.

3

Drogi Adrianie skoro uważasz, że niektóre decki są takie słabe to napisz nam rozpike swojego decku i zobaczymy czy masz lepszy deck od naszych bo mi się wydaję ,że NIE.

4

http://www.youtube.com/watch?v=0iZOmjLrFMs

5 (edytowany przez Jameaz666 2013-04-12 13:55:31)

Dziękuję za podsumowanie kolegi QUCKcrafta. Jeśli wcześniej wspomniany kolego nie zrozumiał komentarza to już tłumaczę. Wymowa tego filmiku brzmiała: "uwaga, mamy tu kozaka". Oczywiście komentarz był czysto sarkastyczny.

A teraz poważne odpowiedzi. Adrianie, masz rację. Deck, którego główną siłę stanowi Quad Mew2 nie jest i nie będzie dominatorem mety. Ale pobawić się można, czyż nie? big_smile Po prostu mam nadzieję, że będzie to kiedyś ciekawy fundeck z potencjałem donkerskim. Gdyby tylko jeszcze Seekery były w formacie...

[10:31] Shellaqdo: Cześć, tu Shellaqdo. Nie wylogowałem się z forum i teraz jestem gejem.
[10:31] Shellaqdo: Także Amphi, pilnuj dupala :*
[10:32] Jameaz666: O rany, Shell jest gejem.
[10:32] Jameaz666: Kto by pomyślał?

6 (edytowany przez Shellaqdo 2013-04-12 16:54:20)

QUCKcraftPL napisał/a:

Drogi Adrianie skoro uważasz, że niektóre decki są takie słabe to napisz nam rozpike swojego decku i zobaczymy czy masz lepszy deck od naszych bo mi się wydaję ,że NIE.

Mi się kur....cze wydaje człowieku, że TY NIE WIESZ O KIM TY PISZESZ!?

Adrian pisze, co można polepszyć w decku, i dlaczego coś nie pasuje, więc mam propozycję, abyś pomyślał nad tym co piszesz bo pokazujesz jakim jesteś idiotą. Może Ty zaproponujesz coś od siebie? Jakiś deck typu
4x Mew2 ex
56x psycho energy
Bo pewnie według Ciebie to jest mocne, bo jest mocne.

Keeshi sorry za off-topic.

Szukam gier pokemon na gameboya advance.

7

Ludzie, wyluzujcie! Zdaje się, że to dziecko jest, a wy spinacie tyłki, jakby to była sprawa wagi państwowej. Po co te inwektywy...

Myślę, że wymieniłbym Ultra Balla na Ether, bo jak dla mnie, jeśli wrzuca się te dwa głupie Pokedexy, to granie mniejszą ilością Etherów niż cztery jest bez sensu. To tylko moje zdanie i mam świadomość, że niewielu może ona obchodzić.