1

Temat: [news] Mediolan 2014 (1-2 Listopad)

http://ptcg.eu/forum/extensions/om_images/img/542c229ee789d/1234770_633718266662384_426198257_n.png_oh_c79f01e603839945dae21f807ff47541_oe_5484AD27_p_1234770_633718266662384_426198257_n.png
Data: 1-2 Listopada

Miejsce:
Universit? Europea degli Sport della Mente
asa dei Giochi Via Sant'Uguzzone 8,
20126 Milano

Format: Pierwszy dzień BCR-on, drugi dzień może extended.

Wpisowe dla mastersów: 15 Euro

Nagrody dla mastersów (mogą być małe zmiany):
1st place: 180? + 2x FULL ART Pokémon-EX or Trainer card (to be announced) + 54 booster packs + SuperNova Blast trophy + ?SuperNova Blast Winner? themed exclusive playmat + promotional Play! Pokémon material + 150 Championship points
2nd place: 120? + 1x FULL ART Pokémon-EX or Trainer card (to be announced) + 36 booster packs + ?SuperNova Blast Finalist? themed exclusive playmat + promotional Play! Pokémon material + 135 Championship points
3rd-4th place: 60? + 1x Pokémon-EX card (to be announced) + 18 booster packs + ?SuperNova Blast Top4? themed exclusive playmat + promotional Play! Pokémon material + 105 Championship points
5th-8th place: 30? + 9 booster packs + 75 Championship points
9th-16th place: 15? + 3 booster packs + 45 Championship points
17th-32nd place: 30 Championship points (128+ players)

Strona turnieju zostanie zaktualizowana na dniach: http://supernovablast.it/

Do tego będzie League Challange 31 października o 18.00 z fajnymi nagrodami (tak mi powiedział organizator).

Bilety lotnicze są w cenie około 200zł w dwie strony, do tego Yabol może nam załatwić noclegi w cenie 50zł za noc. Cały wyjazd wyniósłby około 400zł. Ktoś by chciał jechać? Jeśli macie tutaj jakieś pytania mój kolega z Włoch z wielką chęcią na nie odpowie, po prostu zadajcie je tutaj po angielsku.

2 Miejsce - SuperNova Blast 3 Mediolan

2

Odp: [news] Mediolan 2014 (1-2 Listopad)

Hmm dobra propozycja  Jak tylko będę miał coś w portfelu to pewnie się wybiorę smile

www.Hikomikos.pl Kolekcjoner PTCG. Gracz dla zabawy ^^

3

trzeba niestety siegac do portfela jak najszybciej bo bilety drozeja. ja juz mam kupiony, polecam szczegolnie powrot w pon o 21 do wawy za 75 zl w tej chwili, bo to dodatkowy dzien w mediolanie, a pozniej mozna sobie pociagiem z wawy wszedzie wrocic.

4

Ja również mam już bilety o ile Yabol nie oszukuję, że kupił big_smile

5

Tez lecę na podbój Italii, kto jeszcze chętny to nie ma czasu do stracenia bo biletów coraz mniej i w coraz wyższych cenach wink

6

Liczymy na ekipę ze Śląska i/lub Krakowa. Wiem, że Barti chce cisnąć, więc na pewno będziecie mieć doborowe towarzystwo smile

7

Melduję się na wyjazd smile 31 wylot a powrót w poniedziałek. Na miejscu mam być o 14:40

OTP 2016 Organizator
Online Tournaments Organizator

8

http://www.fly4free.pl/urokliwe-bergamo … za-78-pln/ pomoc

9

Trzeba myśleć o noclegu tam na miejscu.

OTP 2016 Organizator

10

Pytanie dnia, czy ktoś już był w Mediolanie i wie jak tam wygląda transport z lotniska? Bo to jest ponad 50 km.

11

Bezpośredni busik za dychę tam i z powrotem (regularna jeździ M'ka, ale ona jest trochę droższa. Prywatne chyba lepiej rezerwować wcześniej, przynajmniej w kwestii powrotu). Ewentualnie na dworzec busem i pociągiem (2 + 5 euro)

Nie byłem w Mediolanie ale dużo czytałem o transporcie.

12

Ja poruszę kwestię inną: Ile osób jedzie i jakie pokoje rezerwujemy?

