Odp: OTP 2014 - propozycje organizatorów
7.06 bardzo pasi mi ten termin.
Rybnik bardzo pasi mi to miasto.
+ dla AgentX za udaną i szybką transakcje.
+ dla McLer za udaną i szybką transakcje.
Karty Pokémon → OTP 2014 → OTP 2014 - propozycje organizatorów
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
7.06 bardzo pasi mi ten termin.
Rybnik bardzo pasi mi to miasto.
Propozycja Warszawy
1. Miasto w którym odbędzie się turniej
Warszawa
2. Proponowany termin turnieju
07.06.2014
3. Lokalizacja
LXIV LO im. Stanisława Ignacego Witkiewicza (zwane po prostu Witkacym)
ul. Elbląska 51
Dojazd:
- z Dw. Centralnego:
Linia 33 (przystanek jest pod wiaduktem) w stronę Metra Młociny. 11 przystanków, wysiadka na przyst. Włościańska, stamtąd kilku minut piechotą.
- z Metra Młociny (bo wiem, że Wrocławianie stamtąd będą jechać)
Linia 33, jednak tym razem w drugą stronę - Kielecka. 10 przystanków, wysiadka na Włościańskiej, reszta piechotą.
Alternatywa to autobus 114 w stronę Bródno-Podgrodzie, też 10 przystanków do Włościańskiej.
Jeśli ktoś chce dojeżdżać z innego miejsca - PW to dodam.
4. Przewidywane ramy czasowe i system rozgrywania turnieju (clear swiss / swiss + top / pucharowy / BO1/BO3 / inny)
Swiss Bo1, 6 rund + Top 8. Salę mamy w zasadzie od samego rana do 20.00, tak więc spokojnie powinniśmy się wyrobić ze wszystkim
Sankcjonowanie:
1) Dla ilości uczestników większej niż 32 - turniej jest sankcjonowany.
2) Dla ilości uczestników równej 32 lub mniej - turniej nie jest sankcjonowany.
W obu przypadkach gramy 6 rund swissa.
5. Format turnieju (głównie kwestia dopuszczenia XY2)
NXD-XY2 (FF)
6. Przewidywane wpisowe i nagrody (mile widziane rozgraniczenie ile trzeba zapłacić za salę, a ile idzie na nagrody)
Wpisowe: 30 zł (2,5 boostera)
Podział: Wyszliśmy z założenia, że niezwykle nie-fair byłoby gdybyśmy rozdali nagrody tylko Topkom. Dlatego system jest taki jak w zeszłym roku:
Każdy uczestnik z miejsc 9-16 - 2 booster
Każdy uczestnik z miejsc 17-?? - 1 booster
Reszta idzie dla Top 8 w formie pakietów.
Ile dokładnie, tego nie wiem, bo to zależy od ilości osób.
Na argument pt. "Ale to gupie, bo gość z 35 miejsca wydropi Mega Charizarda, a ja Simisage'a" - Losowość była, jest i będzie zawsze obecna. Jak nie pasuje, to proponuję zmienić karciankę. Druga opcja to wpakować wszystko w Top 8 (16), wtedy miejsca dalsze nie dostaną nic.
UPDATE: Zmodyfikowałem system rozgrywania turnieju. Więcej kilkanaście linijek wyżej.
Jak ktoś ma jakiekolwiek propozycje/komentarze/hejty to na PW albo tutaj.
Dziękuję, dobranoc.
Shun mnie twoja opcja bardzo pasuje jestem bardzo na TAK i termin jest genialny wprost dla mnie
Jeśli chodzi o nagrody jestem za opcją żeby system był taki jak rok temu Niech każdy dostanie chociaż nagrodę pocieszenia ;D
Uwaga uwaga, poszedł dosyć ważny update.
To nie jest kwestia możliwości, bo możliwość zasankcjonowania możecie zdobyć po prostu pisząc podanie .
Tak samo zasankcjonować mógłbym ja, jak i Matilol. To kwestia CHĘCI sankcjonowania i grania sankcjonowanego.
Jak pisałem Warszawa to dla mnie lokalizacja dobra, nie wykluczam jej, ale wykluczam wszystkie w których OTP byłoby niesankcjonowane. Na sankcjonowane do Warszawy wpadnę o ile tak wskaże demokracja .
Powiem więcej, każdy oficjalny OTP podsyłam Danowi jako nasze nationalsy, więc informacje kontaktowe do organizatora muszą być prawdziwe, bo jeśli słowa swojego dotrzyma to spodziewać się należy promek i tego, że będzie to League Challenge .
To nie jest kwestia możliwości, bo możliwość zasankcjonowania możecie zdobyć po prostu pisząc podanie .
Tak samo zasankcjonować mógłbym ja, jak i Matilol. To kwestia CHĘCI sankcjonowania i grania sankcjonowanego.
Jak pisałem Warszawa to dla mnie lokalizacja dobra, nie wykluczam jej, ale wykluczam wszystkie w których OTP byłoby niesankcjonowane. Na sankcjonowane do Warszawy wpadnę o ile tak wskaże demokracja .
Powiem więcej, każdy oficjalny OTP podsyłam Danowi jako nasze nationalsy, więc informacje kontaktowe do organizatora muszą być prawdziwe, bo jeśli słowa swojego dotrzyma to spodziewać się należy promek i tego, że będzie to League Challenge .
A czy to nie jest tak że osoba sankcjonująca nie może grać czy co? Bo w tym problem jest
Tak, dlatego ktoś musiałby u was załatwić tytuł TO. Mi się jechać do innego miasta by zasankcjonować i nie grać się nie chciało . Jak jechać to pograć . Natomiast dlatego w Krk się nie spinam, że bym nie grał, a Matilol na nasze szczęście ma ochotę jechać i być niegrającym sędzią .
Tak, dlatego ktoś musiałby u was załatwić tytuł TO. Mi się jechać do innego miasta by zasankcjonować i nie grać się nie chciało . Jak jechać to pograć . Natomiast dlatego w Krk się nie spinam, że bym nie grał, a Matilol na nasze szczęście ma ochotę jechać i być niegrającym sędzią .
No i właśnie Matilol chce nam zasankcjonować i chwała mu za TO Otóż dzięki temu że Matilol nie będzie grał na OTP tak czy siak i zadeklarował że może pojechać wszędzie (oprócz Białegostoku) być niegrającym sędzią, to był też tak miły że zgodził się na to że jeśli zechcemy da TO i Wawa będzie miała możliwość zasankcjonować, ale powtarzam możliwość bo jeszcze nie zdecydowaliśmy się jaki chcemy system i nadal z Shunem nad tym myślimy ale to on ma decydujący głos i to on podejmie decyzje jak to w Wawie ma wyglądać
Jak tam sprawa z salą w Warszawie?
Jak tam sprawa z salą w Warszawie?
Sala jest i będzie, dokładnie jak w zgłoszeniu Shuna. Wszystko od początku załatwione i ok, czekamy na koniec głosowania
No to czekam na koniec głosowania i muszę zarezerwować sobie pokój w Hotelu pewnie.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → OTP 2014 → OTP 2014 - propozycje organizatorów
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/