Odp: Spotkania cotygodniowe we Wrocławiu
Jak tam wczoraj na spotkaniu było??
+ dla AgentX za udaną i szybką transakcje.
+ dla McLer za udaną i szybką transakcje.
Karty Pokémon → Spotkania we Wrocławiu → Spotkania cotygodniowe we Wrocławiu
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak tam wczoraj na spotkaniu było??
@up - dobrze.
Co Wy na to, żeby zagrać turniej draft z Legendary Treasures w najbliższych 2-3 tygodniach? Dla tych, którzy nigdy w takim nie uczestniczyli/nie wiedzą, na czym polega:
Wysokie wpisowe, za każdą osobę 4 boostery do puli (w tym przypadku 4x14=56zł). Nie używa się własnych talii, turniej polega na złożeniu talii na miejscu i dołożeniu do niej dowolnej liczby basic energii (nie wszyscy mają, więc albo pożyczamy, albo proxujemy, nie ma czegoś takiego, że ktoś nie może czegoś złożyć, bo nie ma energii). Boostery kładziemy na stół, siadamy naokoło niego. Każdy bierze jeden booster w rękę, otwiera go, wybiera jedną kartę (nie pokazując boostera ani karty innym osobom). Gdy wszyscy to zrobią, booster (teraz tylko z 9-cioma kartami) podaje się osobie po lewej stronie. Tak cały czas, aż wszystkie karty ze wszystkich boosterów się nie skończą. Potem z kart, które wzięliśmy i energii składamy talie 40-sto kartowe. Nie musimy wykorzystać wszystkich wziętych kart.
Potem gramy tymi taliami turniej. Jak turniej się skończy, zwracamy wszystkie rary, rare holo, EXy etc. i robimy z nich drafta (takiego, jak nagrody na zwykłych turniejach, które gramy). Commony i uncommony, które zgarnęliśmy zostawiamy.
Przy czym w boosterach Legendary Treasures jest masa EXów, średnio co drugi booster, więc nie zdziwiłbym się, gdyby każdy zgarnął po 1-2 EXach.
nawet fajne ale nie wiem czy nie za drogie ;P
nie chce ktoś zamawiać czegoś z trola ?
Ja nie widziałem tego na żywe oczy. Ale z opisu dla mnie wydaje się to GŁUPIE. System rozgrywki oczywiście.
Draft nie służy strategicznym zagraniom, ekscytującym pojedynkom etc., poza możliwością wejścia do gry dla nowych graczy jest rodzajem zabawy, w której wszyscy mają równe szanse bez względu na ilość kart w klaserze, liczbie wydanych pieniędzy na karty i lata doświadczenia. To trochę tak, jakby nazwać kupowanie boosterów głupim; to dokładnie to samo, tylko tutaj masz możliwość pogrania i dodatkowej zabawy, zapoznanie się z nową edycją i wybraniem kart, na których Ci bardziej zależy mając wybór spośród rarek trafionych przez wszystkich uczestników, a zdobywając ich taką samą liczbę, jak kupując boostery. Wszystko zależy od szczęścia (jak przy kupowaniu boosterów) i umiejętnym dobieraniu kart, złożeniu talii. We Wrocławiu mieliśmy 2 drafty, jeszcze w Bardzie, w obu brałem udział i z obu wszyscy byli bardzo zadowoleni, miła odmiana i zabawa ze składaniem talii i tym, co się trafi w boosterach od grania złożonymi taliami z kart, które kupimy lub zdobędziemy w inny sposób. Zachęcam do wzięcia udziału, IMO warto. I nie do końca wiem, co masz na myśli mówiąc, że ten rodzaj turnieju jest głupi. Mam nadzieję, że przedstawiłem to lepiej i zdołam namówić Cię do wzięcia udziału, chociaż aby wyrobić sobie o tym opinię. Ja osobiście bardzo drafty lubię i żałuję, że nie udało się zagrać ich więcej. Myślę, że szczególnie na rękę byłyby Sebkowi i Asusikowi, bo są naszymi najnowszymi graczami.
Aha, i w czwartek pod koniec spotkania przyszedł jeden z dwóch nowych graczy, o których mówił Schen, mają być za tydzień ponoć.
Piter. Dla mnie wydaje się to głupie. Nie mówię, że wszystkim ma się tak wydawać. I jeśli wszyscy będą chcieli tak zagrać to pójdę nurtem i też zagram.
Jak będę miał za co to chętnie zagram
Bądź co bądź...
Czy ktoś jest chętny na spotkanie w ŚRODĘ 07.11.2013
Bo mam wolną, a w czwartek pracuje od 12:40
Głupie bo głupie. Nie do końca wiem, z czego wynika Twoje nastawienie, ale nie ciągnę tematu.
