Temat: Regionalsy Czechy i Słowacja - 8 i 23 listopad

Regionalsy Praga - 8 listopada
Regionalsy Bratysława - 23 listopada

Dojazd Bratysława: PolskiBus. Czas przejazdu z Katowic: 6 godzin, wliczając postój na 30 minut w Kończycach Wielkich pod Cieszynem ;]. Jedzie z Warszawy przez Częstochowę.

Od razu mówię, że z Katowic i Warszawy do Bratysławy dojeżdża o 5 rano, a powrót jest o 24 tego samego dnia. Koszt wycieczki na teraz: 45 + 75 zł = 120 zł + wpisowe, ale bilety drożeją - z malejącą pulą biletów jest coraz drożej. Jest jeszcze jakiś pociąg TLK z Wawy, porównywalny czas przyjazdu, podróży i odjazdu więc jedynie jest opcją jeśli jakimś cudem pociąg byłby tańszy od tych 18 euro za powrót.

Dojazd Praga: PolskiBus. Czasu mało, trasa oblegana, więc to już droższa impreza. Z Warszawy nie ma już nawet biletów na autobus. Z Wrocławia 75 złotych w jedną stronę, dojazd na 5 rano, bezpieczny powrót o 20:40.

Pociąg TLK: Warszawa po 20, Katowice przed 24, Praga przed 7 rano. Pojęcie ile to może kosztować: Brak. Ale mogę jutro spytać na stacji.

Jeśli znacie lepszy dojazd do Pragi, podzielcie się.

Wiem, że mogę nie znaleźć za wielu towarzyszy bo pewnie będą spłukani po Mediolanie, ale na jednym z tych turniejów zamierzam zagrać. Może wybierze się ktoś kto jeszcze nie był na dużej imprezie? Moim faworytem jest Bratysława na chwilę obecną.

Aha, jeszcze jedno. Moje doświadczenia z grania w Wiedniu pokazują, że to prawdopodobnie nie będą tak wielkie Eventy jak w Niemczech. Spodziewałbym się sześciu rund BO3 i około 50 mastersów.

2

Odp: Regionalsy Czechy i Słowacja - 8 i 23 listopad

Jeżeli wygrałbym takie regio dostałbym się na Worldsy? Ogólnie co trzeba zrobić aby dostać się na Worldsy, jakie są nagrody za regio? Totalnie się nie znam na tych zasadach kwalifikacji.

3

Standardowo za wygraną w Regionalsach dostaje sie booster boxa i 150 Championship Pointów. Aby dostać się na mistrzostwa świata, trzeba mieć tych punktów 500. Regionalsy to największy turniej poza Nationalsami, gdzie w większości liczących się europejskich krajów za zwycięstwo przysługuje 500 punktów pierwszej czwórce.

Z jednej strony nie słyszałem o nikim kto awansował na worldsy nie grając w turniejach w swoim kraju, a z drugiej Yabol ma już tych punktów 150 za Berlin (Konsko 105 a Artur z 90?), więc jak dobrze mu pójdzie w Mediolanie to już będzie 60% kwalifikacji big_smile

4

Te regio są kilka razy w sezonie czy tylko raz? Poszukałem trochę w necie to chyba 100 cp jest za regio. Na jakieś wiosenne regio do Czech mógłbym się wybrać o ile takowe będą.

5

Ja niby coś tam dostałem, ale na pokemon.com dalej widnieje u mnie 0 CP sad

6

tych cpków jeszcze nie uaktualnili, to chyba normalne.

co do tematu to ja raczej odpadam, ceny już teraz urosły do okolic 200 zł, a przede wszystkim to będę w trakcie złego momentu w szkole, mam wtedy jakieś 7-8 tyg ostrego rycia.

7

Manchox: https://www.pokemon.com/us/pokemon-trai … ournament/
Ustaw Europe - TCG Regionals

Tych regionalsów jest sporo zależnie od państwa, każdy kraj ma prawo do zorganizowania minimum jednego na kwartał, a w takich Niemczech już na samą jesień do połowy grudnia odbędzie się ich siedem. Grajo, więc mogo.

Napisałem, że za Regio jest 150 punktów. Dowód: http://www.pokemon.com/us/play-pokemon/ … oints-tcg/

Berlin jest jeszcze niewrzucony. Tak duży event trzeba chwilę weryfikować jednak, chociaż na dniach mógłby się pojawić.

8

Wcześniej patrzyłem, że w poprzednim roku Marc Lutz i taki ziomek z Francji, Ivanoff? mieli po ponad 1000 CP w poprzednim sezonie. Trzeba trochę pojeździć i im je poodbierać. ;p

9

Z tego co czytałem o Worldsach to oprócz tego, że nie wiadomo gdzie i kiedy będą, to też nie wiadomo póki co, ile punktów trzeba będzie mieć, by się na nie dostać. Jednak najprawdopodobniej będzie to jak zwykle 500CP.
8listopada raczej odpada, bo ceny biletów i wszystkiego będą drogie ze względu na długi weekend, a nad Bratysławą się pomyśli. Wszystko zależy od funduszy i trochę też od wyniku z Mediolanu

10

To na razie pozostaje mi kibicowanie wam chłopaki. Może na jakieś 1 regio się szarpnę na wiosnę ale do tego jeszcze trochę czasu.