Temat: Kolekcjonowanie :)
Po pierwsze chciałbym podziękować użytkownikowi Kakel z forum isa.pl za polecenie mi tego właśnie forum
Założyłem na isie temat ale forum opustoszało i nikt nie udzielił mi odpowiedzi na moje pytania więc proszę o pomoc was.
Tak więc po baardzo długim okresie przerwy chciałbym wrócić do tej wspaniałej karcianki, głównym aspektem bedzie kolekcjonerstwo i jesli bede miał na tyle powtórek tych samych kart to wtedy złoże też jakąś talie do gry, ale na razie skupmy sie na kolekcjonowaniu. Wiem że było wiele podobnych tematów lecz w żadnym nie otrzymałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania a mianowicie:
Pamiętam jak mając 12-13 lat zbierałem karty pokemon wtedy były to karty z setu basic, jungle i chyba fosil. Jeden znajomy miał kartę Alakazama i wtedy wszystkie inne dzieciaki zastanawiały sie skad kumpel posiada te karte jednym słowem był to rarytas w tamtych czasach a teraz widze w filmach na youtubie jak ludzie wyciągają z boosterkow same legendy i nie robi na nich to najmniejszego wrażenia.... Czy teraz jak chce powrócić do kolekcjonowania jest to w ogóle warte świeczki ? Czy teraz są jeszcze jakieś rzadkie karty ? które naprawde ciężko zdobyć ? Tak jak pisałem wtedy głupi alakazam zrobil tyle zamieszania i wprowadził tyle emocji. Kolejne pytanie to z jakiech setów kolekcjonować karty ? wiem że raczej serie basic ciężko teraz kupić gdziekolwiek, i czy możecie mi napisać co to są te karty holo, lvl ex,, te błyszczące , i jakie to ma znacenie jesli chodzi o rzadkość karty ? A i dodam że może jest to dziwne troche ale interesuja mnie karty tylko w stanie idealnym i czy możece polecić mi jakis sklep gdzie można kupić karty właśnie w takim stanie ? Taki już mam mały fetysz że karty muszą wyglądać jak dopiero wyciągnięte z boosterków A co do sklepu to fajnie aby byl to polski sklep , wiem ze jest troll ale tam pewnie wysyłka kart kosztuje sporo. Z góry dziękuje za pomoc jeśli coś jest dla was niezrozumiałe to postaram sie lepiej sprecyzować moje pytania