151 (edytowany przez Piterr 2013-06-21 11:38:22)

Odp: Spotkania cotygodniowe we Wrocławiu

Bądźmy dobrej myśli, będzie lepiej, będziemy starać się o ligę z całych sił.

Co do soboty. Moja propozycja. Wypowiedzcie się proszę.

----------------------------
Turniej PTCG we Wrocławiu
Gdzie: KFC koło Rynku, górne piętro
Kiedy: sobota 22 czerwca 2013r., godzina 11.00 (proszę o punktualność)
Wpisowe: cena boostera PLF w Feniksie (ok. 15zł, ale nie mam pewności)
Nagrody: draft z boosterów najnowszego dodatku, Plasma Freeze zakupionych w Feniksie
Format: BW-on (BLW-PLF)
System etc.: 3 rundy Swissa BO3 (do dwóch wygranych), 75 min + 3 rundy

Turniej byłby wliczany do Rankingu ELO (pod warunkiem pojawnienia się przynajmniej czterech graczy), którego nowy sezon rusza właśnie od jutra - z tego, co mówił Schen, nie będzie go, więc wezmę ze sobą laptopa, OSwissa mam już pobranego i zapoznałem się z jego działaniem.

------------------------------

Podałem konkretne informacje (poza dokładną wysokością wpisowego), proszę wszystkich o wypowiedzenie się, czy planują się zjawić!

Obecna liczba Patratów: prawie 600 chyba, potem policzę

152

Cena boostera to 14zł. Tylko radziłbym zakupić je wcześniej, bo potem wam sklep zamkną i kicha będzie wink No i czas w końcu wrócić do rozgrywania turniejów, bo jak na razie to tylko wolne granie w Feniksie było, a ja czuję żądzę krwi~! XD

153

Czyli jednak będziesz, czy jak mówiłeś, nie możesz w ten weekend?

154

planuję się zjawić i wypowiadam się aby nie być niekulturalnym C:

"Dawid mimo wszystko pokonał Goliata. Tylko, że oni grali Bo1, a nie Bo3." - słynne słowa przed ćwierćfinałem Gyarados vs Volcanion.

155

Nie no, moja niemożność przybycia w weekendy wciąż aktualna, jakbym miał jakiś wolny weekend, to na pewno o tym powiadomię smile

156

Jesli averos dzisiaj do 22 wypowie sie ze bedzie to i ja Bede. Jesli Nie to ide na asen.

Maślak ;P -> Tak poprostu wink Od lat big_smile
+ dla AgentX za udaną i szybką transakcje.
+ dla McLer za udaną i szybką transakcje.

157

PANOWIE PANOWIE PANOWIE. Jak tam u was z czwarteczkiem czwartkiem czwartuniem? Jako, że mam dzień wolny to może byśmy zaczęli wcześniej? Kto może? Kto chce? I jak coś to o której o 14 już ? big_smile

158

No ja wiadomo jak mogę tongue Btw. byłem dziś w Fenixie i sprzedawca mnie odnośnie ligi zagadał to z nim pogadałem trochę. Ogólnie zabawnie jest, że materiały promocyjne z isy są płatne (niewiele co prawda, ale zawsze - mówił coś o 30zł bodajże). No i mówił, że jeśli chcemy to może to tam dalej ogarnąć, ale na to byśmy musieli się bodajże zrzucić, czy jakoś tak. By nas przy naszej piątce wyszło 6zł na głowę bodajże, poza tym isa by dostarczyła spore ilości starych promek. Ogólnie to dość powierzchowne info jeszcze, chciał się dowiedzieć, czy nadal zainteresowani jesteśmy, więc tam sporo jeszcze niedopowiedzeń jest tongue. Chyba niedługo maila wyślę do niego, by mi napisał gdy się dowie jak to wszystko dokładnie miałoby działać.

I w ogóle Piterr, co tam z naszym stojącym plakacikiem? Przydałby się, mógłby trochę wzrok przykuwać randomowych ludzi (czyt. potencjalnych nowych graczy) tongue

W ogóle to ja chyba sam do końca nie rozumiem co napisałem, więc jak coś to pogadamy jeszcze w czwartek big_smile

159

Ja jestem za smile wink 6zł to nie wiele a promki starsze są kuszące ;.)

No ale to wiadomo trzeba się z nimi dogadać.

160

Ja o plakacie wszystko Wam pisałem - gość mówił, że takie rzeczy tylko jak jest szef i nie chciał przyjąć plakatu. A szef jest w środy i piątki.

Później dam znać, o której będę.

161

Jak z wakacjami? Inu i Averossa pytam głównie, bo sytuację starszyzny (heh big_smile) znam. Jak Wam godziny pasują? Od 14 w Feniksie w czwartki może, tak wstępnie? Lub ew. inne dni w KFC? Ja będę miał sporo wolnego czasu, grać mogę w każdej chwili.

