Temat: Najrzadsze słowo

Jakie słowo prócz nazw własnych i nazw kart występuje najrzadziej na kartach pokemon?

Odliczamy reprinty i wersje holo/nieholo.

Spokojnie, nie musicie szukać w pamięci - wyszukiwarka http://ptcg.eu/search.php ma pole "text on a card" pod wyszukiwaniem głównym - jeśli macie jakieś pomysły, możecie spokojnie tego użyć smile

2

Odp: Najrzadsze słowo

+ pokaż spoiler

Jak na razie mi się udało odszukać słówko "reveals", które jest na 17 kartach, ale poszukiwania trwają! big_smile

3

+ pokaż spoiler

Może "found" (?) znalazło mi 2 karty. A właściwie jedną, ale w 2 wersjach big_smile

4

+ pokaż spoiler

Nie wiem, na ile to podchodzi jako nazwa własna, ale słówko "Imprison" pojawia się dokładnie cztery razy: raz jako nazwa Powerki i trzy razy w zbitce "Imprison marker": Gardevoir ex (Delta Species) DF, Tropius (Delta Species) DF

5

+ pokaż spoiler

"height" pojawia się tylko na
Cedric Juniper LT

6

+ pokaż spoiler

"Babidi" występuje dokładnie 0 razy

:::::::::::||"""\\::::://""\\ ::::::||"""\\.::::||:::||""\\ ::::|| :::::::::::
:::::::::::||:::://:::://::::::\\:::::||:::://:::::||:::||::::\\:::||::::::::::::
:::::::::::||::::\\::://====\\::::||::::\\ ::::||:::||:::://:::||::::::::::::
:::::::::::||__//://::::::::::::\\::||__//:::::||:::||_//:::::||::::::::::::

7

+ pokaż spoiler

Pierwsze, co pomyślałem, to gra w Rock-Paper-Scissors, przy czym to papier jest spośród nich najrzadszy, bo występuje tylko w tym kontekście, na trzech kartach. Szybki rzut oka na znalezione tą drogą Misty's Duel GH zaprowadził mnie do dalszego szukania kart z nietypowymi słowami użytymi na tej karcie, jak chociażby "know", które z kolei występuje jedynie na dwóch kartach, poza Misty's Duel jest to Lt. Surge's Secret Plan GC, czy "decide", które poza wspomnianą kartą z Misty występuje też na uwielbianym przez wszystkich po zmianie zasad First Tickecie. Dalej jeszcze poszperałem znajdując 2 karty ze słowem "everything".
Nie wiem, czy słowa w nazwach ataków/ability też się liczą? Czy tylko opisy? Jeśli tak, to pewnie sporo się znajdzie pojedynczych przykładów, jak "deluge", czy "propagation".

Obecna liczba Patratów: prawie 600 chyba, potem policzę

8

Dziękuję za liczny odzew jak na zagadki smile

Wygrały dwie propozycje - Cedric Juniper i słowo "height", oraz Ghetsis i "found", dokłądnie po razie. Zabawne, że obie karty są stosunkowo nowe.

Ja znalazłem "rearrange" - na siedmiu kartach. Zwycięzcom gratuluję smile