Temat: Gotowe decki
Hej,
rozpoczynam swoją przygodę z PTCG i mam pytanko czy gotowe decki, które są w sprzedaży są dobre tak żeby chociaż myśleć o konkurowaniu z naprawdę dobrymi deckami?
Karty Pokémon → Karciankowy offtopic → Gotowe decki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej,
rozpoczynam swoją przygodę z PTCG i mam pytanko czy gotowe decki, które są w sprzedaży są dobre tak żeby chociaż myśleć o konkurowaniu z naprawdę dobrymi deckami?
NIE. A tak naprawdę to dobre, przeciętne jak i wszystkie inne talie wycierają nimi podłogę. Za tyle pieniędzy dasz chyba radę złożyć jakąś dobrą talie. Ale w tej kwestii to może lepiej niech się wypowiedzą osoby które kiedykolwiek składały w rzeczywistości.
Hej,
Witaj.
Talie podstawowe mają to do siebie, że początkujący gracz musi być w stanie przy ich pomocy opanować podstawy karcianki. Co za tym idzie muszą być bardzo proste w konstrukcji i stosunkowo tanie (jak na standardy kolekcjonerskich gier karcianych). Nie ma fizycznie takiej możliwości, aby podstawowa talia była w stanie konkurować z taliami turniejowymi.
Zestaw, który wkleiłeś (Battle Arena) zawiera 2 bardzo dobrze złożone talie (jak na standardy talii podstawowych), które zawierają parę naprawdę solidnych i grywalnych kart. Przy jego pomocy początkujący gracze są nie tylko w stanie opanować podstawy, ale zaobserwować już niektóre ciekawe mechaniki obecne w tej grze karcianej.
@Panda dzięki za odpowiedź
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karty Pokémon → Karciankowy offtopic → Gotowe decki
Forum wyszukiwarki omastar, odwiedź nas http://ptcg.eu/