OTP 2016 Organizator

13

http://www.terravision.eu/pl/milan_berg … AnuJ8P8HAQ

znalazłem coś takiego w kwestii transportu.

Ja jadę na 99,9% bilet kupię jutro albo w pon. Barti z tego co wiem tez jedzie.

14

Czyli jada: Yabol, Konsko, Artur, Ja, Hikomikos, Lesiu, Barti, Matilol ? big_smile

OTP 2016 Organizator

15

Proszę Państwa!

Z racji, że jestem naczelnym namawiaczem na wyjazd ;p, byłem niedawno w Mediolanie (wakacje rok czy dwa lata temu) oraz będę rezerwował spanie pragnę mianować się organizatorem. ;p

Jadą:
1. ja
2. Konrad
3. Artur
4. Barti
5. Lesiu
6. Kicek
7. Mati

zastanawiają się (z tego co wiem): Piter, Inumaru, Adrian.

Dojazd z lotniska:
Busy dojeżdżają spod lotniska na dworzec centralny.

Ja kupowałem tu: http://www.airportbusexpress.it/?AspxAu … eSupport=1
Ale tutaj nie kupuje się biletu na konkretną godzinę tylko na dzień i po prostu ile wejdzie w bus. Nie sądzę, żeby był z tym problem ale cena tego, co Lesiu podał jest tak sama (9 ojro w 2 strony) więc nie zaszkodzi.

Rezerwujcie tak, żeby mieć duży zapas czasu po przylocie na znalezienie busa i przed odlotem na ogarnięcie się na lotnisku i ewentualne opóźnienia na trasie.

Pokoje:
Pokoje rezerwowałbym (mam już fajne opcje dla 7, 9 lub 10 osób) ale muszę wiedzieć ile osób jedzie.

Koszt: za noc 45 zł + 2 euro podatku + 2 euro za pościel za noc. Pościel powinna być płatna tylko raz chyba, że hotel okaże się bandą lamusów ale będziemy walczyć.
Za to mamy prywatny pokój odległy jakąś godzinę piechota na turniej.

Podziękowali za posta: arturomod

16

Hejka Hejka! Zdecydowałem się - a co mi tam. Zmodyfikuję deck. Tym razem zabieram Seismitoady na pokład i w drogę!

Bilety zamówiłem - jednak z Krakowa polecę

Uwzględnijcie mnie w przypadku noclegu wink

17

ok to mamy juz 8 osob

18

Napiszę ostatecznie dziesiątego. Jak będziecie musieli wcześniej noclegi załatwiać to napiszcie, nie będę was blokował.

19

Hostel przy takiej ilości osób i głupich dopłatach włoskich za pościel + podatek dla miasta wynosi ok. 65 zł za noc. Mam na oku pokój 6 osobowy prywatny + dostępne wolne łóżka w innym pokoju w tym samym hotelu za podobną cenę, parę groszy taniej i właśnie takie coś weźmiemy.

Zaleta - 2 km z dworca i 2km na turniej, bardzo łatwe dojście + być może też śniadanie w cenie (sprzeczne info).

20

Hej, zauważyłem, że wpisowe na turniej można (było?) zamówić wcześniej i to taniej:
za 10 Euro można kupić wejściówkę online
za 15 Euro na miejscu

Jest jeszcze vip za 35 euro
Mamy wtedy priorytet w rejestracji i playmatę supernova blast:
http://www.eventbrite.com/e/supernova-b … 8680719265

21

Ehh, to zwaliliśmy hmm Szkoda, że Bartiemu koledzy nie powiedzieli to byśmy zaoszczędzili 20zł

22

przecież to na supernovę 2 czyli rok temu... ;p na tegoroczną jeszcze nic takiego nie uruchomili.

EDIT:
Bierzemy jednak inne spanie, w takiej samej cenie ale ze śniadaniem i w formie 3 pokojów po 3 osoby. 20 min z buta na turniej.

Podziękowali za posta: Kicek91

23

Yabol czyli jeszcze jedna osoba?

OTP 2016 Organizator

24

Wrocławianie i Adrian mają na dniach się zadeklarować, więc jest szansa smile

25

Wtedy nas będzie więcej wink i będą 4 pokoje potrzebne smile Bardzo mnie to cieszy smile

OTP 2016 Organizator