Temat: Arena Cup Wurzburg (Expanded) - wyniki i rozpiski

http://event.amigo-spiele.de/2015/09/06 … decklists/

Wygrywa żaba/giratina, w top 8 cztery yveltal/seismitoad (z lub bez archeopsa), night march/archeops i dwa vespiqueny, czyli meta podzieliła się na kontrowanie aggro i aggro smile

Cieszę się, że nie było totalnego wymieszania co jednak dowodzi, że istnieją jakieś trendy w expanded. Szkoda, że takie żabowate, ale jednak.

No i sprawdziło się, że Yveltal ładnie pogra w Expanded, ale sądzę, żę nie na długo - już na następnym arena cupie coś go pokona. Tak to już jest smile

adriank1's Strona

Podziękowali za posta: McLer

2

Odp: Arena Cup Wurzburg (Expanded) - wyniki i rozpiski

Vespiquen/Accelgor to chyba najbardziej innowacyjna rozpiska (nie licząc Wailordów) jaką widziałem od paru miesięcy. Widać, że meta chwilowo kręci się wokół Archeopsa. No i Computer Search w 7/8 talii z Topek pokazuje jaka to przegięta karta (ósmy - ciekawostka - Life Dew).

Następny Arena Cup 28 listopada w Berlinie, więc może i chętni od nas się znajdą powtórzyć dobry wynik sprzed roku.

3

28.11. W Berlinie, a wiec blisko. Ktoś chce sie wstępnie zadeklarować na wyjazd? big_smile

4

Czemu nie, szczególnie, że PolskichBusów jeszcze nie ma na tę datę więc mogą być tanie wink ale tym razem bez noclegu na mieście, na litość. 

Kakel, wyłapałeś w tym niemieckim zaproszeniu datę 28 listopada czy po prostu przeoczyłem bardziej oczywistego niusa?

EDIT: http://event.amigo-spiele.de/2015/09/05 … ac-berlin/

Faktycznie jest - 0:13 - 0:14 'Berlin am 28 November'.

adriank1's Strona

Podziękowali za posta: McLer

5

Ja się piszę na następne AC z całą pewnością.

A gdyby ktoś był ciekawy, informacje, które pozyskałem od mojego prywatnego informatora tongue :

Populas was yveltal (in tops) a lot of people played donphan, vespiquen, manectric and accelgor/trevenant
[...]
not a lot of players played yveltal, but those played did well
[...]
<chyba> 93 masterów

Obecna liczba Patratów: prawie 600 chyba, potem policzę