1 (edytowany przez YOYO 2013-05-21 22:17:29)

Temat: speed tornadus PF

Oto co wymyśliłem ale nie daje gwarancji że chodzi na 100 % bo nie był testowany na turniejach big_smile

Pokemon:9

4x Tornadus Ex PF
4x Deoxys Ex PF
1x Keldeo Ex BC

TSS:41
4x Professor junipere
2x Ghetsis
3x N
2x Skyla

4x Colress machine
4x Bicycle
4x First ticket
4x Pokemon Catcher
4x HTL
2x Virbank city gym
3x Ultra ball
2x Team plasma ball
2x Float stone
1x Scramble switch

Energy:10
4x plasma energy
4x double colloress energy
2x psychic energy

Ten deck jak z tytułu wynika ma być szybki big_smile . Jak go testowałem na Playtcg udawało mi się wystawić tornadusa naładowanego w T1 ale przeważnie dmg to było 120 + htl virbank = 150 dmg i to było tak 25 % przypadków .
Jak nie udawało mi się zaatakować w T1 to w T2 był w 90 % już wystawiony i atakował za to 180 tak jak powinien oczywiscie nie licząc HTL . Prosze o surowe opinie bo deck jak dla mnie wydaje się spoko big_smile

2

Odp: speed tornadus PF

Moja opinia to... Skąd wziąłeś tyle PF'owych exów już?

3

nie mam ich jeszcze ale to jest dopiero prototyp decku który nawet nie wiem czy będzie rozwalam dlatego zasięgam o opinie innych , ale większość kart do niego już mam big_smile

4

Zasadnicze wady takich talii są znane od dawna: Zbyt duża koncentracja energii na jednym pokemonie, Zbyt niska liczba supporterów dobierających (De Facto 7), Podatność na HTL'e (uśpiony Keldeo nie ma ŻADNEJ możliwości wycofania się, jeśli nie liczyć zmarnowania Scramble Switcha). Nie można jednak lekceważyć talii która może w porywach pizgać za 220, na pewno będzie groźna jeśli da radę się rozstawić i nie rozsypać się za szybko.

Mam jedno pytanie - jaki jest sens grania SAMYCH exów? Przecież dając dowolnego pokemona z zerowym retreatem na "pożarcie" kupujemy sobie turę, zgodnie z zasadą "7th prize card". Poleciłbym więc coś wyrzucić i po prostu wrzucić jednego pokemona nie-exa który może nam pomóc (Bouffalant?)

5

hymm myślałem nad snorlaxem jeszcze ale narazie wstawiłem ogólnie taki koncept a co do energy masz racje jak grałem  na Playtcg zdażyło się że zabili mi tornadusa i byłem w dupie dlatego wrzuciłem 2 psycho energy żeby móc też atakować deoxysem nieraz . Ale deck pod względem szybkiego rozstawu się sprawdza .