Temat: M Tyranitar deck, pomysły i sugestie ;)

Nie wiedziałem, gdzie to zamieścić więc przykleję się pod ten dział.

Chodzi o deck z M Tarem jako głównym atakerem, co do niego, jakie poki jaki stadion?? Na myśl przyszło mi kilka rzeczy.

Shaymin EX ROS(captain obvious)
Hoopa EX (Ability: Bandit Ring) ... wyciągamy T-tara, T-tara M i Shaymin,
Yveltal XY
Absol ROS
zubat/golbat/crobat
Team Magma's Secret Base DCR w sumie może będzie pasował...

energie??

DCE
Dangerous Energy czy basic darkness? (Yveltal może przyłączyć także dangerous)
Mega Turbo? czy potrzebne jesli będzie Yveltal?

i jakie toole?
lucky helm/tyranitar spirit link/sparkling robe ???

Liczę na jakieś konstruktywne propozycje wink

Oficjalny hymn afterparty OTP2013 ----------> https://www.youtube.com/watch?v=WVu23_Tu81A

2

Odp: M Tyranitar deck, pomysły i sugestie ;)

Szczerze mówiąc, moimi ulubionymi toolami do Mega Tyranitara EX są Head Ringer (Team Flare Hyper Gear) PFO smile

Dlatego pierwszą kartą którą wymieniłbym, jest Tool Retriever FFI.

Osobiście stawiałbym na prostotę również dlatego, że podstawka jest po prostu straszna - zaczyna w ogóle atakować o trzech energii, a i tak to nie za dobrze. Dlatego zmaksymalizowałbym liczbę ultra balli i Yveltali XY byleby tylko zacząć - na szczęście Yveltal jest odrobinę silniejszy od Landorusa FFI (chociaż Joltika kasują oba), więc można tutaj spotkać pewne analogie do Groudona.

no i linia 2-2-1 Crobata powinna być absolutnie wystarczająca.

PS: Nowa energia darkowa? Bardzo dobry pomysł, ale niestety Yveltal nie może jej podpiąć.

adriank1's Strona

Podziękowali za posta: McLer

3

Bawiłem się trochę Team Magma's Groudon EX DCR i cztery energie to strasznie dużo nawet jak się ma akcelerację. Dangerous Energy moim zdaniem bez sensu. Yveltal mały nie dołoży, Mega Turbo nie dołoży, a przy czterech energiach w koszcie ataku trzeba ładować czym się da. Kontynuując ten wątek może Exp. Share jako jeden z tooli? 1 czy 2 Yveltale EX jako tani ataker a w bonusie kontra na walkę i jakieś Poki z mało HP też wydają się niegłupim pomysłem. Zaproponowałbym też Forretressy zamiast Golbatów, ale będzie wtedy problem z ubiciem Mega przeciwnika, więc trochę smutno.

4

Faktycznie dangerous energy sie z baby Yveltala nie dołoży... dopiero doczytałem tę specjalkę big_smile dzięki za szybkie podpowiedzi smile

Oficjalny hymn afterparty OTP2013 ----------> https://www.youtube.com/watch?v=WVu23_Tu81A

5

Dobrym stadionem byłby Color-Drained city, ale on zadaje też obrażenia naszemu T-Tarowi... Ew. Team magma hideout. Albo w najprostszej wersji Dark Circle, jak wszystkie talie na mrocznych Pokach.
Yveltal nie może przyłączyć Dangerous Energy ponieważ liczy się jako morczna energia dopiero jak jest do czegoś dołączona. Mega Turbo się przyda, zważywszy na potężny koszt Destroyer Kinga, możliwym byłoby naładowanie go w jedną turę, co umożliwiłoby spokojną pracę nad drugim T-tarem.
Lucky Helmet i Sparkling robe to bardzo dobra toole do podobnej talii, tak samo jak Hard Charm, wszystko zależy od tego co kto woli