Temat: ShellQuaza!

Deck chodzi wspaniale, pokonuje Darkraje, Rayquazy (xD) i inne decki. Mam jedynie problem z deckami "na metalach".
Pewnie powinienem wrzucić Victini.

1    Rayquaza (DRV 11)    
3    Rayquaza EX (DR 85)    
4    Eelektrik (NV 40)    
4    Tynamo (NV 38)    
1    Zekrom 

4    Professor Juniper    
4    N
2    Bianca
1    Skyla

3    Ultra Ball     
3    Level Ball     
2    Super Rod     
4    Switch 
2    Skyarrow Bridge     
4    Pokemon Catcher 
1    Random Receiver
1    Energy Search 
1    Tool Scrapper 
1    Dowsing Machine     
1    Max Potion     

4    Fire Energy
9    Lightning Energy

Szukam gier pokemon na gameboya advance.

2

Odp: ShellQuaza!

-1x Random Receiver
-1x Tool Scrapper

+1x Emolga DRX
+1x Cheren

I wyglądałoby jak marzenie smile Dobry deck

Można próbować Keldeo ale to będzie coraz bardziej śliski temat.

3

może Victini, wiesz, na OTP na pewno trzeba bedzie zabezpieczyć sie na wszystko, m. in. tool scrappery i victini. Nie wiem jak jest u was i jaka jest wasza meta, ale jeśli są klinklangi, to victini może sie przydać. Słyszałem też, że tu powinno sie zawsze mieć na ręce dociąg, troche go tu mało, ale może 12 wystarczy, ewentualnie wsadziłbym za skyle i cherena Colressy, biorąc pod uwage to, ze zawsze masz około 5 na benchu, to dociąg 6 nie jest trudem, a sie przydaje, może być też o wiele większy big_smile

I TYLE XD

4 (edytowany przez Shellaqdo 2013-04-15 15:46:15)

adriank1 napisał/a:

-1x Random Receiver
-1x Tool Scrapper

+1x Emolga DRX
+1x Cheren

I wyglądałoby jak marzenie smile Dobry deck

Można próbować Keldeo ale to będzie coraz bardziej śliski temat.

Szczerze? Pomysł Emolgi zawsze mnie zniechęcał. Wiem, wystawia Tynamo itp. ale po prostu większość (prawie wszystkie) partie mam takie, że dociąg NISZCZY! (w pozytywnym sensie).
Może ją przetestuję. Bardziej zastanawiała mnie sprawa Max Potion/Tool Scrapper/Fighting Energy/dodatkowy suporter, ale teraz jest już chyba dobrze. Okaże się 17.04.2013 w herbaciarni wink

Amphi, też o tym myślałem, na pewno przed OTP będę rozważał opcję z Victinim i innymi suporterami, żeby moją ShellQuazę przyspieszyć "na maxa" wink

Dzięki Panowie za rady ^_^

Szukam gier pokemon na gameboya advance.

5

Ja szczerze nawet myśle o wrzuceniu do Keldeo/Blasta Wartotla na OTP, ale jest to wszystko do przemyślenia, bo nigdy nie wiesz na co trafisz, zwłąszcza, ze na dobre zagości już na stołach cała Plasma

I TYLE XD

6

shellaqdo napisał/a:

Szczerze? Pomysł Emolgi zawsze mnie zniechęcał. Wiem, wystawia Tynamo itp

No właśnie to "ITP" jest ważniejsze niż wystawianie Tynamo - zerowy retreat więc można trzymać Rayquazę na benchu i załadować, zabezpieczenie przed Landorusem EX który MUSI kopać po catchery, bez Emolgi talia jest dziurawa jak ser szwajcarski. Ale każdy zawodnik ma swoją manierę gry i nie powinno się nikomu nic narzucić.

Amphi napisał/a:

na OTP na pewno trzeba bedzie zabezpieczyć sie na wszystko

Na OTP jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie. Absolutnie najważniejsze jest, żeby talia wygrywała mecze, które wygrać powinna i wygrywała mecze, które wygrać może. Jeśli to kryterium zostanie spełnione, to trafienie na trzy autolossy / unfavorable i przegranie ich byłoby ogromnym pechem, albo źle odczytaną metą. Bo skoro 42% meczów są z taliami które nam nie leżą, przypadek jest mało prawdopodobny.

7

Ostatnio grałem nieco podobnym deckiem - wierz mi lub nie, ale Emolga DGE, to bardzo użyteczna karta w tym decku. W formacie DP-on uznałbym, Call for Family to strata jednej tury, ale w BW-on już tak nie myślę. Gdy wypadł Dual Ball UNL i Pokemon Collector HGSS to szukanie Basic Pokemonów stało się znacznie trudniejsze. Wolę już wykonać jeden/dwa ataki emolgą i nie marnować piłek na Tynamo, piłki przydadzą się bardziej w późniejszym etapie gry do znajdowania Eelektrik NV albo do odrzucania energii.