Temat: Regionalsy Czechy i Słowacja - 8 i 23 listopad
Regionalsy Praga - 8 listopada
Regionalsy Bratysława - 23 listopada
Dojazd Bratysława: PolskiBus. Czas przejazdu z Katowic: 6 godzin, wliczając postój na 30 minut w Kończycach Wielkich pod Cieszynem ;]. Jedzie z Warszawy przez Częstochowę.
Od razu mówię, że z Katowic i Warszawy do Bratysławy dojeżdża o 5 rano, a powrót jest o 24 tego samego dnia. Koszt wycieczki na teraz: 45 + 75 zł = 120 zł + wpisowe, ale bilety drożeją - z malejącą pulą biletów jest coraz drożej. Jest jeszcze jakiś pociąg TLK z Wawy, porównywalny czas przyjazdu, podróży i odjazdu więc jedynie jest opcją jeśli jakimś cudem pociąg byłby tańszy od tych 18 euro za powrót.
Dojazd Praga: PolskiBus. Czasu mało, trasa oblegana, więc to już droższa impreza. Z Warszawy nie ma już nawet biletów na autobus. Z Wrocławia 75 złotych w jedną stronę, dojazd na 5 rano, bezpieczny powrót o 20:40.
Pociąg TLK: Warszawa po 20, Katowice przed 24, Praga przed 7 rano. Pojęcie ile to może kosztować: Brak. Ale mogę jutro spytać na stacji.
Jeśli znacie lepszy dojazd do Pragi, podzielcie się.
Wiem, że mogę nie znaleźć za wielu towarzyszy bo pewnie będą spłukani po Mediolanie, ale na jednym z tych turniejów zamierzam zagrać. Może wybierze się ktoś kto jeszcze nie był na dużej imprezie? Moim faworytem jest Bratysława na chwilę obecną.
Aha, jeszcze jedno. Moje doświadczenia z grania w Wiedniu pokazują, że to prawdopodobnie nie będą tak wielkie Eventy jak w Niemczech. Spodziewałbym się sześciu rund BO3 i około 50 mastersów.