162

Hehe ja moge codziennie po pracy badz jak bede mial dni wolne. Ps. Schen Piter Averos co sadzicie o turnieju w Eurobiznes ;p

163 (edytowany przez schen 2013-06-28 06:40:56)

Bosh, tylko niech nie będzie tak, że ja przyjdę po robocie, by pograć do 20, a tam czeka na mnie jedynie Piterr z quad snorlaxem jak było wczoraj (żeby nie było Piterr, dzięki wielkie, ze choć Ty zostałeś smile)^^' Planujcie może tak, by jednak o tej 20 kończyć, co? ^^' Bo mi smutno będzie inaczej sad

Co do eurobiznesu, od kiedy poznałem trochę nowoczesne planszówki to eurobiznes wydaje mi się strasznie mało pociągającą grą, do tego z olbrzymią losowością, dlatego najchętniej zaprosiłbym Was do siebie, gdy będę miał pusto w domu w weekend (a to chyba całkiem niedługo może być) i pograć w jakieś fajne planszówki wink Avek też pewnie jakieś ciekawsze gry posiada tongue Znaczy, jeśli byście koniecznie chcieli zagrać w Eurobiznes, to spoko, mogę, ale jak coś to mam do dyspozycji imho ciekawsze alternatywy smile

164

Jeśli szukacie zarąbistej gry planszowej bez żadnego elementu losowości, proponuję szachy big_smile

165

Haha z panna pograc. A szachy sa dla nich za ciezkie.

166

No to co, od 16.00 jednak? dla mnie nie ma sprawy, wszystko jedno. Co do planszówek to byłbym chętny, sam mam tylko jakieś Dungeoneer, ale się nie znam, nie wiem, jak tę grę oceniają eksperci. big_smile W razie czego mogę przynieść.

Fajnie by było w wakacje jakieś ciekawsze turnieje, formaty bez rarek, czy chociażby drafta zagrać. Koniecznie się Schen odezwij, jak by Ci się zdarzył wolny weekend.

167 (edytowany przez schen 2013-06-28 10:33:59)

adriank1 napisał/a:

Jeśli szukacie zarąbistej gry planszowej bez żadnego elementu losowości, proponuję szachy big_smile

Jakoś bardziej Go preferuję tongue

xmaslakx napisał/a:

Haha z panna pograc. A szachy sa dla nich za ciezkie.

Dla kogo niby szachy są za ciężkie? X)

168

Ano robienie takich planszówkowych spotkań nie byłoby takim złym pomysłem, na chwilę obecną mógłbym przynieść tylko Zomicide'a, Czerwony Listopad i "Tak, Mroczny Władco".
Odnośnie normalnych spotkań to po prostu wczoraj tylko miałem tak, że musiałem wcześniej wyjść a tak to mogę na spokojnie od 14-nastej do upadłego siedzieć. A odnośnie bardziej funowych rzeczy, to przypominam mój pomysł na format ("Too young" tongue).

169

Dla mojej kobiety... Nie wiem jak z twoją tongue

170

Ogółem to powiem tak. Co do fanowych formatów to_> JA RACEJ ODPADAM tongue... Ledwo co mam skleconą swoją talie którą gram zazwyczaj tongue. Aczkolwiek przyjść na spotkanie zawsze chętnie przyjdę big_smile.

A jako że macie wakacje, a mi czwartki z racji pracy niekoniecznie odpowiadają to mam kilka propozycji.

Czwartki:
04.07 -> 8-16:20 więc na 18 mogę być (może nawet i na 17:30)
11.07 -> 12:40-21 więc odpadam nie ma mnie (propozycja niżej)
18.07 -> 5-13:20 więc mogę być powiedzmy na 15:30
25.07 -> Dzień wolny więc mogę być o której się dogadamy
Piątki:
12.07 -> Tutaj mogę być zamiast czwartku 11.07 bo mam piątek wolny.
Dni wolne:
2.07 -> Po nocce więc od 13 jestem dostępny
7.07 -> Niedziela więc KFC i jak wam pasuje
12.07 -> Jak wyżej
16.07 -> Po nocce więc od 13 jestem dostępny
20 i 21 -> sobota niedziela (może jakiś turniej z draftem?)
25 jak wyżej wolny czwartek
31 środa wolny dzień tak po prostu smile

171

Zaistniała propozycja, żeby spotkanie było jutro, czyli w poniedziałek. Jak Wam to pasuje?

172

W czwartek będę od 15.00 w Feniksie. Jeśli kogoś nie będzie, niech napisze. Reszta ufam, że się zjawi.

173

smile Piter wiesz jak ze mną jest będę ale późno więc może w końcu spotkam się z szenem big_smile

174

W tym tygodniu mam znowu jakiś nawał roboty, teoretycznie dziś powinien się skończyć, ale to czysty random przeważnie jest, więc może mi się jakiś poślizg duży trafić, czego bym sobie nie życzył, ale by być wobec Was uczciwym, z góry o takowej możliwości informuję (wczoraj np. robotę ~20:30 kończyłem). Oczywiści będę starał się przybyć najszybciej jak będzie to możliwe.

175

Spoko ja bede na ciebie czekal ;p