1

Temat: Najgorszy Quad-Deck

Pewien gracz, zdenerwowany porażkami ze swoim znajomym postanowił złożyć talię, w której są tylko 4 pokemony - jednakowe, są basicami. Ludzie zwykle je chwalili w pojedynkach z jego znajomym. Gracz ten włożył do talii wszystko, co potrzebne - odpowiednie trainery, energie, których jego pokemony wymagają do ataku. Wszystko zdawało się być idealne, ale gdy zmierzył się ze swoim znajomym wielokrotnie, nie wygrał ani razu. Nie wziął nawet ani jednego priza, ani nie zadał żadnego damage'a. Żadnemu z graczy nie skończyły się w talii karty.
Jakiego "Quada" mógł złożyć ten gracz? Jaką talią mógłby grać jego znajomy?

Odpowiedzi w spoilerach. Chyba dość łatwe, ale zobaczymy.

Obecna liczba Patratów: prawie 600 chyba, potem policzę

2

Odp: Najgorszy Quad-Deck

+ pokaż spoiler

Czyżby chodziło o Quad dowolnych EXów w starciu z Quad Sigilyph DGE?

"Clear voice, good jokes."

3

+ pokaż spoiler

Quad dowolnego EXa bez możliwości przebicia się przez Safeguarda (czyli nie Giratina, Cobalion itp.). A przeciwnik Quad Sigilipha.

~Prawdziwy Shun

4 (edytowany przez Tojax 2013-05-13 08:46:36)

+ pokaż spoiler

Quad Ditto BC.

EDIT:

+ pokaż spoiler

Dobra Adrian, chciałeś coś innego, to masz tongue :
Quad Manaphy PS

5

+ pokaż spoiler

Quad Togepi Plasma Storm, oczywiście smile

adriank1's Strona

Podziękowali za posta: McLer

6

+ pokaż spoiler

Moim zdaniem był to Quad Mew2, który był ciągle kontrowany przez Mew2 znajomych. Mogła być to też Quad Lugia, która bez Thundurusa uderza max. 4 razy

[10:31] Shellaqdo: Cześć, tu Shellaqdo. Nie wylogowałem się z forum i teraz jestem gejem.
[10:31] Shellaqdo: Także Amphi, pilnuj dupala :*
[10:32] Jameaz666: O rany, Shell jest gejem.
[10:32] Jameaz666: Kto by pomyślał?

7

+ pokaż spoiler

Lugia, która udarze 4 razy to może być o raz za dużo, aby wygrać grę wink Ewentualnie o 3 razy, jak się donkuje w t0 tynamo xD

8 (edytowany przez Piterr 2013-05-13 13:17:54)

Wciąż nie to, o czym myślałem. Przyjrzyjmy się jeszcze raz treści zagadki:

Pewien gracz, zdenerwowany porażkami ze swoim znajomym postanowił złożyć talię, w której są tylko 4 pokemony - jednakowe, są basicami. Ludzie zwykle je chwalili w pojedynkach z jego znajomym. Gracz ten włożył do talii wszystko, co potrzebne - odpowiednie trainery, energie, których jego pokemony wymagają do ataku. Wszystko zdawało się być idealne, ale gdy zmierzył się ze swoim znajomym wielokrotnie, nie wygrał ani razu. Nie wziął nawet ani jednego priza, ani nie zadał żadnego damage'a. Żadnemu z graczy nie skończyły się w talii karty.
Jakiego "Quada" mógł złożyć ten gracz? Jaką talią mógłby grać jego znajomy?
Odpowiedzi w spoilerach. Chyba dość łatwe, ale zobaczymy.

Jak widać na podkreślonym zdaniu musi być to coś, co ma sens w pojedynku z jego znajomym - czyli nie Manaphy, który niczego nie skontruje, ani nie Quad EXów przeciwko Sigilyphom. smile Podpowiem, że karta ta naprawdę jest używana jako kontra talii jego przeciwnika, to nie jakieś karty z kosmosu. smile

Zanim ktoś się uprze na jakiegoś EXa kontrującego Sigilyphy i powie, że inni grali też Garbodory - nie, nie o to mi chodzi.

No i w przypadku Mewtwo warsów, czy Lugii, która uderzy tylko 4 razy odpadają, bo jak napisałem

Nie wziął nawet ani jednego priza, ani nie zadał żadnego damage'a.

9

+ pokaż spoiler

victini v-create

10 (edytowany przez adriank1 2013-05-13 19:27:57)

Faktycznie - po podkreśleniu przez Piterra kluczowego zdania okazuje się, że w wersji quad jest pewien DROBNY problem big_smile

Epicka zagadka!

adriank1's Strona

Podziękowali za posta: McLer

11

+ pokaż spoiler

Victini v- blast [Ten psychiczny  z NV] przy niefarcie

I TYLE XD

12

Chodziło o Victini V-Create. smile

13

Zagadka niebanalna i z humorem. big_smile Gratulacje dla Piterra za zrobienie ze mnue barana.

[10:31] Shellaqdo: Cześć, tu Shellaqdo. Nie wylogowałem się z forum i teraz jestem gejem.
[10:31] Shellaqdo: Także Amphi, pilnuj dupala :*
[10:32] Jameaz666: O rany, Shell jest gejem.
[10:32] Jameaz666: Kto by pomyślał?