Temat: Raporty z Trójmiasta
League Challenge, 29.01 Gdańsk Shockland, Standard BO3
Zwycięzcy boldem i po lewej:
R1:
Filip K. - Jakub P.
Bogusław Ł. - Patryk G.
arturomod - Artur L.
Jakub K. - Marek R.
Robert K. - Dominik D.
Gustaw S. - Adrian S.
R2:
Jakub K. - Robert K.
arturomod - Filip K.
Boguław Ł. - Marek R. remis
Artur L. - Patryk G.
Jakub P. - Adrian S.
Gustaw S. - Dominik D. remis
R3:
arturomod - Jakub K.
Bogusław Ł. - Jakub P.
Robert K. - Artur L.
Marek R. - Patryk G.
Filip K. - Gustaw S.
Dominik D. - Adrian S.
R4:
arturomod - Bogusław Ł.
Filip K. - Jakub K.
Robert K. - Jakub P.
Dominik D. - Artur L.
Adrian S. - Patryk G.
Marek R. - Gustaw S.
Standingi Masters:
1. arturomod 4/0/0 (Darkrai EX BKP)
2. Filip K. 3/1/0 (Gyarados AOR-2)
3. Robert K. 3/1/0 (M Gardevoir EX PCL)
4. Bogusław Ł. 2/1/1 (Volcanion EX STS)
5. Marek R. 2/1/1 (M Altaria EX FCO)
6. Jakub K. 2/2/0 (Vespiquen AOR)
7. Artur L. 1/3/0 (Greninja BKP/M Audino EX FCO)
8. Jakub P. 1/3/0 (Serperior FCO/Vileplume AOR)
9. Patryk G. 0/4/0 (Typhlosion BKT/Talonflame STS)
Standingi Seniors:
1. Dominik D. 2/1/1 (Zygarde EX FCO/Regirock EX FCO)
2. Gustaw S. 1/2/1 (Serperior FCO)
3. Adrian S. 1/3/0 (Vespiquen AOR)
Teraz krótki raport z przebiegu moich gier:
R1 vs. Artur L.
Pierwsza gra wygrana, w drugiej Shaymin został zdonkowany przez Greninję bo niczego nie dobrałem. W trzeciej grze szybko się rozstawiłem dzięki Hoopa EX AOR i pozamiatałem stół z podstawek Greninjy, Articuno z AT oraz na końcu M Audino/
1/0/0
R2 vs. Filip K.
W pierwszej grze oponent musiał wyrzucić 2 karpie z Sycamore'a, gdyż nie dobrał w porę Team Magma's Secret Base DCR (2 stadiony miał w nagrodach), ja dzięki temu też mogłem wystawić Darkraie EX bez konieczności nakładania na nie counterków. Zamiast Gyaradosa, biłem karpie małym Yveltalem.
Druga gra była już bliższa, uratowałem się N na dwie karty wcześniej pozbywając się Octillery oraz zasłaniając się małym Yveltalem. Przeciwnik na szczęście dla mnie nie dobrał potrzebnych kart i w następnej turze zgarnąłem ostatnią nagrodę.
2/0/0
R3 vs. Jakub K.
Najbardziej zacięte gry. Pierwszą ledwo wygrałem, deaddrawując przez 3 tury. Znowu kluczowe okazało się ubicie Octillery oraz N na 2 karty przy jednoczesnym wzięciu nagrody małym Yveltalem. Przeciwnik nie dobrał kombinacji DCE+Lysandre/VS Seeker, więc szczęśliwie wygrałem. Okazało się, że przez przypadek oponent grał trzy VS Seekery zamiast czterech.
Druga gra to deaddraw i bodajże Hoopa zeszła na dwa hity od Vespi. Donk.
W trzeciej grze rozstawiłem się modelowo, zmieniając obite Darkraie na świeże. Pewna wygrana.
R4 vs. Bogusław Ł.
Tutaj grę zrobiły Silent Laby. Wygraną ułatwił też fakt, że mimo wygranego flipa przeciwnik dwa razy pozwalał mi zacząć.
Jeśli coś przekręciłem, to poprawię Ogólnie wyjazd do Gdańska bardzo na plus, tamtejsza społeczność graczy jest naprawdę świetna i z pewnością nie była to moja ostatnia wizyta Do tego super sklep i właściciel, który do drafta dorzucił nam Snorlax GX boxa
Draft wyglądał mniej więcej tak: Yveltal BKT, Snorlax GX, Snorlax Promo, Mewtwo EX BKT-2, M Audino EX FCO, Super Rod BKT, Fisherman BKT, Assault Vest BKT, Typhlosion BKT, Buddy-Buddy Rescue BKT.
Do zobaczenia i dzięki wszystkim za super turniej!