1

Temat: Reshiram/Crobat

Takim oto deckiem planuję zagrać na OTP

Pokemon (15)
4x reshiram BW
4x Zubat (0 rc)
4x Golbat
3x Crobat

Trainery (30)
4x N
4x Professor Juniper
4x Blacksmith
1x Lysandre
1x AZ

3x VS Seeker
4x Ultra Ball
2x Muscle Band
2x Silver Bangle
4x scorched earth
1x scoop up cyclone

Energie (15)
15x Fire

Myślę, że Landorus to niekoniecznie jedyne dobre połączenie. Co sądzicie?

2

Odp: Reshiram/Crobat

Może warto przemyśleć do tego dusknoira?

3

Przemyślałem:)

4

Testowałem już kiedyś ten wariant, nie był taki zły smile

Polecam grać jakieś DCE, czasami przyda Ci się outrage, a blacksmith nie będzie pod ręką. Poza tym grałem tam też 1 Mewtwo Ex (skoro były DCE i Muscle Bandy).

I jeśli chcesz polegać wyłącznie na discardowaniu energii z ręki (w moim wariancie trzymałem battle compressory) to może jeszcze acro bike/fiery torch?
Stadion + Acro bike= dodatkowe 4 karty na dobranie zubata/ultra balla we wczesnych turach, a przecież o to chodzi big_smile

5

Nic dodać, nic ująć, cały Nataku. Brakuje tylko Defenderów tongue

6

Typowa talia Nataku-style big_smile hahaha

Ja bym chyba faktycznie spróbował tu wrzucić te dwa Acro Bike PCL kosztem powiedzmy jednej ognistej energii i może jednego... nie wiem, blacksmitha?

Można by grać na całość i spróbować wrzucić dwie DCE i Charizarda EX (150 za RRCC), ale jak Nataku coś sobie wymyśli to zwykle jest to lepiej przemyślane niż się może wydawać big_smile

adriank1's Strona

Podziękowali za posta: McLer

7

Rozkłada się to w ogóle? Tylko 8 Supporterów które cokolwiek pomagają nam dostać, 4 stadiony, które dobierają nam co prawda dwie karty, ale to obecnie niewiele, zero ścieniania talii poza Ultra Ballami, nie ma Jirachiego. Gdybym ja tym grał to pewnie miałbym rękę zapchaną Blacksmithami i niepotrzebnymi Pokemonami. Ale Nataku mógłby się otrzeć o topy nawet starter deckiem, więc będę siedział cicho.

8

Dzięki za rady:)

Testowałem już wersję z fiery torchami, acro bikami i compresorami. Większa szansa na naładowanego reshirama w pierwszej turze ale na dłuższą grę się nie sprawdza. Aczkolwiek zrobię jeszcze trochę testów.
DCE i Jirachiego nie włożę bo to nie podchodzi pod mój styl gry;p
8 supporterów dociagających + 4 stadiony w praktyce dociągają równie dobrze jak 12 supporterów dociągających, głównie dlatego, że supporter nie blokuje stadionu.
Jakbym miał CS to był go włożył zamiast SUCyclone.
Może AZa wymienię

9

Zagrałem online parę razy i potwierdziły się moje obawy: 8 supporterów + 4 Stadiony działa w praktyce równie dobrze jak 8 Supporterów + 4 kiepskie Itemy (Fiery Torche), niefortunnie rzucony N potrafi dać rękę z którą nie da się nic zrobić i potem już nie ma szans na dogonienie. Nawet jak mi doszedł Ultra Ball to nie mogłem go rzucić na Jirachiego żeby utrzymać ciągłość dociągu. Ograły mnie nawet Dragonite EX z Altariami i Bronzongi (!), w tym momencie zwątpiłem. Jak nie chcesz grać Jirachiego to graj Colressy, rowery, cokolwiek. (A może to tylko ja i Yabol nie potrafimy grać talią bez dociągu, nie wiem.)

10

Dorzuciłbym Dusknoira żeby obrażenia się nie zmarnowały, a dzięki temu zyskać trochę prize'ów.

Greninja & Dewott

11

Talia się nie rozkłada - aha, to wrzućmy jakiegoś stage 2, to będzie chodzić lepiej.

Nie, jestem przeciwny. Crobaty są właśnie po to, żeby obrażenia się NIE marnowały.

Po przemyśleniach muszę stwierdzić, że Computer Search jest tu dużo lepszym ACE SPEC'em. Poprawia dociąg w kryzysowych sytuacjach, a również dlatego, że stadion może nie ratować po oberwaniu Lysandre's Trump Card PFO, która jest dość popularna.

No ale to drogie pieruństwo trzeba jeszcze mieć big_smile Chociaż Dowsing Machine też w porządku.

adriank1's Strona

Podziękowali za posta: McLer