Ja bym zrobił tak:
- 2 Shayminy ex bym zamienił na 1 Shaymin ex 1 Jirachi ex. Support w tej talii jest kluczowy, więc warto mieć możliwość wyszukania level piłką potrzebnego w danej chwili supportera. Moim zdaniem korzystniejsza opcja niż dobieranie 2 razy Shayminem ex. Ta talia ma niestety czasem tendencje do zacinania i zalegania kart w ręce.
- Jednego Metwo ex bym zamienił na Dialgę ex. Dwa solidne ataki, przy czym drugi zdolny do wykręcenia 170 z muscle bandem. Tego tu brakuje - atakującego na OHKO exy ze 170 HP.
2 Aegislashe bym chyba zostawił, bo w nich upatrywałbym szansy na walkę z Najt Marszem i Vespiquen. Chociaż Hex Maniac może te nadzieje szybko ukrócić... No, ale zawsze większe szanse ;p
Poza tym są jeszcze 2 Heatrany, które chyba bym również zostawił, bo zawsze to tylko jeden prajz straty.
----------------------------------------
Nie podobają mi się tutaj Acro Bajki, bo dają za mało korzyści. Wywaliłbym je.
Zamiast nich wrzuciłbym Skylę i Brigette. Dalej będę się upierał, że Skyla przy battle compressorach to super karta. Szczególnie, że można ją zamienić w ultra balla i następnie w Shaymina ex, więc wcale nie jest tak szkodliwa w consistency jak ją malują.
Natomiast Brigette umożliwia rozpoczęcie rozgrywki z 3 bronzorami na ławce lub dwoma i Heatranem. W połączeniu z Jirachim ex do wyszukania zawsze, kiedy zechcemy. Dla mnie zbyt kusząca opcja, by nie skorzystać, a wydaje mi się, że jak najszybsze ładowanie pokemonów jest tutaj kluczowe.
W grę wchodzi też Pokemon Fan Club, który w przeciwieństwie do Brigette pozwala wyszukać też Shaymina ex. Osobiście wolałbym jednak pierwszą opcję.
Wyrzuciłbym też Sacred Asha, bo podejrzewam, że w większości gier zalega w ręce. Za niego wrzuciłbym właśnie Bronzora wspomnianego przez Adriana. Ta talia, albo się w porę rozstawi, albo nie, więc sacred ash jest raczej zbędny.
Linia supporterów moim zdaniem ok. Tym razem w przeciwieństwie do porad Adriana colressa bym zostawił w 2 sztukach, bo przy słabym początku wcale nie jest takim super supporterem jak go malują. Kwestia gustu.
Jedynie może 2 Birch 1 N zamieniłbym na 1 Birch 2 N, bo w tej talii początek jest kluczowy. N to na początku zawsze murowane 6 kart, a ta talia w pierwszych rundach raczej nie atakuje by zabić.
Ostatnią zmianą jest wyrzucenie jednego maila i wrzucenie Cobaliona ex. Miłe rozpoczęcie za jedną energię, a i nóż widelec jakieś żaby Ci się przytrafią. Ewentualnie wrzuciłbym jakiegoś innego atakującego:
- druga Dialga ex lub Lugia ex, bo oba są w stanie wykręcić wysokie obrażenia jak już rozstawisz Bronzongi.
Z atakującymi w talii dość blado, więc jeden dodatkowy zawsze się przyda.
Rozważyłbym też czy drugiego maila nie zamienić na czwartego VS Seekera lub drugiego Lysandra.
To chyba tyle.
Powodzenia