126

Odp: Spotkania cotygodniowe we Wrocławiu

Widzę Twój pomsył Pitterze i mam mieszane co do niego uczucia. Grając w cztery osoby przy takim wpisowym i przy takich nagrodach każdy ma:
-jeden booster i szanse na Keldeo EXa (o samym tinie nawet nie wspominam)
A teraz, gdybyśmy podbili wpisowe o 5 złotych mamy osiem boosterów PLS. Osobiście bardziej bym był za możliwością zdobycia HTL'a czy innych interesujących rzeczy niż kartami z BC i wcześniej i tylko szansą na zobaczenie Keldeo EX'a.
A teraz tak na serio - niestety raczej na żaden turniej funduszy mieć nie będę bo mimo wszystko potrzebuję mieć za co pojechać na OTP.

127

Mhhh, mój tajny plan na zdobycie Keldeo się nie powiódł. :< No nic, to wtorek spotkanie? Jbc. nawet bez wpisowego mógłbym w sobotę przyjść i pograć, OTP tuż tuż.

Obecna liczba Patratów: prawie 600 chyba, potem policzę

128

Jeśli planujecie się spotkać we wtorek (to znaczy widzę, że Piterr chce), to zdajecie sobie w pełni sprawę z tego, że mnie nie będzie, prawda? Ale w sobotę, owszem, ale w czwartek i sobotę mógłbym się zjawić, tym razem już na 100%.

129

Ahh, głupi jestem, Schen niepotrzebnie zasugerował.
Czwartek niech będzie.

130

Mówicie o czwartku 23 i sobocie 25?

Maślak ;P -> Tak poprostu wink Od lat big_smile
+ dla AgentX za udaną i szybką transakcje.
+ dla McLer za udaną i szybką transakcje.

131

W czwartek mogę być ale troszkę później niż 17 powiedzmy o 18tej a w sobotę ma wolną całą to podajcie tylko godzinę i się dostosuje.

132

ok, postaram się pojawić w czwartek smile

133

Ja bym proponował przychodzić już z taliami nad jakimi się docelowo zastanawiamy na OTP. Nawet jeśli jakichś tam kart ktoś nie ma jeszcze, ale są one w jego zasięgu (to jest ważne, bo jak nie są, to nie ma sensu z nimi kombinować), to niech proxy sobie porobi, by przetestować. Czas się przygotowywać trochę na zagarnięcie całego top 4 w końcu tongue

134

Ok, super, przybędę z jednym proksem. Myślę, że bycie w top4 wychodzi nam całkiem nieźle - ostatnio na każdym spotkaniu cała czwórka się mieści w top4, nie sądzę, żeby na OTP było to wiele trudniejsze. big_smile big_smile

Ok, czyli, ostateczny termin to czwartek, godzina od 16:40 (wtedy ja się pojawię) do ??:??, górne piętro KFC, jak zawsze.

Schen, Ty już boosterów nie masz, prawda? ;__;

135

I tak nie mieliście na wpisowe prawie nigdy xD Może do czwartku przyjdą mi 3 puszki, to ewentualnie jakiś boosterek mógłbym na draft dać, za bo ja wiem... 15zł?

136

Jaka szkoda, że Averossowi pomyliły się godziny otwarcia Feniksa, chyba sobie w nim nie zagramy w poniedziałek.
No to proponuję jak zwykle KFC, w poniedziałek. Nie wiem, o której będę, kończę lekcje o 13.05, to nie wiem, czy będzie mi się opłacało wracać do domu, czy od razu na miejsce.

Najlepiej powiedzcie, o której komu pasuje (i czy w ogóle).

137

No ja przyjdę po pracy, chyba wiadome smile

138

Ja jutro pracuje od 5 do 13:20. Ale przyjść pewnie bym chciał przyjść jakoś na 16/17

139

Jak z tą sobotą?
11.00 w KFC może być? Kto będzie?

140

Ja mam w piątek na 5 do 13:20 i od 13:20 do 14:20 serwis. Więc powiedzmy na 17 mogę być. W sobotę mam cały dzień wolny ale pewnie moja baba będzie chciała ze mną siedzieć więc jeszcze nie umiem odpowiedzieć czy będę czy nie. Ale wy się ustawcie ja jak coś to dopowiem czy będę czy nie.

141

Z racji tego, że w ten czwartek nie mogę być obecny przez pracę. Proponuje spotkajcie się we Czwartek. A potem proponował bym w sobotę gdzieś o 10-11 rano w KFC lub w Feniksie jak będzie opcja.

142

Mi jak najbardziej odpowiada.

