1 (edytowany przez Kicek91 2013-12-26 22:09:23)

Temat: Minecraft online

Update

Hejka smile Byłby ktoś chętny do pogrania w Minecrafta przez Hamachi?

IP do Minecrafta: n11.csrv.pl:13918
Wymagana wersja 1.7.2
Link do minecrafta: http://wyslijto.pl/plik/2xlb6m3mon

Serwer stoi wink Będzie pewnie 24h smile Max 20 osób naraz łącznie ze mną smile Kto chce niech dołączy i dam mu możliwość budowania wszystkiego ale warunek: Nie niszczymy budynków innych graczy smile

OTP 2016 Organizator
Online Tournaments Organizator

2

Odp: Minecraft online

Próbowaliśmy z kickiem zrobić bez hamachi ale niestety nie udało się.

Aye SIR!!!

3

W sumie mogę postawić minecrafta na serwerze z forum - użytkownicy logowaliby się loginem i hasłem z forum, co więcej hamachi nie byłoby potrzebne. Tylko pytanie, czy mój serwer to uciągnie. O łącze się nie boje - mam 60 MiB, a ruch na forum zamyka się w 1.5 MiB. Gorzej z prockiem, w niedzielne wieczory "load" niebezpiecznie zbliża się do 100% hmm Heh... spróbować można, najwyżej gdy coś będzie nie tak, to zawsze będę mógł to wyłączyć

Pytanie też, czy warto się z tym męczyć - po kilku tygodniach może się okazać, że i tak nikt nie będzie tego używać.

4

Ja bardzo chętnie pogram. I pewnie znajdzie się pare osób.

OTP 2016 Organizator

5

Też grywam, ale cicho, bo nie przyznaje się. Jak widzę jak Quck pokazuje tą grę to udaje, że nie gram big_smile Też pewnie byłbym chętny, ale zobaczymy.

~Prawdziwy Shun

6

Nigdy nie grałem w minecrafta, cóż, może czas spróbować...

I TYLE XD

7

Przeanalizowałem wymagania tego minecrafta i jednoznacznie z nich wynika, że mój serwer tego nie obsłuży. Za mało mam ramu, procesor za wolny, itd. Na przełomie stycznia/lutego planuję zakup nowego sprzętu, ale do tego czasu niestety będzie trzeba sobie odpuścić. Sorki, za niewypał - zawsze możecie sobie pograć przez hamachi u kicka smile

8

Ja bym grał ;D

Aye SIR!!!

9

Ja bym też pograł, ale na jakimś technic packu. Bo bez tego MC jest jednak nudnawy.

10

Ja jestem chętny jak zwykle (nolif z MC musi grać)

Podaje stronkę z której można sobie ściągnąć MC z każdą wersją od 1.2.5.
Dla początkujących radze pooglądać sobie poradniki (Polecam legendę YouTube: JatJayJoker)

http://minecraft.zyczu.pl/

Oto link.

Dziękuje bardzo czekam na serwer.

Shun i Amphi widać że tylko ja jestem pregimbem...

Dzięki Shun parwda zawsze wyjdzie na jaw...

I jeszcze jedno zapraszam na mój kanał na którym będą piosenki MC.

Zawsze można się złożyć na cos innego mogę zrobić serwer bez Hamachi na 1.7.2/4. Tylko musze się spytać rodziców bo 5 z Vat musze zapłacić z Smsy.

11

Czy tylko ja mam legalnie kupionego MC...?

~Prawdziwy Shun

12

Shun napisał/a:

Czy tylko ja mam legalnie kupionego MC...?

Hmm wiesz właśnie teraz jakoś sobie robie GiftCoda...
A i jeszcze najprawdopodobniej serwer MC będzie bez Hamchi, będzie to mój serwer dogadałem się z Kickiem i chyba się uda (serwer będzie mieć około 10 slotów).

PS.
Strona na której mam zrobić serwer jest trochę [CENZURA] więc jakby ktoś chciał garc to musiałbym podac hasło bo jeżeli na serwie nie mam kogoś a jest otfarty to po 20 minutach się automatycnie wyłącza.

Zobacze co da się zrobić.

13

Dobra Ludziska!

Serwer jest. Powinien być 24h/7 smile Sprawdzimy jak się będzie sprawować wink Dajcie znać jak działa.

Adres Serwera: n11.csrv.pl:13918

Serwer postawiony zewnętrznie. Jak ktoś ma linki do jakichś modyfikacji czy czegoś takiego to niech powie.

OTP 2016 Organizator

14

To ja już wbijam!