1

Temat: Quad Krzyżoperz

To tylko fun deck, nastawiony na disrupt i zabawę z poisonem, ale moim zdaniem bardzo zabawny, na pewno przetestuję i się pobawię. Deckilista jest czysto teoretyczna, pierwsza wersja, nietestowania jeszcze.

Pokemony (10);
4x Zubat PS
2x Golbat PS
4x Crobat (Plasma) PS

Trainery (40):
3x Juniper
4x N
2x Cheren
3x Skyla
1x Hooligansi
(13)

3x Catcher
3x Crushing Hammer
2x Enhanced Hammer
1x Tool Scrapper
4x Rare Candy
3x Level Ball
2x Ultra Ball
1x Super Rod
2x Recycle
2x Rocky Helmet/PP
1x Comp Search/Dowsing Machine
(24)

3x Virbank
(3)

Energie (10):
4x DCE
6x [P]

Wersja wstępna, jak wspomniałem.

Crobat+Virbank - Bijemy 40, dochodzi 6 z poisona. Jeśli tylko przeciwnik nie wykona retreatu, dojdzie kolejne 6 counterków, co pozostawi przeciwnika z 16 counterkami... Tak, jest to problem przy pokemonach EX typu Rayquaza, czy Keldeo. Z tego powodu chcę wtechować Rocky Helmety lub PlusPowery. Rocky Helmet zniechęcałby do zaatakowania, ale z drugiej strony jeśli nas przeciwnik nie zaatakuje, to nic nie zdziałamy przez tę jedną naszą turę, po której EX przeciwnika padnie. Niestety, ten Krzyżoperz nie ma Skill Dive'a, jak co poniektóre, więc może tylko czekać, ewentualnie wycofać się na swojego przyjaciela bez counterków... No właśnie, i tutaj mam pomysł. Co myślicie o próbie comba, w którym w tym momencie rzucałoby się catchera na innego EXa, powtarzało się sztuczkę z Poisonem, a potem nieoczekiwanie wyjście Minun DEX? big_smile No to już by był prawdziwy rogue/fun deck (no właśnie, "fun", bo kto nie bawi się dobrze przy zabijaniu EXów Minunem?). Nie, nie wrzucę Landorusa EX. To ma być deck, którym chciałbym zagrać naprawdę, nie kupując więcej kart, niż mam naprawdę. Koniec. I nie boję się donków od Lando EX, nie przy wrocławskiej mecie.

Ability - Ma wielki potencjał. Daje stały dociąg, w połączeniu z Recyclem bardzo fajny efekt. Flipany, ale dowolna karta z discardu jest czymś bardzo pomocnym. Włożyłem też chuliganów. W późniejszych fazach gry, gdy nie potrzebujemy wielu kart, a te, które potrzebujemy możemy dociągnąć abilitką, Hooligansi mogą być boleśni dla przeciwnika. Nie zmieściłem więcej, z dwa bym grał.

Hammery - żeby złe pokemony się nie wycofywały. Myślę nad wyrzuceniem, ale sam nie wiem...

Ace Spec - DM pasowałby idealnie, ale go nie mam, a specjalnie dla jednego fundecku kupować się nie opłaca... Czyli pewnie zagram cpu.

Proszę o opinie i rady. smile

Obecna liczba Patratów: prawie 600 chyba, potem policzę

2

Odp: Quad Krzyżoperz

Może jakieś HTL-e? Skoro i tak gramy mase virbanków, to 3o damage  więcej w T0 to bardzo dobra rzecz, pomoże w tym co bedzie później. Przydałyby sie kilka, a poza tym hammertime bedzie działał do plasma freez. Można przemyśleć wyrzucenie edhenced hammerów, poza DCE czasem nie ma innych dobrych specjaleck, chodź, ale co ja wiem. Oczywiście jak wyjdzie nowy set to jeszcze Ghetsisy big_smile. To tyle od gimbusa, pozdro

I TYLE XD