Wobec tego pytanie/pomysł/propozycja.

Co Wy na to, żeby w czwartek zrobić turniej na zasadzie QuadPatrat/Larvesta/Bulbasaur/cośinumarowego? To takie dla funu, bez wpisowego. A w sobotę dłuższy turniej w KFC, z wpisowym zależnym od ilości osób, Swiss BO3 i kupujemy boosterki w Feniksie? Hm?

143

Jestem jak najbardziej za turniejem w Sobotę tongue zacząć gdzieś o 10 i do 15 się uwinąć ;P czekamy na inu schena i avka

144

No u mnie z weekendami za łatwo nie jest tongue Ten mi się na wolny nie zapowiada. Co do czwartku i quad-whatever... Bulbuś czułby się trochę niezręcznie jako jedyny basic, który wbija na stage-2 w towarzystwie (nie mielibyście szans, sami rozumiecie), więc pojawię się z czymś równie fajnym, ale adekwatnym do Waszych poków (czyt. mającym tylko marne stage 1) i Inu też mógłby się tym zasugerować tongue A gdy kiedyś będziecie chcieli zagrać basicami od stage 2 to bulbuś widząc w Was wtedy bardziej godnych rywali z większą ochotą stanie w szranki wink

145

No to szenie spoko zostaje nas czterech chetnych?

146

Inó nie wie, czy będzie. Na wypowiedź Averossa poczekamy, ale myślę, że chociażby w trójkę można pograć SillyQuadami (wiem, wiem, świetna nazwa, sam wymyśliłem).
A co do soboty, to zobaczymy.

147 (edytowany przez Aveross 2013-06-20 13:59:35)

A wiecie panowie, że mógłbym na coś takiego przystać tongue. Oczwiście nie daję wam 100% pewności, że będą to akurat Larvesty ale wciąż będzie całkiem silly (urzekłeś mnie Piterr tym razem z nazwą big_smile). Odnośnie soboty też można by coś podziałać.
A tak już z całkiem inne beczki przypomnę o moim pomyśle w postaci zasady budowania decku:
Too young >.>" -
-Basic Pokemony niedozwolone
-Poki 1st. liczone jak basic pokemony
-Poki 2st. liczone jak Pokemony 1st. i 2st. naraz.
-Wszystko inne bez zmian

Myślę, że taki format byłby dobry, żeby złożyć deck na czymś, co nie ma w swojej nazwie EX bądź molestuje innych już od pierwszej tury (Nie widziałem jeszcze stage'a 1, który by mordował w T0/T1). Jeśli ktoś byłby chętny to bym wziął i nawet złożył coś takiego.

@edit: odnośnie mojej wypowiedzi, żeby było jasne będę dostępny dopiero od soboty.

148

DZIĘKI ZA PRZYBYCIE.

Naprawdę, można na was liczyć. Świetnie się bawiłem jadąc tramwajem w czterdziestostopniowy upał, naprawdę, warto było. Zajebiście.

No no, super Aveross, twoje jakże widoczne i odpowiednio wczesne edytowanie posta dało mi bardzo wiele. Przynajmniej pooglądałem sobie 2,5 godziny, jak dwie osoby grają w grę, której nie znam zasad. Dziękuję wszystkim!

-----------------------------

Zrobiłem stabilnie stojącą i w miarę estetyczną informację o turniejach, ale pan z Feniksa powiedział, że takie rzeczy tylko jak będzie szef, czyt. środy i piątki. A tłok dzisiaj był okropny, jakiś turniej w bitewniaki grali, tak, że zajęli całą salę, na dwóch krzesełkach na rogu stołu grało dwóch WoWowców, ja między nimi i więcej by się nas nie zmieściło... Zauważyłem, że ci od bitewniaków bardzo lubią czwartki i warto by było się poważnie zastanowić nad zmianą terminu na poniedziałki.

149

Byłem chwilę przed 19, ale Ciebie już nie zastałem... Sorki, wcześniej mi się urwać nie udało sad

150 (edytowany przez xmaslakx 2013-06-20 20:52:00)

Eh... Wiecie co sad Z przykrością mi to stwierdzić ale we Wro puki co liga nie wypali ;( i umawianie się konkretnie na dany dzień w feniskie po dwóch tygodniach dla mnie też kompletnie sensu nie ma ;(...

Forma umawiania się na konkretny dzień który "pasuje" wszystkim chyba była lepsza?

Ehmmm no i jakoś tak KFC mi bardziej klimatycznie podchodzi pod poki. tongue

No a nie było mnie tak jak zapowiadałem bo praca...