Temat: CrobaFett
Dzisiaj na tapecie pomysł znany w trochę bardziej kontrolnym wydaniu:
4x Zubat PFO
4x Golbat PFO
4x Crobat PFO
4x Wobbuffet PFO
2x Sigilyph LT
4x Professor Juniper PLB
4x N DEX
2x Pokemon Fan Club FLF
2x Colress PS
2x Lysandre FLF
1x Lysandre's Trump Card PFO
1x AZ PFO
4x Ultra Ball FLF
4x Dimension Valley PFO
3x VS Seeker PFO
3x Super Scoop Up FFI
2x Head Ringer (Team Flare Hyper Gear) PFO
1x Startling Megaphone FLF
1x Computer Search BC
Pewnie widzieliście już sporo rozpisek tej dość taniej i zaskakująco skutecznej talii. Crobaty nakładają obrażenia do połowy, Wobbuffet strzela drugą. Oto co u mnie jest ciekawego, chociaż może niekoniecznie mocnego:
- 2 Sigilyphy. Mecz z żabami nie jest ani miły, ani przyjemny. Manectrici EX też nie należą do talii które uwielbiamy. Trzeba się czymś zasłonić, a Head Ringer nie zawsze wystarcza. Nie zamierzam puszczać matchupu z Ebolą tylko dlatego, że gram stage 2. Jako, że reprezentuję biedę, to jeśli kiedyś to złożę w ogóle wyrzucę Head Ringery. 3 Sigi wtedy do rozważenia.
- Brak Skyli. Wiem, że mamy sympatyków tej karty na forum ale moją filozofią jest: pomnażaj potrzebne karty, dobieraj hurtowo, a coś ci w końcu wpadnie. Szczególnie bez Rare Candy.
- Computer Search jako ACE SPEC. Wydaje się, że to naturalny wybór. Scoop Up Cyclone PLB wygląda kusząco, ale w początkowej fazie gry potrzeba tempa i wielu kart, wtedy SUC będzie kolejną martwą kartą.
- Jeden Startling Megaphone. Uznaję, że Garbodory będą powoli wycofywały się z mety, więc obecność właściwie tylko symboliczna.
Jakieś sugestie? Szczególnie cenne od dobrych graczy z doświadczeniem i praktyków gry na stage 2, ale każda uwaga się przyda. Na pewno bezpieczniej czułbym się mogąc wrzucić do decku Uxie LA.