Ja byłbym chętny na spotkanie w środę (w czwartek też będę). Z tym, że lekcje do 17.20, to tak o 17.30 bym był w KFC, jeśli to dla Was/Ciebie nie za późno.
Spoko. Ja od 15 z kuzynka bede za laptopem po sklepach ganial ale mysle ze do 17.30 sie spokojnie wyrobie. Ktos jeszcze chetny?
W sumie to ja też mogę przyjść w srode... Tylko długo nie będę siedział bo w czwartek mam sprawdzian z fizyki.
Fajno Asusik? Szen? Averos? Inu?
Jak tam chłopaki dzisiaj było??
Witam i pozdrawiam - chwilę mnie nie było (Ktoś mnie jeszcze pamięta?)
Czym gdzie i kiedy gramy? xD
Ja, ja pamiętam.
Fajnie się dzieje, bo był spory kryzys, a teraz fajnie się wszystko odbudowało - gram ja, Aveross, Schen, Inu, Maślak, Asusik, Sebek, dwóch nowych graczy (Moszar i kolega, którego nicku nie miałem jeszcze okazji poznać), gość od YGO, który przyszedł wczoraj podpytać, co i jak, Ad-M... Liczna ekipa się odbudowuje.
Otóż gramy w sklepie z grami na czwartym piętrze Feniksa, w czwartki, od 17.00 do 20.00. Gramy kartami z dodatków od Next Destinies do najnowszego (obecnie Legendary Treasures), ale jak masz coś starszego złożonego, to nikt Cię nie wygoni.
@Maślak - było w porządku. Zanim Schen przyszedł zagrałem z Sebkiem dwuosobowy turniej z draftem z LTR już z jednego boostera, zgarnąłem ładnego reprinta Viriziona (nie, nie EX), koda, Kirilię z Radiant Collection i jakiegoś crapowatego Mismagiusa.
Aha, ważna sprawa, turniej Draftowany. Kiedy Wam pasuje? Kto się pisze? Jak ktoś się nie orientuje w zasadach, to pisałem jeszcze na tej stronie tematu, wpisowe 54zł. 16.11? 23.11?
Ja się pisze na draft - i tak nie mam żadnych kart z formatu - coś sobie złoże Ale 16.11 nie za bardzo mi pasuje, lepiej 23.11
Panowie! Otoz wazna sprawa. 30Tego tego miesiaca. Sobota to jest. Zorganizowal bym cos u siebie? Schen piter averos inu sebek asusik co wy na to? Mam wolne to mozemy od rana. Jak poznam grafik na nastepny miesiac to okresle sie czy do nastepnego rana czy do jakiejs godziny. Slucham co wy na to?
Hej Ad-M Dobrze Cię znowu widzieć.
To może ten draft by 30.11 zrobić u Maślaka, co? (akurat powinienem mieć wypłatę do tego czasu xP) - no i poza draftem można też zwykły turniej zagrać Taka wstępna propozycja na razie, co Wy - a zwłaszcza Maślak, na to?
Co do draftu to nie wiem bo nie sądzę bym miał wtedy kase. Jak będę miał to OK. Jestem za i nie mam nic przeciw. Normalny turniej jak najbardziej.
Kto przybywa w tym tygodniu ?? Bo u mnie same komplikacje. Pracuje od 8 do 16:30. To hymm na 18 powiedzmy bym był.
ja nie mogę bo wyjeżdżam do Niemiec ;(
Będę ja, będzie Inu, pewnie i Schen, może również Aveross, z pewnością Sebek, być może i nowi wraz z Ad-Mem(???). Także turniej zagramy na pewno, do rankingu ELO, z wpisowym 14 lub 7zł (byłbym za tym wyższym, nowy dodatek, częstsze eksy, prawdopodobnie duża frekwencja), ofc. nieobowiązkowe. Koło 18.00 mówisz Maślaku będziesz? No to proponuję turniej zacząć ok. 17.30 (akurat, jak wszyscy na 17.00 przyjdą to będzie czas na złożenie jakiś decków Ad-Mowi i/lub temu graczowi YGO, co zapowiedział swoje przybycie, wyjaśnienie/przypomnienie zasad/ich zmian etc.), jak się sprężymy, to 4 rundy po 30 minut zagramy, a Ty po prostu złapiesz Bye'a na pierwszą rundę (chyba, że będzie łącznie z Tobą parzyście, to po prostu poza turniejowo z osobami mającymi Bye'a zagrasz.
Spoko. Ja i tak nie mam na wpisowe. Także jak coś to po prostu wpadnę i już
tzn. czwartek tak? o 17
Tak, czwartek 17:00. U mnie jak zwykle - powinienem być
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → Spotkania we Wrocławiu → Spotkania cotygodniowe we Wrocławiu
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/