Odp: Karty INNE niż angielskojęzyczne na OTP - Wasze opinie w tej kwestii
(1) Rzecz w tym, że z USA da się sprowadzić karty tanio przez Ebay szukając okazji. Ale niektórzy wolą kupić w tej samej cenie tylko szybko od Korańczyków ;].
(2) Ja już dawno temu powiedziałem, że jap/kor kart nie chcę i nie mają dla mnie żadnej wartości.
(3) Co do referencji w języku angielskim do kart Europejskich na turniejach klasy ECC nie jest ona wymagana.
Numeracja powyżej - ode mnie:
(1) Rzecz w tym, że - podobno, bo ja sam tego nigdy nie sprawdzałem - koszty pocztowe w
USA wraz z początkiem obecnego roku wyraźnie wzrosły, przez co wielu sprzedawców uznało
sprzedawanie pojedynczych kart za nieopłacalne i się z tego wycofało. Może ktoś, kto się
na tym naprawdę zna (lub się z tym zetknął) by się dodatkowo wypowiedział - ?
(2) A czy ktoś tutaj pytał, jaką wartość dla Ciebie mają te "jap/kor" - ?... Nie mówimy
tu o ich subiektywnej wartości, tylko o tym, czy mogą być używane na najbliższym OTP.
(3) Bardzo, BARDZO ciekawe.
Z tego wnioskuję, że gdybyś niedawno w Arnhem miał w decku "Zamianę energii" z "polskiego" DP1 (jako legalnie grywalną wersję Energy Switcha) to nikt by nie mógł od Ciebie oczekiwać okazania jej referencji ? To tylko czysty fart przeciwników, że akurat po rysunku wiadomo, co to za karta jest, a jej działanie faktycznie każdy (chyba?) zna.
Ale gdyby były wydane po polsku jakieś "wynalazki" (typu Ditto z BC), a dany przeciwnik
akurat by nie znał (co się zdarza) działania takiej karty, no to byłaby czysta masakra...
To teraz na OTP - o ile uznamy go za "turniej klasy ECC" (:D) - np. Pelek będzie mieć na
benchu pięć mało znanych kart, ale za to każdą w INNYM europejskim języku, np. jedną po
norwesku, drugą po flamandzku, trzecią po grecku, czwartą po portugalsku, a piątą po... węgiersku (żeby chociaż z tą jedną było łatwo ). I do nich ŻADNEJ referencji, tak ?...
Zachwycajcie się dalej tą całą UE - ci, którzy macie coś z głową - ale OTP 2013 z tej choroby natychmiast wyłączmy, jeśli chcemy sobie po prostu fajnie i spokojnie pograć.
simply The Best
in every contest